Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeszcze mąż

Chce zmienić pracę

Polecane posty

Gość Jeszcze mąż

Witam, jestem facetem przed czterdziestką. Jestem z wykształcenia inżynierem, nie narzekam na pracę (aczkolwiek moją pasją nie jest). W moim życiu osobistym zaszły pewne zmiany nie z mojej winy. Skoro mi w nim nie wychodzi, chciałbym w końcu robić to co lubię. Zamierzam zostać nauczycielem w szkole średniej. Nie myślcie, że jestem jakiś szalony. Po prostu nie widzę sensu, żeby ciężko pracować, skoro już jestem sam. Poza tym cóż, lubię kontakt z młodzieżą i kiedyś chciałem być nauczycielem. 1) Czy można wprowadzić system oceniania na podstawie wyników, a nie ocen? Na przykład procenty, a oceny byłyby tylko na końcu semestru i roku. 2) Jakie muszę przejść kursy? I czy w rok miałbym szansę się wyrobić z nimi?

Gość jupikajej
w moim liceum wprowadzono kiedys taki system oceniania - wlasnie na podstawie procentow. pisalo sie sprawdzian i dostawalo sie punkty, pozniej przeliczalo sie to procentowo i na koniec roku w zaleznosci od wyniku wstawialo sie ocene. to bylo 8 lat temu, nie wiem jak jest teraz. jesli chodzi o kursy - na pewno kurs pedagogiczny na jakiejs uczelni, bycmoze dodatkowo podyplomowka. to jeszcze zalezy jakie masz wyksztalcenie i czego chcesz uczyc.

Gość Jeszcze mąż
Chciałbym uczyć w technikum przedmiotu zawodowego. Raczej na taki typu matematyka czy fizyka z moim wykształceniem nie mam szans. Ile to trwa, taki kurs?

Gość Jeszcze mąż
No drogie panie, co takie milczące? Pewnie w szkole jeszcze.

Gość jupikajej
nie wiem. przejrzyj oferty uczelni w twoim miescie, na pewno znajdziesz tam potrzebne informacje.

Gość Jeszcze mąż
W sumie nie boję się zmiany pracy, bo zawsze będę miał alternatywę. Teoretycznie lepszą.

Gość provokejszyn jka nic...
''Zamierzam zostać nauczycielem w szkole średniej. Nie myślcie, że jestem jakiś szalony.'' sorry,ale tak sie nie da....

Gość Jeszcze mąż
Dlaczego tak uważasz? Chyba są jakieś kursy.

Gość jupikajej
ja nie jestem w szkole. siedze na L4 :O i smarkam

Gość Jeszcze mąż
Osobiście znużyła mnie moja praca. Teraz jestem sam i nie widzę sensu robienia tego, czego nie lubię, chociaż jest dobrze płatne. Czuję powołanie i to chyba niesłomiany zapał.

Gość jupikajej
no coz... to probuj i powodzenia!

Gość provokejszyn jka nic...
ty chyba nie wiesz co robisz koles,,, czy ty w ogole wiesz ile naucxyzciel zarabia, ile to jest nerwow? jak taka mlodzie potrafi wkurwic ze normalnie chcesz kogos rozszarpac?!?!?!??! daj sobie spokoj....

Gość enfrasafa
jeszcze mąż-chcesz do szkoły średniej pewnie żeby młódki laski zarywać,kryzys wieku średniego, rozstanie z żoną ,włos siwieje,duPa szaleje

Gość tu to nie dowiesz sie
idz do szkoly pogadaj w dyrekcji chyba sie dowiesz jak to zalatwic na kase nie licz ale z tego co piszesz nie zalezy ci na niej bo i tak masz

Gość a ja jestem z
kryzyz wieku sredniego jak nic!!!!

Gość Jeszcze mąż
do provokejszyn jka nic... Wiem o tym, młodzież zdziczała. Ale nie chce uczyć w gimnazjum czy szkole specjalnej. W mojej pracy też mnie wkurwiają. do enfrasafa Po pierwsze, to moja żona pierwsza dostała kryzysu średniego. Po drugie chce iść do technikum, gdzie panowie stanowią 90-95%. Po trzecie, na razie chce odpocząć od kobiet, a ewentualne "poszukiwania rozpocznę" w pokoju nauczycielskim, a nie w od klasy.

Gość Jeszcze mąż
Na pieniądzę nie liczę, ale mam sporo pomysłów, jak poskromić młodzież w jak najbardziej delikatny sposób. Chciałem mieć coś związanego ze sportem, być trenerem. Może odzywa się we mnie ten atawizm.