Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jannnninka

problemy z 8latkiem

Polecane posty

Gość jannnninka

kuuurde!!!!!mam dość po prostu mój syn mnie wykańcza nie daje rady zrobił się agresywny nie słucha moich poleceń,krzyczy na mnie i wszystko ma gdzieś co do niego mowie poradźcie mi coś

Gość debilka1234567890
a od kiedy stał się taki agresywny? mieszkasz z jego ojcem? może ma problem w szkole?

jak sama dsobie juz nie radzisz to moze wizyta w Poradnii Psychologicznej maly zostanie skierowany na terapie indywidualna badz grupowa a ty jako rodzic tez zostaniesz objeta opieka u nas sa takie fajne warsztaty-Akademia dla rodzicow

Gość jannnninka
w szkole nie ma problemow a wychowuje go sama

Gość debilka1234567890
nie powinnaś iść z nim do psychologa?

Gość jannnninka
bylismy i bylo to na etapie jak cos zrobi dobrze bedzie nagroda, to na nic nie czekal tylko na nagrody a jak nie zasluzyl to zaraz nerwy darcie sie itp jest osoba raczej chcaca dominowac a moje tlumaczenia ze tak byc nie moze doprowadzaja go do furii

To idz jeszcze raz moze w tym przypadku jest potrzebna dluzsza pomoc a nie jednorazowa wizyta czesto my-rodzice popelniamy beledy nie zdajac sobie z tego sprawy a skutkiem jest wlasnie zachowanie naszych dzieci

Gość jannnninka
wszystko musi byc po jego mysli czasami mam wrazenie ze czuje sie jakby mial ze 40 lat i wszystkich ustawia

Gość jannnninka
do psychologa chodzilismy 1,5 roku

No to pewnie powiedziala Tobie psycholog jak masz z nim postepowac Widocznie ma zaborczy charakter ale to Ty jestes jego matka:) to Ty jego wychowujesz a nie on Ciebie

Gość jannnninka
dzieci bic nie wolno moja droga KROOOWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BICIEM DZIECKA NIE WYCHOWASZ

Gość na pal z nią!
może ma cukrzycę.

Gość jannnninka
I CHYBA MUSZE ZACZAC BYC KONSEKWENTNA ale jak dam mu kare np nie wolno mu wlaczyc komputera lub blokuje bajki w tv to drze tego pyskola jakbym nie wiem jak go bila doslownie styd mi tych sasiadow bo mysla ze faktycznie dostaje lanie:)

Gość jannnninka
skroić d**ę gówniarzowi i co????? jeszcze kurator na glowie za znecanie sie tak?

ale pomysl dlaczego sie drze?Bo wie,ze ustapisz Przetrzymaj jego raz,drugi i nie bedzie sie darl bo zobaczy,ze nie odnosi to skutku Badz cierpliwa-licz sobie ,mysl o czyms:)

Gość łańcuchem gada
łańcuch i przyczep gada na początek na trzy godziny do kaloryfera i bedzie spokój,potem w razie potrzeby stopniowo zwiększaj czas "postoju",rura mu szybko zmięknie,hahaaha

Gość jannnninka
dziekuje,postaram sie:)

To taka lekcja cierpliwosci dla Ciebie:) Jak raz wytrzymasz to dasz rade On ma dopiero 8 lat i bedzie chcial coraz bardziej dominowac jak sie uspokoi to powiedz spokojnym glosem zeby tak nie wrzeszczal bo sasiedzi zadzwonia na policje i bedziecie mieli nieprzyjemnosci a chyba nie chce,zeby jego mama zostala ukarana Nie zpominaj o chwaleniu,nagradzaniu:)

Gość multimedia
jesli wychowujesz go sama to pewnie nie mozesz tez niestety poswiecic mu kazdej minuty podejrzewam, ze maly spedza duzo czasu przy kompie, moze gra w strzelanki? takie gry wyzwalaja agresje jak diabli! moj maly tak mial, kiedy ograniczylam mu kompa (ale na stale! po prostu nowe zasady uzytkowania!) moje dziecko sie zmienilo, wiecej rozmawiamy, maly zaczal troche czytac, staram sie by spedzal duzo czasu na podworku...

Gość dobre co
tylko spokojnie.nie trac rownowagi ani zimneh krwi.jak bedzie miał focha-nie reaguje,chocby neiwiem co wyczyniał.jesli by chcial tobie zrobic cos złego np kopnac lub gryzc,to stanowczo uzyj siły,ale nie agresywnie.tylko konsekwencja spokoj i opanowanie moze zdziałąc cuda.i powtarzam jak bedzie miał atak-nie reaguj.dopiero jak się uspokoi spokojnie znim pogadaj tak po przyjacielsku,po matczynemu,wytłumacz mu. on to robi bo potrzebuje twojej uwagi a ty pewnie zalatana zajmuesz sie domem nie masz czasu dla niego. jak skuma,ze t akie agresywne zachowanie odnosi skutek bedzie tak robił. a ma zrozumiec,ze to nie działa. no i ty tez sie uspokoj i uwierz w siebie.