Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniulcia

Niepokojące objawy- ciąża.

Polecane posty

Mam pytanie do dziewczyn, które już przeżyły ciążę. Jestem w 9 tc. Od początki bolały mnie piersi. dziś rano obudziłam się ze świadomością, że moje piersi są normalne. Brzuch mnie nie boli, czuję się normalnie. Czy ten "dziwny" stan piersi coś oznacza? Czy może oznaczać, że zbliża się coś złego?

Gość co za gnojek to napisał
:(( Nie wiem , zapytaj lekarza, idz na usg...mi jak przeszły nagle mdłości to się okazało że jest zle, ale nie wiem nic o piersiach..

xxxxsd- szkoda, ze Ciebie sie nikt nie pozbył jeszcze, tępaku :o Aniulcia- do lekarza i to szybko, rozwieje Twoje obawy Kazdy inaczej przechodzi ciążę, kiedyś dolegliwości ciążowe muszą przejść, może u Ciebie przeszły szybciej, bądź dobrej myśli! :)

Ból piersi na różnych etapach ciąży jest zjawiskiem normalnym i w zadnym wypadku nie zagraża dziecku. Po prostu zmiany hormonalne powodują ze piersi przystosowuja się do przyszelgo karmienia dziecka. Jednak podbnie jak przed ciąża i poniej piersi powinny byc ragularnie kontolowane. Najlepiej gdy robi to ich wlaścicielka raz w miesiącu (poza ciażą raz w cyklu - zawsze określoego dnia, niedługo po menstruacji). W necie mozna znaleźć wiele materiałow na temat samobadania piersi. Polecam np. film instruktażowy do ktorego link znajduje się w pierwszym akapicie na stronie: http://www.rakpiersi.pl/articles,id,23.html Natomiast więcej na temat zmian zachodzacych w piersiach podczas ciązy znajdziesz tu: http://www.ciazowy.pl/artykul,zmiany-zachodzace-w-piersiach-w-okresie-ciazy,41,1.html .

ja tez mialam "zanikajace objawy" wydawalo mi sie, ze to koniec... ale nagle znowu cos innego przychodzilo po 2-3 dniach ciszy, jezeli masz jakies watpliwosci to pedz do lekarza!!! Kafe to nie lekarz, a kazda kobieta ciaze przechodzi i odczuwa calkiem innaczej!