Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona pomadka

Ile kosztuje was???????

Polecane posty

Gość czerwona pomadka

Jaki jest koszt utrzymania 3os rodziny, chodzi mi o rachunki jedzenie ubranie i utrzymanie samochodu.

Gość czerwona pomadka
i za 2tys wystarcza na wszystko?

W sumie zle napisałam..ubrania rzadko kupujemy.W zasadzie na wyprzedażach w lipcu,wtedy to można kupić ciuchy np.ZARA 20 euro za sztukę itp.. Ja opłacam ubezpieczenie,ale co 3 miesiecy,wiec co 3 miesiace dochodzi do tej sumy 600euro.Na samochod mnie tutaj nie stac,bo ubezpieczenie jego kosztuje co 3 miesiace kolejne 600 euro.

Gość czerwona pomadka
a jesli mozna spytac w jakim kraju mieszkasz?

Gość etam etam bez przesady
jak bedzie musiało starczyć to starczy, wiele zalezy od indywidualnej sytucji, czy mieszkanie, auta są w kredycie itp. u nas same rachunki i hipoteczny to ok 1600 zł, niebawem dojdzie prywatny żłobek koszt ok 700-900zł bo na publiczny nie ma szans, do tego jakieś bieżące potrzeby, jedzenie ok 800 zł,paliwo, przyjemności...oj i wyjdzie pokaźna sumka...

To zależy gdzie mieszkasz i czy pozwalasz sobie na luksusy. Mąż pracuje w delegacji i miesięcznie wydaje tak ok 700-800zl na jedzenie. Na mleko pieluchy i jakieś ciuszki od czasu do czasu dziecku idzie ok 300zł. Opłaty za prąd, kanalizacje, wodę, ogrzewanie , auto to wydatek 900zł. A i zapomniałam o sobie;) Ja żyje raczej oszczędnie.Miesięcznie wydam ok 400zł. Trochę przesadziłam z 2 tys ale w 2,5 się mieścimy:)

Gość czerwona pomadka
czyli ok 3tys bez kredytu powinno wystarczyc?

spokojnie:) Ale ważne żeby nie wydawać całej pensji tylko odkładać jakiś grosz. Bo będzie miesiąc co wydasz 2 tys a będzie co ponad 3. Różne są sytuacje.

Gość czerwona pomadka
dzieki za odpowiedz

czynsz: 530zł prąd co 2 miesiące 200zł gaz co dwa miesiące inne niż prąd 100zł telefon stacjonarny 120zł komórki 150zł kredyty 1100zł łącznie 2200 bez wyżywienia przy czym to nie są rachunki naszej (jeszcze) 3-osobowej rodziny tylko naszej+moja mama my z tego płacimy jakieś 500zł+przedszkole ok 250zł

niestety duzo. czynsz z wodą - 450zł gaz co 2 mies - 180zł prąd - 90zł rachunek tel - 80zł kredyt hipoteczny - 1400 zł moja polisa - 160 zł polisa męża - 160 zł polisa dziecka - 70 zł paliwo moje - 250zł mężowi płaci firma - uff ubrania, pierdoły - różnie ok 600 zł żarcie + środki higieniczne, kosmetyki, pieluchy itp- troche ponad 2 tys - wiem, za duzo nieprzewidziane wydatki, leki, ubezpieczenia samochodów, róznie to wychodzi ale nieprzewidzianych wydatków mamy zwykle 500-1000 wiec suma sumarum miesiecznie wydajemy na 3 os rodzine: ok 6,5 tys zł :o i nie wiem jak to zmienic :o na czym oszczedzic?

jak to na czym na ubraniach i pierdołach :/ 600zł miesięcznie????? i tak co miesiąc??????? to już chyba własny butik możesz otworzyć :D:D:D no i na tych nieprzewidzianych hmmm jakoś nie wierzę że co miesiąc macie takie konieczne nieprzewidziane za 500-1000zł :/ a jedzenie :/ na 3-osobową rodzinę 2000zł miesięcznie? to to wychodzi 66zł dziennie :/ co wy jecie?????? nawet kupując same szynki i rarytasy na obiad to jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić by dziennie na jedzenie tyle wydać

