Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szara Mania

Czy któraś z Was zaczęła życie po 30, 40?

Polecane posty

Gość Szara Mania

Witajcie dziewczyny :) tak się zastanawiam... mam 35 lat, jednego ex-partnera, z którym rozstałam się 5 lat temu i żadnego nowego potencjalnego partnera na horyzoncie. A, jak każda kobieta, chciałabym mieć męża i dziecko... Moja bliska koleżanka z kolei całe życie i młodość chorowała. Straciła włosy. Przez długie lata ważyła powyżej 100kg. Teraz ma wreszcie dobrego dietetyka i schudła 40kg, ale wciąż jest otyła. Dopiero za 2, 3 lata pewnie będzie szczupła, a będzie wtedy w moim wieku... Czy 30, 40 może być jeszcze laską, może się podobać, zmienić pracę, wyjechać z kraju, znależć miłość...? Którejś z Was się to udało?

Pewno nie jest latwo... ale mysle ze wszystko jest mozliwe :). Ja sama zaczelam zyc dopiero po 30-tce :)... tak prawdziwie zyc bo wprawdzie partnera mialam od wielu lat ale poza tym nic wiecej ...

Gość ja tylko nie rozumiem
o co chodzi z ta przyjaciółka? to znaczy ze ktos z nadwaga nie ma szans na rodzine? trzeba miec BMI idealne zeby wyjsc za maz i urodzic dzieci?

"Czy 30, 40 może być jeszcze laską, może się podobać, zmienić pracę, wyjechać z kraju, znależć miłość..?" nie, nie mozna. skądże znowu. po 30 z automata grubniemy, brzydniemy, przestajemy byc fajnymi dziewczynami, jestesmy skazane na jedną prace albo bezrobocie, o miłości to całkiem mozna zapomnec... no daj spokoj dziewczyno :) po 30 mozna wszystko :) czasem jest trudniej, ale cóż, takie jest zycie. ale mozliwosci masz, jak najbardzije.

Gość grrrrrr.........
powazna otylosc czasami wyklucza macierzynstwo, niestety... no i nie oszukujmy sie, w wieku 30-35 lat I TAK nie jest latwo spotkac partnera na cale zycie... a jesli w dodatku ktos ma kompleksy i z tego powodu nie wychodzie do ludzi...........

Gość grrrrrr.........
to bylo do "ja tylko nie rozumiem" ;)

Gość ja tylko nie rozumiem
E chyba jednak nie. Jestem otyła i jestem w ciąży z kolejnym już dzieckiem wiec nic nie wyklucza :P A co do poznania kogoś to tak samo ciężko może być poznać kogoś super lasce jak i pulchnej kobiecie. Zgadzam się z tym, ze im później tym trudniej. Przychodzi kiedyś taki okres kiedy wszyscy twoi znajomi rówieśnicy mają już rodziny i kto ta rodzinę założyć chciał to już ją założył. Najczęściej zostają Ci którzy nie chcą, albo z jakiś innych powodów się do tego nie nadają. I na pewno nie jest łatwo na kogoś trafić. Na kogoś odpowiedniego.

Ja mam jeszcze daleko do 30dziestki więc wypowiem się w imieniu koleżanki, do 35roku życia nuda i posucha, namówiłam ją na wyjazd z kraju, załatwiłam prace, znalazła faceta, nauczyła się jezyka, zmieniła image, teraz ma 37lat i jest w ciąży;) Kolejny przykład, moja ciotka, stara panna, nie pracowała do 40 roku życia, musiała opiekować sie rodzeństwem potem rodzicami, miała 41lat jak znalazła miłość i prace, z dzieckiem nie wiem jak będzie ;/ ale teraz widać jak rozkwitła.. Także nigdy nie jest za późno...

Gość Szara Mania
Ja założyłam ten temat w macierzyństwie przez pomyłkę. Koleżanka nie chce (już) mieć dzieci. Do tego jest bardzo nieśmiała. Ja przeciwnie, jestem raczej przebojowa, ale... jakoś mi to nie pomaga :(