Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SmileOfAngel

Co moze jesc kobieta karmiaca piersia?

Polecane posty

Mam 4tyg coreczke. Zamierzam karmic piersia do 6mca. Chcialabym juz zaczac powoli eksperymentowac z jedzonkiem bo niby juz mozna, ale boje sie troche. Stad moje pytanie- co jadlyscie podczas karmienia? Moj jadlospis ogranicza sie do: parowek(oczywiscie bez majonezu musztardy czy ketchupu), chleba/bulek, serow, wedlin, ziemniakow, gotowanego miesa, ryzu, gotowanej marchewki, jogurtow. Z owocow: banan, jablko.

Pewnie znajdziesz dużo porad w necie o tym ile rzeczy juz mozna jeść ale zobaczysz jak zareaguje dziecko. Ja długo miałam jadłospis dietetyczny ale tez dzięki temu chudłam więcej i szybciej. Mozesz sobie upiec schab czy karkówke w rękawie w piekarniku możesz jeść warzywa z piekarnika rybkę z folii. Byle nie jeść za tłusto i ciężkostrawnie Poszukaj w internecie albo zobacz w poradnikach co od jakiego czasu mozesz wprowadzac ale ja znam mamy które od początku jadły normalnie i nic ich dzieciom nie było a znam takie co uważały a i tak dziecko nie moglo sporo wiec wszytsko zależy Próbuj różnych rzeczy ale w granicach rozsadku i obserwuj. No i Gratuluje

aha zapomniałam z bananem ostrożnie bo zatwardza wiec i Ty i dzidzia mozecie miec problem. Z reguły je sie owoce które sa z danego kraju ale jak raz na jakis czas zjesz banana to powinno byc ok.

Gość wszystko........
mozna jest wszystko oprocz alkoholu i papierosow 0- ja tak robilam i karmilam dlugo.........

Gość antypatologia
Jem smazone, ketchup, majonez, w umiarkowanych ilosciach. Staram sie nie jesc kapustnych, a tak, to nie ograniczam sie. Maly ma ataki bolu, prezy sie przed oddaniem gazow i czasem zaplacze, ale pediatra nie zalecil mi drastycznych diet. Podobno to normalne do 3. miesiaca.

Ja też jadłam w miarę normalnie. Omijałam jedzenie smażone i takie co zawsze jakoś się odczuwa nawet na sobie czyli kapusta, bardzo ostre itp. Po 4 tyg to już chyba nawet zaczynałam z delikatnie smażonymi rzeczami typu jajecznica na maśle lub coś co nie wymaga dużo tłuszczu. Długo karmiłam :)

Po miesiacu zaczelam jesc praktycznie wszystko. W Wigilie maly mial 6 tygodni i sprobowalam kazdego dania. Oczywiscie staralam sie jesc w miare zdrowo, ale zdarzalo sie i smazone, przyprawialam normalnie, rowniez na pikantnie. Juz w szpitalu dostalam na obiad mieso z groszkiem i kukurydza a kanapki z zoltym serem na kolacje. Nie mozna przesadzac, jedzac tylko kilka rzeczy na krzyz 'na wszelki wypadek'.Najlepiej probowac i obserwowac. I nie zrazac sie od razu. Ja np raz myslalam ze pomidorow nie moge jesc bo maly dostal wysypkki, ale po jakims czasie znow sprobowalam i nic mu nie bylo, wiec to byl przypadek..

Gość mala miii
podnosze temat