Gość mamuska racjonalna
Mama 24 a gdzie ty mieszkasz, ze ci 1300 euro wystarcza?? Nam z trudem wystarcza 2500 euro na 3 osoby! Francja

mami82 :) ubrania i pierdoły: np w tym miesiacu kurtki dla nas jesienne, kurtka dziecka, ciepłe spodnie dziecku, piżamki, skarpetki, bluza, dla meża 2 bluzki, dla mnie jedna, kapcie dla dziecka - zeszło ;) a nieprzewidziane nie wierzysz, że mamy miesiecznie 500-1000? teraz we wrzesniu wesele przyjaciół, trzeba było kupic dla mnie ubranie, mąż na szczescie miał na wiosne nowe koszule kupowane. czyli na ciuch na wesele dla mnie poszło 300 zł (spódniczka, bluzka, bolerko, pończochy i buty - tak, nie miałam nic bo duzo schudłam ;) ) do koperty 500 zł, wino zamiast kwiatów, taksówka - już masz 900 zł nieprzewidzianych wydatków :) w październiku mamy rocznice ślubu - rodzina zapowiedziała, że chcą impreze - trzeba zrobic, koszty nieprzewidziane ;) w listopadzie mamy kolejne wesele. do koperty 500 zł, tym razem nowa koszula dla męża ;) jest okres jesienny, przeziębenia, trzeba kupic leki - kasa nieprzewidziana ;) 2000 zł miesiecznie nie idzie tylko na jedzenie ale i srodki chemiczne do domu i kosmetyki

Gość wejdź i kliknij
Ok 5 tyś (jedzenie,rachunki, drobne zakupy ) + utrzymanie 3 samochodów.

trudno zaoszczędzić. my mamy tak: wynajem mieszkania - ok 1400 kredyt hipoteczny - 1100 mój kredyt studencki - 400 jedzenie, chemia, kosmetyki - 800-1000 telefony - ok 60 internet - ok 60 samochód - ok 100 ubrania - różnie, uśredniając wyjdzie ok 100-300 nieprzewidziane wydatki - 300 więc ostatecznie wychodzi nam około 4600 zł :O

mała_agatka - przypomniałaś mi, ze jeszcze internet trzeba płacić :P UPC + internet 120 zł

Gość same opłaty
wynoszą nas 2500 zł:/ rzadko kupujemy ubrania...

u nas będzie mniej o kredyt hipoteczny jak w końcu dom wykończymy :P będą 2 piętra do wynajęcia więc 1 piętro w całości pokryje kredyt a drugie to będzie ekstra dochód :D

meaaa i co tak co miesiąc kupujesz wszystkim kurtki, bluzy i sukienki???? hmmm skoro tyle wydajesz to widocznie cię na to stać skoro oszczędności nie szukasz a co do nieprzewidzianych to co tez co miesiąc weselisko jakieś macie :/ no i nie wiem czy wesele albo waszą rocznicę ślubu można do nieprzewidzianych zaliczyć skoro o takich rzeczach to się wie conajmniej kilka miesięcy wcześniej :/ temat dotyczy średniego miesięcznego zużycia pieniędzy i jakoś dziwne mi się te kwoty wydają a co do tego że do tego jedzenia doliczasz chemię hmmm to ponad 2000zł to bardzo dużo u nas na 4 osoby wychodzi na jedzenie i chemię około: 800-1200 a jemy jak każda normalna rodzina :/ myjemy się, robimy pranie i naczynia też zmywamy :/ kosmiczne masz te sumy według mnie mała_agatka no u ciebie to te wydatki sa jakieś konkretne a nie kosmiczne :) i faktycznie tutaj oszczędności za wile niestety nie da się zrobić :(

Gość Gluchy telefon
a mowia ze w polsce tak zle :p

Gość ja wydaję tyle
Rodzina 2+1 wypłaty mamy 2800 zł odkładamy comiesięcznie 800 zł, a żyjemy za 2000 zł, z czego: 750 czynsz 100 prąd 45 gaz 100 tv, internet, komórki 75 pampersy i mleko _________________ czyli około 1100 stałych opłat na jedzenie, ubrania i utrzymanie auta zostaje 900 zł na 3 osoby nieprzewidziane wydatki typu: szczepienia dziecka, naprawa auta, jakiś sprzęt popsuty pokrywamy z oszczędności, ale na szczęscie nieczesto się nam to zdarza

Zależy w jakim mieście mieszkasz i na jakim poziomie żyjesz. U mnie zależy od miesiąca tzn. bo np. jak wyskoczy jakaś choroba - to wiadomo więcej... jak mamy akut=rat przegląd czy OC samochodu - to znowu kilka stówek więcej. Ale myślę, że ok. 2.000 zł (rachunki, jedzenie, ubrania, paliwo itp.)

dokładnie :D a ludzi stać na wydawanie miesięcznie na pierdoły do 2000zł :/