Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angiokinazaxc

Czy ludziom należy pomagać?

Polecane posty

Gość angiokinazaxc

Czy raczej nie? Czy w ogóle zasługują? Bezczelność nierobów przekracza wszelkie granice. Zaczepił mnie zul, chciał wysępić kasę i mówi mi z pełnym uznania głosem i dumą ze on potrzebuje bo JEST NAŁOGOWYM PALACZEM. Tak jakby to było jakieś osiągnięcie, to samo jest z pijakami, ćpunami i matkami które mają 7 dzieci ,każde z innym chłopem i one smią żądać kasy od państwa.

Nie "śmią żądać", a "śmieją żądać". Ja tam zawsze daję parę groszy:) Ja nie zbiednieję, a ktoś się zabawi:)

Gość angiokinazaxc
zanm naprawdę chorych ludzi co nie dostali renty i znam takich co nadużywają i jeszcze mops się do ich drzwi dobija. Jakieś dziwne współczucie dla żulerni jest w tym kraju. a ten co naprawdę potrzebuje to zdycha z głodu

Gość hujik
nie wszystkim

Gość angiokinazaxc
wzruszające, oni sobie pomagają bo mają tylko jeden cel, napic się

pieniądze nie ,ale spytaj sie co chce i kup w sklepie ; ) cos drobnego

Gość jikjj
oblubienica, ale dalas plame. Śmią, a nie smieja:DD:

Gość angiokinazaxc
znam też takiego co ma dzieci, a jak dostanie rentę to w dwa dni przepija,a dzieci nic od niego nie dostały ale z kumplami się podzielił i laskom stawiał

Gość angiokinazaxc
Ale co wy macie z tym pomaganiem, niech kurwa sobie fajek nie kupi to będzie miał co żreć, sami widzicie że litujecie się nad nimi a oni to wykorzystują. Opanowali do perfekcji udawanie biedaczka

Co innego jak ktoś prosi o jedzenie. Pieniędzy nie daję. Ewentualnie możemy iść do sklepu i sama mu coś kupię. Ile to razy "głodne" dzieci prosiły o kanapkę lub pieniądze, to zawsze robiłam kanapkę (jak przyszły do domu) lub oddawałam śniadanie z torebki i za każdym razem zostało to wyrzucone do śmieci :o To samo z papierosami - ostatnio podchodzi do mnie menel z papierosem w ustach i się pyta czy go poczęstuję. Mówię mu, że nie, bo przecież pali, a ten, ze chce mieć jednego na potem, bo widzi, ze właśnie kupiłam paczkę :o Poza tym czytałam kiedyś artykuł psychologa, żeby takim ludziom nie dawać pieniędzy, bo uczą się niezaradności, tylko ewentualnie oferować pomoc w znalezieniu przytułku lub jadłodajni.

Gość angiokinazaxc
Ja mogę nie palić, potrafiłam rzucić bo mi było szkoda pieniędzy to nad takim ściemniaczem mam się litować. Jak ma słabą wolę to niech zdycha pod murem, ma to na co sobie zasłużył, po co niańczyć ludzi którzy skazani są na klęskę, którzy pasożytują, nie mają instynktu samozachowawczego?

Gość aloha26
Wszystko zależy czego chcą i jacy to ludzie.