Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NATASZA asza

Czy mój noworodek dobrze przybiera na wadze?

Polecane posty

Gość NATASZA asza

Mój synek (3tyg) wyszedł ze szpitala po 3dniach z wagą 3,400kg, a po tych 3tyg waży 4,200kg Ile powinien w tym czasie przybrać? Nie przybrał za mało? Pytam, bo Damianek praktycznie po każdym karmieniu się wypróżnia. Moim zdaniem co zje to odrazu "odda" :/ Karmię tylko piersią. Na razie nie dokarmiam mlekiem modyfikowanym PS. położnej do dziś dnia nie było. Pytałam tydzień temu w przychodni i miała do dwóch dni się pojawić (wcześniej dzwonić) i cisza. Pewmie rozwiała by moje wątpliwości... ale cóż!

Gość a jak ci się wydaje
? inne noworodki po każdym posiłku wymagają zmiany pieluszki czy nie?;)

Gość nie no bez jaj ty naprawdę
jesteś taka głupia czy tylko udajesz?:O

Pewnie niedluo wypada Ci wizyta ze zdrowym dzieckiem w gabinecie lekarza rodzinnego. Zapytaj. Niby sa jakies reguly na przybieranie dziecka na wadze, poszukaj w necie. Ale pewnie waazniejsze jest zachowanie sie malucha- czy chetnie pije, budzi sie zywo do karmienia, jak dlugo pije i czy jest aktywny podczas picia z piersi. No i jak sama oceniasz jego rozwoj- widac zmiany, czy po ciuszkach widzisz, jak rosnie (to najprostsza ocena, bo widzisz go przez caly czas i trudno wychwycic zmiany). Na Twoim miejscu zadzwonilabym do poloznej srodowiskowej i przypomniala sie o wizyte, zeby rozwiac troche watpliwosci.

a, zapomnialam dodac uwage na temat wyproznien- czesto maluchy karmione piersia wyprozniaj sie po kazdym karmieniu albo zupelnie odwrotnie- raz na kilka dni. To nie jest powod do niepokoju. Najwazniejsze, zeby dziecko nie bylo ospale, by pilo chetnie i dopominalo sie karmienia.

czyli w 3 tydonie dodał sobie 1/4 masy początkowej hmm wydaje mi się że ok bo z tego co wiem to przez pierwsze 3 miesiące dziecko ma w sumie podwoic mase przy czym średnio przez pierwszy miesiąc ma przybrać 1kg więc jak twój w 3 tygodnie 800g to chyba norma ale faktycznie zapytaj na najbliższej wizycie lekarza

Gość mala manieczka
Moja po 3tyg przybyla z 3.86 do 4.30 (naturalnie po porodzie byl spadek wagi do 3.66 w 6 dniu wiec tak naprawde przybyla ponad 600g przez 2 tyg)