Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdezorientowana i w kropce :(

Ślub a czarny kolor. Dylemat :(

Polecane posty

Witam, wybieram się z chłopakiem na ślub jego znajomej. Zostaliśmy zaproszeni tylko do kościoła na uroczystość. Rozmawiając z nim powiedziałam, że ubieram czarny płaszcz bo wiadomo jaka jest pogoda i usłyszałam, że po pierwsze nie wypada i nie powinnam zakładać czarnego płaszcza. Druga rzecz chciałam założyć czarną wizytową sukienkę i do tego jakąś elegancką wizytową bluzkę w jasnym kolorze no i tu się pokłóciliśmy. Jak to jest z tym czarnym kolorem? Czy taki to tylko na pogrzeb? Mam kupić specjalnie jasny płaszcz? Myślę, że idąc tylko na ślub na godzinkę do kościoła i jak jest taka pogoda to noralne że ludzie będą w płaszczach i czarny nie robi tu różnicy? Doradźcie czy wypada. Dziękuję.

Gość 7ikei
czarny płaszczyk przed kolano może być jesli dodasz do tego fajne dodatki np. czerwona apaszka, dobrze jesli wystaje trochę sukienki w żywym kolorze np. tez czerwonym, ładna torebka ( nie czarna) i jest ok. możesz też coś wpiąć we włosy w ożywiającym kolorze.

Nie znam sie ale jesli nie wszyscy beda na czarno to nie bedzie różnicy...

Gość chyt troche ponizej
Czarny plaszcz to klasyk. Nie bedzie w ty nic niestosownego. A kolor odziezy pod spodem nie bedzie mial przeciez najmniejszego znaczenia, i tak sie w kosciele nie rozbierzesz ;)

Gość czym ty się przehjmujesz..,,
no coś ty dxiecwzyno nawet sie nie przejmuj. Nawet na wesele czart a kiecka moze byc byle nie od stróp do głow, tylko kolorowy dodatek albo jakieś świecidełka. Ja sama nie raz byłam w "zcarnej" mini z dodatkami i ni e tylko ja. to nie średniowiecze. Nie przejmuj się, i idź w tym, co masz, tymbardziej że mówisz, że masz jasną bluzkę to sukienki,

Gość moim zdaniem to Ty masz rację
idziecie tylko do kościoła więc nie ma się co przejmować strojem. poza tym jeśli chodzi o płaszcz to każdy zakłada jaki ma, a wielu ludzi ma czarne i zakłada je WSZĘDZIE, nie kupują sobie jasnych na wesela. twój chłopak przesadza. i to ostro

Gość zakuta koza
jak mu nie pasuje to niech Ci kupi inny

a ja mam w dupie na weselu bylam w ładnej czarnej sukience ze zlotymi dodatkami nikt na mnie dziwnie nie patrzał bo bylam na paru weselach w tym roku i duzo kobiet ubiera czarna kiecke wcale nie trzeba wygladac ponuro w takim kolorze itp zreszta niech mysla co chca pannie mlodej tez to nie przeszkadza a do kosciola tym bardziej wyluzuj

Dziękuję. Też tak mówiłam od samego początku, że to nie ma znaczenia ale wiecie musiałam się upewnić :) Bo mężczyźni się nie znają. A kupować nowych ciuchów typu kiecka, płaszcz itp nie będę kupować na godzinę. Tez uważam, że czarny płaszczyk to klasyka :) Mam do tego błękitną apaszkę. A co do stroju pod spodem to nawet mogę nago iść bo nikt mi pod płaszcz zaglądać nie będzie, tymbardziej, że będzie to 23 październik więc nie wiem czy nie założę już zimowego płaszcza, który jest taki w biało czarną kratkę. Dzięi dziewczyny. Rozwiałyście moje wątpliwości :)

Gość mała czarna tak zwana modna
jest zawsze na każdą okazję, więc niech chłopak nie wydziwia. Poza tym nie idziecie na wesele tylko na ślub. Jak mu tak bardzo przeszkadza twój czarny płaszcz, to zepnij go grubym czerwonym paskiem i dodaj czerwoną apaszkę lub szal

Gość mała czarna tak zwana modna
a on przypadkiem nie idzie w ciemnym garniturze z jasną koszulą? Powiedz mu, że czerń z bielą to oznaka największej żałoby :) A chyba nie chce demonstrować, że ma żal do dziewczyny, że wychodzi za kolegę a nie za niego:)

ja akurat szłam w grudniu w jasnym płaszczu na wesele ale.. o co się tu kłócic? na moim weselu była koleżanka, dziewczyna świadka, ubrała małą czarną(ale trzeba przyznac że miała figurę jak marzenie ; ) ) dobrała kolorowe dodatki i wyglądała świetnie. tak dziwnie się utarło, że nie można miec czarnego na wesele.ja sama jakbym szła, pewnie kupiłabym sukienkę czarną z jakimś wyszytym kolorowym motywem, i pod to dobrała biżuterię czy torebkę. albo całą czarną i dodatki w jednakowych kolorach. a jak nie czarny, to coś równie ciemnego np. bordo, fiolet. bo najlepiej czuję się w takich stonowanych kolorach.