Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmm m

Czy dwulatekmoże jechać na przednim siedzeniu w aucie???

Polecane posty

Gość hmmmmmmmm m

jw Oczywiście w odpowiednim foteliku. Przodem do kierunku jazdy. Mam teraz dwie córki i ja jeżdżę z tą nowo narodzoną z tyłu, mąż za kierownicą, a ta dwuletnia z przodu z tatą, a w sumie nie wiemy czy TAK MOŻE BYĆ?

Gość anna226
nie, tak nie moze byc.

Gość jtldkfm,.xgcv
Chyba kobieto na łeb upadłaś!!!

Gość być poraz pierwszy mamąą
MOŻE !!

Gość anna226
zgodnie z przepisami, dziecko do 12 roku zycia i wzroscie ponizej 150 cm powinno byc przewozone w foteliku.

Gość jtldkfm,.xgcv
A nie lepiej dwie córcie na tył,a mama z tatą z przodu?

Gość hmmmmmmmm m
JEST przewozona w foteliku, ale czy może się to odbywać z przodu?

Gość hmmmmmmmm m
Boję się , bo mała często ulewa... wolę mieć ją na oku.

Przepisy nie określają w który miejscu dziecko może jeździć, mówią tylko, że ma być wożone w foteliku. A te, co piszą, że nie może niech mi podadzą podstawę prawną. Inną kwestią jest bezpieczeństwo, ale autorka zdaje się pyta o przepisy.

Gość ygwtyw4y
Jeśli ci zalezy na dwóch dzieciach to sadzasz je z tyłu. A skoro ci zalezy wyłącznie na młodszym dziecku to sadzasz starsze z przodu.

Gość johnsonn
ygwtyw4y - głupio gadasz!! autorka napisała, ze mała jej ulewa

Gość ygwtyw4y
jak im samochód czołowo przyjebie i z dzieciaka miazga zostanie to zobaczymy kto będzie głupio gadał, jak dla niej ważniejsze tamte dziecko to równie dobrze może je w domu zostawiać, nic jej bezpieczeństwo nie obchodzi jak widać, martwi się tylko o to aby mandatu nie dostać a nie o to aby dzieciak dojechał cały i zdrowy

Gość oczywiście, ze mozesz
tak wozić. Ja się spodziewam trzeciego dziecka i tez jedno ze starszaków będzie jeździło z przodu, oczywiście w foteliku. Niestety z tyłu nie ma możliwości zapięcia trzech fotelików. Mam w rodzinie policjantów z ruchu drogowego i jak najbardziej można tak wozić. Teoretycznie przednie siedzenie jest najniebezpieczniejsze, ale nikt nie przewidzi co się może stać. Znam mamę która straciła dziecko w wypadku samochodowym, a dziecko siedziało w foteliku na tylnym siedzeniu. Różnie w życiu bywa i nic nie można przewidzieć. Trzeba jeździć ostrożnie i mieć nadzieję, że wszyscy inni również tak będą jeździli.

Gość hmmmmmmmm m
ygwtyw4y - lecz się idiotko! Tak samo zależy mi na młodszej jak i nastarszej. Tyle, że młodsza w samochodzie z reguły ulewa, a starsza to już spora dziewczynka z którą można normalnie pogadać. Sądziłam, że tak jest bezpiecznie

ygwtyw4y a jak samochód wyjedzie z podporządkowanej i im "z boku przyjebie" jak to nazywasz to co wtedy? Nigdy nie przewidzisz co się stanie, a mniejsza szansa że w mieście coś wjedzie na czołowo. Bardziej bałabym się właśnie wyjeżdżających z podporządkowanej, albo tych co zmieniają pasy bez kierunkowskazu i upewnienia się, ze mogą.

Gość ygwtyw4y
ty sie lecz nieczuła kurwo! dzielisz ndzieci na lepsze i gorsze, bardziej potrzebujace twojej opieki i nie potrzebujace wcale! lepiej dzieciaka wsadz do bagaznika i ci juz w ogole nie bedzie przeszkadzal w opiece nad tym ulewajacym bachorem psychopato!

Gość anka 276
można z przodu w foteliku ale jeżeli nie ma tam poduszki powietrznej.

Gość anka 276
ty sie lecz nieczuła k**wo! dzielisz ndzieci na lepsze i gorsze, bardziej potrzebujace twojej opieki i nie potrzebujace wcale! lepiej dzieciaka wsadz do bagaznika i ci juz w ogole nie bedzie przeszkadzal w opiece nad tym ulewajacym bachorem psychopato! To pisze jakaś pierdolnięta osoba a raczej nie osoba tylko ścierwo.

oj powiedz mi ze WYLACZYLAS PODUSZKE POWIETRZNA na siedzeniu z przodu????? jak nie wylacz natychmiast bo w razie wypadku zabijesz dziecko, jak bedzie wylaczona dziecko moze jezdzic w foteliku z przodu

Gość poduszka nie ma nic do rzeczy
poduszka nie ma nic do rzeczy skoro przodem do kierunku jazdy !!!!

Gość buahahahahahaaha
anka 276 - TY JESTEŚ SCIERWO! Chyba NIE MASZ POJĘCIA czym może się zakończyć ulewanie u noworodka matolico bezmózgowa !!

2 latek jeździ przodem do kierunku jazdy wiec jak jest poduszka powietrzna to nawet lepiej.

Gość ygwtyw4y
mam nadzieje ze twoja coreczka zginie w wypadku bo pojedzie z przodu bo mamusia wolala drugie dziecko, wtedy sie moze nauczysz i zmadrzejesz glupia cipa!

Gość hmmmmmmmm m
Poduszka odrazu została wyłączona! Jak macie mnie obrażać to dziękuję. Temat uważam za zakończony :)

hmm nie przejmuj sie głupimi wpisami. Tu dużo dzieci siedzi w wieku gimnazjalnym i taki poziom prezentują. Włącz poduszkę bo w niczym nie zaszkodzi. Dziecko w foteliku przodem do kierunku jazdy powinno mieć poduszkę włączoną. Przy uderzeniu nie uderzy główką w przednią szybkę tylko w poduszkę.

Gość NieŻyczDrugiemuCoTobieNieMiłe
ygwtyw4y - życząc komuś jak najgorzej przyciągasz to najgorsze do Siebie...... uważaj więc. Powodzenia!!