Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cudowna_Wenus1111

logistyka czy administracja..

Polecane posty

Gość chocholize
A w jakiej jesteś szkole? Logistyków po jakimś prywatnym gównie jest dużo...

w prywatnym gównie :D Ale ja mam brata ktory jest "kims tam" w firmach produkcyjnych itd i zawsze moze mi prace połapać :) to on mi tą logistyka zamieszal..

Gość chocholize
Hm... ja Ci odradzam logistykę, bo z bratem różnie może wyjść a Ty zostaniesz z wykształceniem, które ma co 5 student :) Mój facet studiuje Transport na Polibudzie Warszawskiej, ale to się akurat opłaca. Chociaż w sumie ta administracja... mogłabyś pracować w jakimś biurze rachunkowym no i oczywiście w instytucjach państwowych. Nie wiem co lepsze :) Ja postawiłabym na administrację. Z 2 złego jest pewniejsza.

Gość akleon78
tez logistykę , polecam

Gość co piąty student logistykiem
?? :D chyba pedagogiem :D

Gość akleon78
po administracji w biurze rachunkowym chyba na jakiejs wichurze, logistyka jest zdecydowanie lepsza ale w duzym miescie

Gość no rzeczywsicie
logistyke skonczyl co 5 student a admisnitracje skonczyl co 4 student....

no i właśnie:D tararadadam - podzielone zdania i to jest to jedno mowią to drugie to.. a ja nie czuje niczego :/ Zostały mi 2 dni na zastanowienie się.. a moze jednak zostane na tej administrascji..

Gość akleon78
a moze po prostu pokieruj sie zainteresowaniami, bo nic na siłe, trzeba czuć blusa pomimo wszystko

Gość chocholize
Tylko, że rynek logistyków jest zamknięty i bardzo hermetyczny. Właśnie w dużych miastach! Ludzie idą na to, bo modne a większość i tak pracy nie dostanie.

a po administracji prace się dostaqnie? tak samo.. Nie mam zainteresowań związanych z kierunkiem.. :/ i tu jest moj problem.. zawsze chcialam coś z psychologią, ale bylam w liceum o tym profilu i przejadło mi się po 3 latach .. :/ ciakwe bo ciekawe ale nie na moją głowe.. bo zaczynałam wariować z tymi informacjami :)

Gość chocholize
Ale administracja jest bardziej uniwersalna :)

chocholize-> a ty jakaś specjalista od rynku pracy logistyków czy bazujesz na tym co twój chłoptaś ci opowiada.

Gość chocholize
"a ty jakaś specjalista od rynku pracy logistyków czy bazujesz na tym co twój chłoptaś ci opowiada. " Po pierwsze nie chłoptaś :/ Chłoptasia to Ty masz dziecko w gimnazjum. Nie tylko. Chociaż przyznam, że jego znajomi to inżynierowie transportu (nie logistycy). Wszyscy zajmują kierownicze stanowiska w takich firmach jak np. DHL. Opowiadają o tym co tam się dzieje i jak to wszystko się odbywa. Uwierz mi wiem co mówię :)

Gość no rzeczywsicie
jezeli chcesz znalezc prace to poelcalabym cos w stylu :sustainability, renewable resources , wiesz srodowisko i te bajery np.w konstrukcji.

Gość wdddddddddddddddd
Oczywiacie ze administracja. PO LOGISTYCE NIE MA PRACY, A JAK JEST TO NIELICZNI JA MAJA!!!!!

transport to tylko cześć logistyki 😴 wręcz mały wycinek

Gość chocholize
" transport to tylko cześć logistyki wręcz mały wycinek " HAHAHA. Wiesz co mówisz? Logistyka jest częścią transportu dziecko...

czyli powiesz mi ,że magazynowanie tez jest częścią transportu ? :D może wszytko jest transportem :D

Gość tirówka aa
no :classic_cool:

Gość chocholize
Cudowna Wenus :) Nie słuchaj tych debili na forum, bo poziom tutaj jest żenujący... Na Polibudzie (przynajmniej w Wawie) kierunek transport dzieli się na specjalności: Sterowanie Ruchem Drogowym/Kolejowym/Lotniczym, Logistyka Transporty Kolejowego/Samochodowego/Wewnętrznego, Inżynieria Bezpieczeństwa w Transporcie i Telematyka Transportu. Ty będziesz się uczyła wycinka pewnie łączonego Logistyk Wew., Kolej., Samochodowy. Nie lepiej wybrać coś ogólnego? "czyli powiesz mi ,że magazynowanie tez jest częścią transportu ? może wszytko jest transportem " Jest to część procesu logistycznego :/

Gość chocholize
hahah. juz wiem :D Ty nie wiesz co to jest transport!!! Jeśli nie wiesz o czym mówisz - zamknij się :D

logistyka miałam na studiach, super przedmiot !! piszecie że po logistyce co 5 student a po administracji?? jeszcze więcej !!!

Czyli jak jest częścią procesu logistycznego , którego częścią jest także transport to można łatwo wywnioskować ,że transport jest częścią logistyki 🖐️ i nie piertol głupot 😴 widzę ,że twój inżynier logistyki lubi głupiutkie istotki do dymania :classic_cool:

Gość no rzeczywsicie
no przeciez pisalam ze po administracji jest co 4 student ....

Gość chocholize
Nie rozróżniasz pojęcia transportu od przewozu! Matko co z Ciebie za debilka... Transport to nie przewóz jednej rzeczy z jednego miejsca w drugie!!!!! No debilizm się szerzy niemiłosiernie :/

tak dla ciebie idiotko zapoznaj się z pierwszą lepszą definicją logistyki :D a później uderz parę razy głową w ścianę 🖐️ Logistyka jest terminem opisującym proces planowania, realizowania i kontrolowania sprawnego i efektywnego ekonomicznie przepływu surowców, materiałów, wyrobów gotowych oraz odpowiedniej informacji z punktu pochodzenia do punktu konsumpcji w celu zaspokojenia wymagań klienta. Działania logistyczne mogą obejmować (choć nie muszą się do nich ograniczać): obsługę klienta, prognozowanie popytu, przepływ informacji, kontrolę zapasów, czynności manipulacyjne, realizowanie zamówień, czynności reparacyjne i zaopatrywanie w części, lokalizację zakładów produkcyjnych i składów, procesy zaopatrzeniowe, pakowanie, obsługę zwrotów, gospodarowanie odpadami, transport i składowanie. To że twój fagas się specjalizuje w transporcie to nie znaczy,że tylko to się liczy 🖐️

Gość chocholize
Hahaha. Bez cioci Wikipedii by się nie udało, co? Dziecko, po pierwsze na samym początku była rozmowa o transporcie jako dziedzinie nauki. Nawet tego nie załapałaś :/ Po drugie proces transportowy to nie transport :) Wiele osób to myli. Na studiach nie ma takiego pojęcia TRANSPORT. Jeśli piszesz egzamin i użyjesz słowa transport zamiast przewóz oblewają Cię. Ja wiem co mówię i uwierz mi studia zaczynają się tam, gdzie kończy się Wikipedia :) Internet Ci nie pomoże. A i jeszcze jedno :) Fagasa to masz Ty w swoim gimnazjum :) Dziecko.