Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whydont

jak dodac sobie kobiecosci?

Polecane posty

Gość whydont

do tej pory bylam dosyc pewna sievie obicelam wlosy na krotko i brakuje mi cegos czuje sie malo kobieca co powinnam zakladac zeby dpodac sobie kobiecosci chodzi mi o stroj :) i czy moze powinnam jakies ozdoby do wlosow zakupic ale wydaje mi sie ze to troche obciachowe.

Gość whydont
bardzo prosze o pomoc:)

dlaczego obciachowe? w przeciągu ostaniach 3 lat ozdoby we włosach są jak najbardziej trendy. hmmm znów polecę h&m bo tanio , duży wybór i fajne ozdoby na czasie:) 1. opaski. to że masz krótkie włosy nie znaczy że nie możesz ich nosić. koronkowe, z kokardami, kwiatami, błyszczące, ozdobne, skórzane, w paski kropki, z metalu z materiału, 2.spinki i wsuwki- małe ozdobne z piórkami, kwiatkami , kryształkami, ćwiekami, metalowe i materiałowe, biżuteryjne itd 3. klamry i grzebyki - oczywiście masz mało włosów więcwybierz te mniejsze i średnie. w internecie znajdziesz przykłady na uczesania z ich użycie.

Gość whydont
nibys dobrze ze jestes my sie znamy juz:) zmienilam nr gg i nie mam juz ciebie w kontaktach nie wiem czy mnie pamietasz:)

Gość whydont
nosze na codzien wysokie buty zreszta jestem wysoka dosyc 174:)

Gość kochaniutka...
ladne zadbane dłonie , pomalowane paznokcie, ładnie podkreślone oczy , mocno wytuszowane rzęsy, dodasz tez kobiecosci noszac szpilki , i obcisle dopasowane ubrania , podkreślony dekolt :)

Gość whydont
jesli chodzi o paznokcie sa zadbane nosze szpilki sukienki ale czy np takie sweterki pudrowe czy czarne nie sa za malo kobiece? chlopiece? najwiekszy problem to chyba makijaz maluje sie zbyt delikatnie mam brazowe oczy ciemna karnacje.

Brązowe oczka najlepiej porządnie maskarą podkreślić, zazwyczaj wystarczy:)

Gość whydont
a jakie kolory? najczesciej uzywam roowego i blekitow .

hej:) nie doczytałam na początku całego tematu i myślałam że chodzi ci tylko o ozdoby do włosów. pudrowe róże są jak najbardziej kobiece i dziewczęce a czerń to dobra oprawa. mocny makijaż wcale nie jest kobiecy (polecam snog marry avoid jeśli ktoś nie wierzy choć często metamorfozy są kiepskie ale widać jak tapeta psuje). jeśli chodzi o kolory to nie ma czegoś takiego jak podział kobiece nie kobiece (no może z wyjątkiem moro ale to deseń a nie kolor). o kobiecości najbardziej decyduje w ciuchu jego krój. oczywiście są kolory bardziej kobiece jak np. czerwień która może być bardzo seksowna. trudno osiągnąć efekt takiego seksapilu szarą sukienką jak czerwoną. pomarańczową bluzeczką słodkości różowej itp. Jednak trzeba patrzeć całościowo kolor + fason + materiał + deseń. najbanalniejsze jest podkreślanie tali np. wcięte żakiety, paski, płąszcze z zaznaczaną talią sukienki itd.. są także faktury/materiały typowo kobiece np. koronki lub typowo kobiece detale jak falbany czy żaboty. oczywiście stój nie musi posiadać nic takiego żeby był kobiecy. pytanie podstawowe czego ci brakuje? czego szukasz wiem ze to trudno określić gdy wpadniesz na to od razu będziesz wiedzieć co chcesz zmienić (a może czego chcesz nie zmieniać:P) hmmm możemy spróbować poszukać wspólnie. jakiś linki do fotek gdzie jest według ciebie 100% kobiecość.

a teraz powiedz mi proszę jeszcze co ci się podoba najbardziej w tych 2 sukienkach co według ciebie decyduje o tym że są takie kobiece. ja od razu zauważyła świetnie podkreśloną talie w obu. 1. pasek pod biustem sprawia że sukienka tak bosko spływa na biodra. 2. ala gorsetowy fragment w tali sprawia że talia wydaje się dużo węższa druga rzecz jaka rzuciła mi się w oczy to materiały. idę pogrzebać na necie poszukać odpowiedników na co dzień. (bo rozumiem że problemem nie jest wieczorowa kiecka tylko ciuch na co dzień do pracy, do szkoły, na spotkanie ze znajomymi, do knajpy na spacer gdzie chcesz czuć się kobieco. mam racje?)

