Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kampania reklamowa

upadlosc orbisu...powiedzcie jak zorganoziwac sobie wczasey samemu??

Polecane posty

hej pracuje w biurze podrozy jestem agentem ale zaczyna mnie przerazac to co sie dzieje na rynku...powiedzcie czy ktos organizuje sobie wczasy samemu i jak to zrobic?? chodzi mi glownie o przelot a najwazniejsze gdzie rezerwowac miejsca w hotelu bede wdzieczna za odp

Gość Numer dwanaście
No wiesz w dobie internetu to dziwne pytanie.... kupujesz bilet, wyszukujesz noclegi (te można często znaleźć dopiero na miejscu) - wszystko w domu. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce, trochę czasu wolnego na podstawową organizację i trochę znac język obcy... Ja od lat jeżdżę sama i mam kilka razy w roku super wakacje!

Gość Numer dwanaście
ale Ty na serio pracujesz w biurze podrózy i zadajesz takei pytania? Nie wierzę. Odsyłam do www.google.pl Jest masa wyszukiwarek lotów oraz hotelów powodzenia

Gość phi ja od dawna
nie lubię narzucania tego czy tamtego! ....zazwyczaj wybieramy pensjonaty polecane i sprawdzone przez znajomych... czasem szukamy w nacie - rezerwujemy wcześniej, ale też często jeździmy w ciemno - w turystycznych miejscowościach nie ma opcji żeby nie znaleźć miejsca! Zazwyczaj jeździmy samchodmi, ale zdarza się nam też zarezerwować lot! Takie wczasy są super - bo poznaje się lokalną kultrę.... nie jest się uwiązanym żadna umową - jak sie nie podoba to się zwijam i jadę dalej W tym roku tak zwiedziliśmy Montenegro - czesc noclegów mielismy zarezerwowane, ale jak pogoda sie popsuła to się zwinęlismi i pojechaliśmy na Makarską w ciemnom- po drodze zwiedzając całe wybrzeże .... było SUPER, jedliśmy w lokalnych knajpkach, kupowaliśmy na lokalnym targu.... ... teraz planujemy Malte - mamy tam znajomego, lot z krakowa raianerem za śmieszne pieniądze sami rezrewujemy bezposrednio u przewoźnika - po co przepłacać w biurze, któr na dodatek może zbankrutowac?

Gość sdfcsdfsdf
kurcze wlasnie ja tez szukam odp bo jak to potem zorganizowac np kupuje bilet czarterowy na krete i jak potem dostac sie do miejsca w ktorym rezerwowalam noclegi... i z jakiej str najlepiej rezerwowac

Gość sdfcsdfsdf
ja nie pracuje :)

Gość sdfcsdfsdf
wiec moze mi ktos doradzi

Gość phi ja od dawna
my na malcie planujemy wypożyczyć samochód, a z lotniska bierzesz busa albo taxi to nie jest aż tak wielki koszt a na pewno mniejszy niż marża biura :P tak jak pisałam my nie szukamy typowych hoteli, raczej kameralne pensjonaty, tak jak pisałam często z polecenia, a w necie to po okolicy która nas interesuje - nie lubimy pośredników nawet w necie :P jak znajdziemy cos interesującego to piszemy maila bezpośrednio do tego pensjonatu - ustalamy minimalną zaliczkę (zazwyczaj udaje się wynegocjować 100euro od rodziny :D ) jedziemy na miejsce - jeszcze nie zażyło się zeby było całkiem do dupy, ale jakby było to najwyżej stracilibyśmy te 100euro - a nie tak jak w biurze jesteś skazany na całe dupowate wczasy!

A ja pakuję do plecaka kilka par majtek, bluze z kaputerem, staniki, koszulkę, krótkie gacie,krem z filtrem, mydło, strój kąpielowy,szczoteczke i paste, sandałki, chustę, Victorinixa, śpiworek i karimatkę, troszkę pieniędzy jadę do Frydka Mistka i uderzam w swiat. Korzystam z Hospitality club albo śpię na plaży i jest fajnie :) No ale dorosłym to nie siada... :)

Gość sdfcsdfsdf
hmm dziekuje bardzo nie mialam nigdy z tym stycznosci stad moje pytania