Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez66

jak czesto dajecie prezenty?

Polecane posty

Gość inez66

dzieciom brata,szwagierek itp......czy tylko okazjonalnie np.urodziny ,swieta czy rowniez z okazji dnia dziecka ,a nawet bez okazji.

Gość na mikolaja dajemy
i na urodziny na dzien dziecka zalezy od finansow, jak juz to cos symbolicznego, np teraz na dzien dziecka chrzesniak dostal puzzle

Gość tak mysle
gdybym miala kazdemu cos dac na urodziny, dzien dziecka to musialabym wyplate oddac!....tyle ich jest.....dlatego nigdy nie uczylam ze dostaja cos za kazdym razem. Pod choinke jakis upominek a tak jak sie odwiedzamy to jakies slodycze.....

hmmm akurat u mnie w rodzinie nie mam blisko jakiś małych dzieci więc nie do końca mnie ten temat dotyczy, ale mogę ci napisać jak często moja mała dostaje prezenty :) więc tak: - dzien dziecka - urodziny - mikołaj - imieniny - boże narodzenie z tych okazji dostaje praktycznie od wszystkich (rodzice, dziadkowie, chrzestnii i mój chrzestny z rodziną) natomiast szwagierka która jest jej chrzestną to dodatkowo bez okazji lubi jej coś kupić (tak samo jak rodzice czy moja mama), a ci z rodziny którzy nas czasami o tak po prostu odwiedzają to zwykle z jakąś czekolada lub bananami przyjdą :)

U nas w rodzinie mało jeszcze dzieci ;) Ale prezenty jako prezenty to tylko na okazję typu urodziny o ile jesteśmy zaproszeni, święta tak samo itd... Tak jak przychodzimy z wizytą to zależy od wieku dziecka ale zazwyczaj coś ze sobą mamy. Zwykle jest to coś do jedzenia co akurat nasza młoda wybierze też sobie. Jeśli np ona lizaka to i dziecku do którego idziemy kupujemy lizaka, jeśli chrupki to dziecku też chrupki... a jak młoda nic nie je akurat to zazwyczaj sami coś małego wybieramy. Jeśli wpadamy z wizytą gdy akurat wypada np dzień dziecka to też coś mamy dla dziecka. Wszystkich w tym samym dniu nie odwiedzamy więc całej wypłaty nie tracimy ;) A taki prezent bez okazji to tylko na pierwsze spotkanie :) Dla przykładu prezentów takich małych ( nie z okazji urodzin gdzie już miesiąc przed myślimy ;) )np dzień dziecka przynosimy np książeczkę, piłkę, lalkę, autko zwykłe jakieś, kolorowankę, kredki... no takie coś małego fajnego co zawsze raczej cieszy ;)

Gość 30stka-tuż tuż
no ja mam wlasnie taki problem z szwagierka-przynosi malej prezenty z okazji dnia dziecka ,mikolaja ,zajaczka itp....pomimo tego ze ustalilismy ,ze tylko na gwiazdke i urodziny.

Moje córki dostają na urodziny,na świeta i bez okazji. Bratankowi daję na urodziny i święta. I jak narazie więcej dzieci w rodzinie nie mam.