Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MariaMaggdalena 27

jestem w ciązy i niewiem co robić z zębem. pomocyy!!!

Polecane posty

Gość MariaMaggdalena 27

2 dni temu byłam u dentysty. powiedzial ,ze z zebem nie da sie nic zrobic, bo jest ropa i zakazenie całego dziasła i przepisal mi antybiotyk Clindamycin 600. Mialam go brac przez tydzien co 12 godzin. Ale skoro ze z mezem staramy sie o dzidziusia, to zrobilam sobie test ciazowy i wyszły 2 kreski!! i spoznia mi sie miesiaczka. Jestem w ciazy. i nie wiem co teraz robic. nie wezme tego antybiotyku ,a ale dentysta mowil ze jak bym jeszcze czekala z tym zebem to moge miec goraczke i zpuchnac to niewiem co robic. jak byłam u dentysty to niewiedzialam ze jestem w ciazy. czy któras z was tez miala taki problem?

idz do ginekologa i niech ci powie jaki antybiotyk mozesz wziac w ciaży. bo jakiś musisz wziać, ropa - to wynik stanu zapalnego, który ma wpływ na cały organizm i dociera też do płodu - moze skutkować powaznymi chorobami, nawet bardzo groznymi wadami serca dziecka, po zakazenie całego małego organizmu. zęba MUSISZ wyleczyć!

ropa to przede wszystkim efekt zaawansowanego działania bakterii. a nosić w sobie kwitnącą infekcję bakteryjną to niezbyt dobry pomysł dla ciężarnej.

Gość Mamiiii
musisz isc do ginekologa i do dentysy .zapalenie zeba moze zagrazac dziecku .musisz wyleczyc zab!!

dokładnie, wyleczyć trzeba. Ja nawet kanałowe leczenie musiałam robić w ciąży. Mówisz dentyście o ciąży i dostajesz bezpieczne leki

Gość MariaMaggdalena 27
a czy nie mozna tego zeba wyleczyc bez antybiotyku????????

jak juz jest ropa to nie. ale sa różne antybiotyki, także bezpieczne dla kobiet w ciązy. w ogole to mozesz pojsc do lekarza rodzinnego i powiedziec jaka jest sytuacja, wypisze Ci recepte. tylko na kontrole to juz do dentysty, a kontrola bedzie konieczna. i nie bój. sie. na twoją ciąże gorzej wpłynie to całe paskudztwo hodowane pod zepsutym zębem niż odpowiedni antybiotyk.

Sa bezpieczne antybiotyki dla kobiet w ciazy i tych co karmia piersia. Wiem, bo tez bylam w takiej sytuacji. O ile dobrze pamietam bralam duomox.