Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ćma cme

Urodziny=Prezent

Polecane posty

Gość ćma cme

Mój syn bedzie kończyk roczek , rodzina pyta mnie jakie zabawki mu kupić , i tak się zastanawiam nad tym czy wypada rodzinie powiedziec by zamiast zabawek kupili mu jedzenie (kaszki,zupki,obiadki,desreki,jogurty itd...) Syn ma b.duzo zabawek i wcale się nimi nie bawi ..a Nam zostało by troszke pieniędzy w kieszeni bo jedzenie duzo kosztuje.. Jak myslicie wypada???

Gość osobiscie uwazam że to
glupota. Co innego kosmetyki, pieluszki nawet ujda ale nie jedzenie. Od zapewnienia jedzenia dziecku są rodzice. Dlaczego nie gotujesz tylko dajesz sloiki? Roczne dziecko juz praktycznie wszystko je. Banan kosztuje 60 groszy, a sloik 3,50.

Gość ćma cme
Ale ja nie pytam czy lepiej ugotowac samemu czy podac słoiczek tylko czy wypada czy nie , odpowiedziałaś że wg. Ciebie to glupota i tyle - dziękuje może kto inny sie wypowie???

Gość nie wypada!
Nie wypada - zdecydowanie NIE wypada prosic o sloiczki ;-)! To juz lepiej wybrnac z tego w ten sposob - ze zamiast zabawek mozesz poprosic o "koperty" - a juz jak te pieniazki wykorzystasz, to Twoja sprawa...

ja też jestem za kosmetykami, pieluchami itp.. skoro rodziców styać na przyjecie urodzinowe dziecka to i stac ich powinno na jedzenie,,, a nie jeszcze gosci prosic zeby zarcie przyniesli.. pieluchy sa drogie 40 zeta masz w kieszeni na jednej paczce :)

Gość osobiscie uważam że to
nie wiem co cię tak oburza. Wyobraź sobie, ze idziesz na urodziny do znajomych i pytasz co kupić na prezent,a ona na to "nie kupuj mi prezentów wiesz. przynieś mi chleba i kostkę masła" Jakbyś się poczuła?

Gość Ola P.....
A ja uważam że jezeli to bliska rodzina to jak najbardziej wypada,a dlaczego nie ??? Skoro Twój syn ma duzo zabawek na co mu więcej ????

Gość ćma ćme
Nie oburzam się pytam po prostu, to nie jest tak że nie stac mnie na jedzenie dla dziecka tylko że może cos uzytecznego ,a nie kolejnego konika bujanego ,klocki, garnuszki,ubranka,maskotki które walają się po całym domu.. Acha nie napisałam wczesniej że to tylko moja mama siostra i tesciowa bedzie na urodzinach innej rodziny nie mam ...

Gość jola 76
nigdy nie narzucałam gosciom co maja kupic dziecku czy tez prosic o pieniazki w zamian za zabwki to bardzo nie eleganckie i nie wypada ,

Gość osobiście uważam że to
To może jakieś ubranka na przyszłość? Powiedzmy dresik w większym rozmiarze albo piżamka?

Gość słoneczko Moje;p
skoro pytaja Cię co mają kupić to powiedz co potrzebujesz i już .. Uważasz ze jedzenie czy pieluchy Ci się przydadza to niech to kupią i tyle... oprócz urodzin są inne okazje na prezenty Mikołajki,gwiazdki i inne pierdołki...

Gość ćma ćme
Ubranek tez ma duzo włącznie z 2 kombinezonami na zime, dwoje dzieci by się wychowalo:) Dlatego własnie mysle o czym naprawde praktycznym

Gość mozesz zrobic zupe
Pewnie, że mozna, zwłaszcza jak to rodzice i rodzeństwo,obcym bym nie mówiła :) Ja też zawsze mówię,że zabawki i ciuchy są niepotrzebne, ale np.pieluchy są zawsze mile widziane :)

Ja uważam że jeśli KTOŚ SIĘ SPYTA to jak najbardziej możesz powiedzieć że mogą to być pieluchy czy mleko. I obie strony będą zadowolone! Bo nie ma nic gorszego jak rzucić nietrafiony prezent do szafy. Mnie jak np rodzice czy teście sie pytali co kupić to mówiłam że jeśli dla nich nie będzie to problemu to poproszę o pieluchy czy mleko. Zresztą jak idę do dziecka na urodziny czy do osoby dorosłej to też się pytam co potrzebują i mówie do jakiej kwoty.Parę razy koleżanka powiedziała "Jak nie będzie problemu to może zrób sałatkę czy upiec ciasto" oraz mamy prosiły kosmetyki,mleko,czy słoiki i ja tam się nie gniewałam :D Wręcz przeciwnie!!!! Nie musiałam kombinować "co kupić,by było korzyść" oraz wiem że moja rzecz zostanie wykorzysta.A osoba która to dostała była zadowolona.

Gość wypada zaproponowac ale
pod warunkiem ze zapyta cie o to wczesniej osoba odwiedzajaca nie sadze zeby narzucanie gosciom prezentów było w dobrym tonie ja nie narzuciłabym nawet swojej mamie nawet jesli by mnie nie zapytała bo moze ma akurat ochote kupuc jakas ładna sukieneczke która sobie wczesniej upatrzyła a bedzie jej miło jak zobaczy w niej swoja wnusie - ja tez dostałam wiele rzeczy ktorych nie uzyłam wcale nocóz tak czasem bywa , ale to moje zdanie i nie musisz sie z tym zgadzac , ale jesli wczesniej zostaniesz zapytana to jak najbardziej mozesz sie okreslic co do prezentu

Gość dobra spacerówka
wiesz co moim zdaniem jezeli masz full zabawek to paczka pieluch plus chusteczki to fajen rozwiazanie, ja nie raz też tak odpowiadam i sie cieszę kiedy mi ktos to kupi, wolę sama np ciuchy czy zabawki kupować bo wiem co małej trzeba, moich gości to nie dziwii, maja łatwiej przynajmniej mówie jaki rozmiar pampersów i już!

Gość ma_da2
raz znajomi przyniesli dla corki paczke pieluch chusteczki do pupy i jakis kremik i bardzo mi sie ten prezent podobal, lepsze to niz kolejne ubranka