Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam z tym duży problem

nauka j. angielskiego

Polecane posty

Mam duże problemy z nauką j. angielskiego. Rozumiem co ludzie mówią, ale mam blokadę i sama im nie odpowiem. Co prawda nie miałam kiedy się go nauczyć, bo tylko rok w podstawówce i 2 lata w liceum, ale teraz zaczęłam studia i mocno odstaję od grupy :/ jak przełamać lęk? Tylko nie mówcie, ze mam zacząć mówić, bo to właśnie jest mój problem :/

Gość jakajakajaaaa
nauczycielowi angielskiego zrób loda

tylko rok w podstawówce, bo w podstawówce straciłam cnotę z woźnym i musiałam iść do innej szkoły w której był francuski, teraz robię po francusku czyli oral

Gość kjhdfdefdfsfv
Proponuje od pracy nad wymowa. Wiele osob ma bariere ktora jest spowodowana lekiem przed smiesznoscia ze tak sie wyraze wymowy. Znamy prawidlowa odpowiedz ale boimy sie ze moze ona byc bledna lub brzmiec nienaturalnie. Coz normalne jest ze po 3 latach nauki juz w doroslym wieku zuchwa nie jest wycwiczona i zeby sie pani dwoila i troila to nie bedzie miala pani ani akcentu ani prawidlowej wymowy. Musi pani cwiczyc .Np kupic czytanki z nagraniami i cwiczyc na glos az do znudzenia. Gwarantuje poprawe

wynika to z tego, że w szkole uczą nas tylko wstawiania słówek w luki, a nie prawdziwej rozmowy, jak w realu. To przykre :( ja się uczę teraz sama w domu z internetu (tyle że amerykańskiego angielskiego bo wyjeżdżam) i to jest bardzo fajne -oglądam filmy na których uczą, są nawet lekcje na youtube. To mi się bardzo podoba :)

Gość echoooo
life--->a możesz podac linka? oj masakra czego uczą w szkole...

Gość echoooo
ja teraz będę się znów uczyć w szkole językowej, efekty u mnie są średnie, ale po prostu sama się nie zmotywuje

Gość fgjgfvjkukcguklfuylfyul
angielskiego się zneta nauczycie - teraz tylko skandynawski ma przyszłość! wszystkie menusy w operze i windowsach oraz dashboardach na skandynawskie znaki nastawcie! polska to już bankrut i wojna bedzie za klika miesiecy! atomowe bomby poleca na stolice najwieksze! nie macie ratunku!

Gość bukaa
No, skoro bomba atomowa spadnie nam na łeb za kilka miesiecy, to po co się jakiegokolwiek języka uczyć? :D

Oczywiście, ze był to podszyw. W podstawówce tylko w 6 klasie, bo prawie całą 5 leżałam w szpitalu i miałam indywidualne nauczanie, więc za wiele z języka ode mnie nie wymagali. Potem w gimnazjum inne języki a w liceum 3 lata jakoś zdawane :o Uczę się sama, oglądam filmy itd, ale to nic nie daje. Mój problem polega na tym jak ktoś wyżej napisał, że się ośmieszę lub powiem coś niegramatycznie.

Nie ma już nikogo?

moim zdaniem masz dwa wyjścia albo, jeżeli jesteś zdeterminowana -ucz się sama w domu BAAARDZO PORZĄDNIE albo idź do szkoły językowej. Nie ma innego wyjścia -ty ogólnie masz duże zaległości, które możesz nadrobić tylko ostrą nauką, a mówienie przyjdzie wtedy z czasem. Na pewno :)

Na szkołę językową nie mam ani czasu ani pieniędzy :o Studia + praca. W domu próbuję się uczyć, ale na niewiele się to zdaje, bo nie mam i tak z kim pokonwersować. Nie wiem jak dam sobie radę na studiach :o

a, bo ty już studiujesz, przeoczyłam, sorry...mam pytanie, bo sama pojutrze zaczynam -jak to właśnie jest? Czy pisze się jakiś test i cię przydzielają o grupy czy jak w szkole?

U nas sama deklarowałaś jaki poziom - podstawowy czy zaawansowany a później na pierwszych zajęciach ćwiczeniowec przepytywał kilka osób. Oczywiście wybrałam podstawowy, ale tylko ja jedyna mam taki problem i tylko słyszę "To jest proste, to zrobicie w domu..." A jak mówię, ze czegoś nie rozumiem i potem babka powtarza po kilka razy, to słysze za plecami komentarze, ze nie można wstrzymywać całej lekcji, bo jedna osoba nie kuma... :o

hm, to ewidentnie wina złego podejścia nauczycielki do jej obowiązków... uważam, że zachowuje się skandalicznie! może pogadaj z nią po zajęciach, i wyjaśnij jej to co tutaj nam napisałaś...a jak nie pomoże, to przepisz się do niższej grupy - na pewno można. co do nauki, to możesz też spróbować zapisać się do szkoły językowej, np Axon prowadzi kursy, w których dwa razy szybciej zdobywa się poziomy angielskiego niż w innych szkołach... placówki Axona są np. w Krakowie, Katowicach, Bielsku-Białej, Wieliczce... i sporej ilości innych miast. Ja korzystałam ze szkół angielskiego, i to głównie tam zdobyłam umiejętności...

Gość bhui
przestan spamowac tym pierdolonym Axonem!!!