Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WTC***

Pomóżcie proszę - WTC

Polecane posty

Gość WTC***

Witam, bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie. Mieszkam obecnie w Polsce, jakiś czas mieszkałam w Anglii i otrzymywałam (WTC) Working Tax Credit. Okazało się, że nadpłacili mi 60Ł i muszę je zwrócić. Do Polski HM Revenue&Customs przysłało mi Notice to pay (bank giro credit). Powinnam z tym udać się na pocztę (tak myślę) lub do banku i zapłacić powyższą kwotę, jednak nie mieszkam już w Anglii. Na tym odcinku widnieje moje nazwisko, natomiast nie ma nr mojego konta. Moje pytanie brzmi: czy w takiej sytuacji mogę odesłać ten odcinek koleżance, która mieszka w Anglii i czy ona może zapłacić ze swojej kieszeni pokazując na poczcie lub w banku ten odcinek, czy też muszę zrobić to osobiście ja? Czy dla Revenue ma to jakieś znaczenie?

Gość uyiftm,lktxj
mozesz do nich zadzwonic i podac nr twojej karty z polski i niech sami sobie z niej sciagna

Gość WTC***
Wiem że mogę w ten sposób to załatwić, jednak poczta mniej mnie kosztuje, w innych sprawach musiałam dzwonić do Anglii i kasy nieźle mi ubyło :( Stąd pytam, czy w ten sposób mogłabym to zrobić, skoro już przysłali mi ten odcinek do zapłaty. Ale dzięki za odpowiedź.

Gość WTC***
Mogłam zatytułować: "Oceńcie fotę", albo "Czy on mnie zdradza" ? Pewnie miałabym tysiące odpowiedzi :) Ale nie ma problemu, już się dowiedziałam co i jak, nie od Was, ale w sumie niczego się nie spodziewałam, to za ciężki temat dla Was :P