Gość whydont
dokladnie tak bo na codzien nie zaloze takich sukienek chodzi mi wlasnie o to ze maja ladnie dopasowane stroje w talii i ze jest wciecie material jest eleganki, ja na codzien zakladam jeansy sweterki bluzeczki ktore wg mnie sa ladne kilka osob nawet obcych toerdzi ze dobrze sie ubieram jednak ja czuje ze jestem maklo atrakcyjna, moze powinnam zajkladac bardziej odwazne stroje ale tez nie chce byc wulgarna itp

Gość whydont
nie jestem przekonana do tunik i leginsow wg mnie sa malo eleganckie zwyczajne na wyjscie na spacer ale nie do szkoly czy pracy,

Ja uważam, że wszystko zależy od tego jakie rzeczy wybierzesz no ale skoro Ci nie pasuje to nic na siłę:) Myślałaś o jakiś damskich garniturach?

Gość whydont
bardziej chcialabym isc w strone sukienek spodnic bardzo je lubie

Gość whydont
moze to glupi temat ale chcoalam wiedzie c czy wg was wg krotkie wlosy moga byc kobiece i czy da sie z tego cos wykrzesac, chce wygladac elegancko ale tez nie przesdnie jak dzidzia piernik

Livka23 -> nie obraź się ale ta dziewczyna nie wygląda fajnie. nadmiar tapety postarz ją i sprawa że wygląda nie naturalnie. ciuchy też szału nie ma. jeśli chcesz iść w stronę sukienek i spódnic to super:) nic bardziej kobiecego:) co do włosów ja mam krótkie (no dobra może nie teraz odrosły a nie mam czasu iść do fryzjera buuuu) ale najlepiej czuje się w włosach do linii brody albo jeszcze krótszych. i uważam że właśnie z krótkimi wyglądam bardzo kobieco. da się wykrzesać i to bardzo dużo. co udało mi się znaleźć (oczywiście jak szukasz to wszytko ucieka) http://www.denicler.pl/2010/pliki/galeria/full/gal4c625a8f842ec.jpg szlachetny materiał ozdoby przy biuście w połączeniu z klasycznymi spodniami (może właśnie z trochę wyższym stanem nie od razu wysoki ale nie biodrówki) lub z cygaretkami lub ołówkowa spódnica lub dowolna spódnica + zwykły bliźniak lub żakiet zależnie od okazji myślę że zestaw do pracy zn nią łatwo wymyślić więc trudniejszy imprezowy: dżinsy np. rurki ciemne+ botki krótkie za kostkę brązowe (ale bardziej w beż wyleciała mi nazwa koloru o który mi chodzi jasny brązowy zimniejszy ) + ta bluzka ( wkładamy do środka dżinsów wtedy ładniej się ułoży) + kardigan w kolorze butów nie zapięty zawiązany + futerko ( krótsze do pasa) + ciemniejsza beżowa lub brązowa torebka oczywiście można też zrobić mniej grzecznie i ostro zależnie od nastroju. takie satynowe bluzki ( mam na myśli wąskie ramiączka topy nie koszule) są bardzo kobiece i seksowne. http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,7620458,Bluzka_z_zabotem_Ann_Christine.html (jak widać na złączonym obrazku:P) http://img.pakamera.pl/tuniki-12034443_521110213_mainpic.img Od razu pomyślalłam o kimonowym kroju ale oczywiście nie mogę znaleźć tej idealne wiec wklejam tą nie idelaną. może zainspiruje cię do posuzkiwań.

http://img.pakamera.pl/inne-12069602_132968080_mainpic.img - czasami wystarczy tylko detal jak tutaj zwykły top nabrał całkiem innego stylu dzięki koronce. a prosty sposób żeby wyglądać kobieco na spotkaniach biznesowych lub w pracy kiedy wymagany jest strój biznesowy jednak masz już dość koszul to + ołówkowa spódnica ( nie musi być z wysokim stanem) + zwykły top na ramiączkach bez głębokiego dekoltu (także wkładamy go do środka) + marynarka wcięta w tali do pasa.

Gość whydont
hej dziewczyny dzis ubralam obcisle czarne rurki kremowy sweterek z bufkami moze byc? do tego brazowe botki na korku i skora?

Gość dolczewita
Kosmetyczka, zakupy, dobry ciuch, no od Gapa, wysoka szpilka np Menbur a na koniec dawaj w miasto z podniesioną głową i już sobie dodałaś kobiecości.

Gość obcasy, zaznaczona talia
zadbane "końcówki" czyli głowa, dłonie i stopy to z wyglądu:) ale wg mnie + do kobiecości jest wyprostowana sylwetka, uśmiech i pewność siebie ... i dobre perfumy na codzień :)