Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza milosici

Czy warto zaciągać kredyt mieszkaniowy?

Polecane posty

Gość pierwsza milosici
zbudować zbudujesz - bez przesady - ale zamkniesz dach - może wstawisz okna i koniec no o tym cały czas piszę.. Stan surowy.. Eh no nie mam wyboru bo tak bez kredytu to ja na swoje poszłabym może za jakieś 10 lat :P

oliwka projekt domu koszt calkowity do zamieszkania 178tys czesc roboty robiono wlasnymi silami(oczywiscie to co sie dalo) a na 30 lat rata od 760zl do 880

Gość matacz...
jak sie ma dochody duze to kredyt sie opłaca brac

Gość sorbetjagodowy
brać 150 tys. kredytu to bezsens. Spłacać latami a dom stoi pusty bo nie ma za co wykończyc

Gość pierwsza milosici
z tym że "nie mam wyboru" chodziło mi o to ze wybuduję plus prad woda doprowadzic, centralne.. Minimalnie wykonczyc a potem powoli powoli siedziec juz w srodku i konczyc..

Gość ewka podobno kredyt brała
jaki projekt tak tanio zamkneliscie ? mój brat buduje dom 300 m, za samą robocizne płaci 120 tys i to tanio bo inna brygada chciała 160 tys

Gość sorbetjagodowy
i moje wrażenie jeszcze inne - najwięcej takich kredytów biorą ludzie których po prostu na to nie stać.

Gość pierwsza milosici
sorbetjagodowy no w sumie racja ale jednak ludzie tak robią.. Może ze złej str korzystałam bo przeglądałam projekty domów w necie to dało rady się w tylu tys zmiescic zeby miec ten domek w stanie surowym :P

Gość pierwsza milosici
poza tym moj wujek prowadzi duza firme budowlana pod Wawa, moze udałoby się przez to zorganizować materiały za mniejsze koszta. Jednym słowem trzeba się bedzie mocno sprezyc i jakos zaoszczedzic tą kasę..

Gość sorbetjagodowy
wykalkulowane koszty to jedno a rynkowa cena materiałów i robocizny - drugie ja ogólnie wolałabym poczekać 3 lata (w końcu i tak będziecie dorabiali się za granicą) niż oddawać dla banku drugie tyle, przecież możecie mieć za tą drugą część wykończony dom

Gość pierwsza milosici
"za 30 lat to te 150 tys z kieszeni sie wyjmie" no racja święta, ale dom nie stoi :P A tak to stoi a ty spłacasz..

Gość filter
orbetjagodowy i moje wrażenie jeszcze inne - najwięcej takich kredytów biorą ludzie których po prostu na to nie stać. poprz. | 1 2 ----------------co za bzdura . myślisz ,ze bank cie nie prześwietli miczym najlepszy tomograf ? jak cie nie stać - bo za malo zarabisz to i tak kredytu nie dostaniesz mimo ,ze masz np . podwójne zabezpieczenie - np , mieszkanie i ziemię - bo bank najpierw chce forsy a dopiero póżniej jakby co - dobiera sie do zabezpieczenia , a utorko - najpierw idz do banku albo jakiegoś posrednictwa sprawdzić wasz zdolnośc kredytowa - bo mimo ,ze dla was moze ona jest i to duża - dla banku wcale tak być nie musi .i odejdziecie z kwitkiem .

Gość pierwsza milosici
"ja ogólnie wolałabym poczekać 3 lata (w końcu i tak będziecie dorabiali się za granicą) niż oddawać dla banku drugie tyle, przecież możecie mieć za tą drugą część wykończony dom" sorbet masz rację, w sumie wypowiedzi tutaj tylko mnie utwierdziły że jednak kredytu brać nie warto.. Tym bardziej że szczerze powiedziawszy moj narzeczony nie miał na to zbytnio ochoty, wiecej- wzbraniał się jak mógł, mówił ze to ostatecznosc ze jakos damy rade uzbierac.. chyba miał rację ;)

Gość sorbetjagodowy
ojjj dają dają nawet ludziom którzy mają 3500 dochodu, znam takie przypadki niedawno pytałam radcę prawnego czy warto kupić samochód w leasingu lub kredycie, odradził :) (warunek-trzeba mieć gotówkę)

Gość pierwsza milosici
filter też się zgodzę z Twoja wypowiedzią, szczegolnie po kryzysie wiem ze banki jeszcze bardziej zaostrzyly warunki

Gość sorbetjagodowy
dodam, że kupno samochodu to małe "ratki" w porównaniu z zakupem domu

Gość Lukasz3424
Dowiedz się wszystkiego o kredytach na stronie: www.finansefirmowe.com

Gość Wybierajmądrze12
Jeżeli zdecydujesz się na kredyt to pamiętaj, że nie jest on gotowym i nienaruszalnym produktem. Możesz negocjować jego parametry, koszt, a także żądać wpisania lub wykreślenia różnych klauzul. Ważne jest również zapisanie w umowie warunków dotyczących nadpłacania i wcześniejszej spłaty kredytu, w razie gdyby poprawiła się twoja sytuacja finansowa. Banki różnie do tego podchodzą, niektóre żądają wówczas prowizji, inne nie, w jeszcze innych prowizja obowiązuje tylko przez jakiś czas lub na określone kwoty. Ja sama szukam kredytu i zastanawiam się nad ofertą banku https://www.bzwbk.pl/kredyty/kredyty-hipoteczne/kredyt-mieszkaniowy/kredyt-mieszkaniowy.html

Gość Granki88
Wszystko zależy od interpretacji banku, warto złożyć wnioski w kilka miejsc, bo to nic nie kosztuje i wybrać ofertę po akceptacji naszych dokumentów. Co do aktualnych ofert najlepiej sprawdzić tutaj http://www.kredyt-mieszkaniowy.info ponieważ w przypadku kredytów warunki zmieniają się dosyć dynamicznie.

Gość Lola

świetny pomysł, w każdym razie lepiej teraz zacząć, żeby to nie trwało kilka lat, a z kredytem poradzicie sobie.. Moi znajomi, mają konto w Getin banku, mówią że spoko.