Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłop w potrzebie

No i jak mam go ubrać?

Polecane posty

Gość chłop w potrzebie

Chcę wyjść z 9 miesięcznym synem na spacer. Jest 9 stopni na dworze. Nie wiem, jak go ubrać? Żona nie odbiera telefonu, więc proszę o pomoc inne mamy. Myślałem żeby mu założyć rajstopy, spodnie, bodziaka na długi rękaw, bluzkę bawełnianą i kurtkę ortalionową na bawełnianej podszewce, do tego czapka. Dobrze będzie?

Gość oczywiście ;)
zuch facet z ciebie :) dobrze będzie :) możesz mu jeszcze nóżki czymś przyrzucić jeśli wieje, a jak pod szyją będzie miał goło, to można jakąś chusteczkę zawiązać, ... dobry z Ciebie ojciec :)

Gość rajstopy sobie odpusc i nie
zakladaj cieplej bluzy na body jak kurtka jest wystarczajaco ciepla. czapke tylko cienka! a najlepiej bez czapki tylko kaptur od bawelnianej bluzy naciagnac i bedzie ok.

Gość nie przegrzewaj dziecka

Gość oczywiście ;)
no chyba żartujesz - 9 m-czne dziecko bez czapki na temperaturę 9 stopni??? z bieguna północnego jesteś że ci tak ciepło?

Gość chłop w potrzebie
Dziękuję Wam bardzo dobre kobiety. Założę mu jeszcze chustkę pod szyję, bo on nie lubi jak mu ekspres przeszkadza.

Gość chłop w potrzebie
No chyba go nie przegrzeję? Kurtka jest cienka, bo to ortalion i podszewka bawełniana. Do tego bodziak i bluzka cienka, bawełniana. Rajtuzy pod spodnie chyba raczej też. W końcu taki mały smyk leży tylko w wózku.

masz racje. on siedzi tylko w wozku. nie rusza sie wiec mu wcal cieplo moze nie byc. ubieraj go tak jak pomyslales i wcale sie nie zastanawiaj

Gość Przegrzejesz go!
NIE chustce! NIE rajstopom! NIE dwóm bluzkom pod kurtką! NIE czapce! Łola Boga! Nie słuchaj tych babć!

Gość mżawka...
Przegrzejesz go! - a może jeszcze ma go rozebrać do rosołu? spadaj do szkoły gimnazjalistko - zielonego pojęcia o dzieciach nie masz a się udzielasz ... sama idź w koszulce i majtkach na dwór... ludzie - mamy październik, mokro, zimno i wieje ... człowiek jak maszeruje to mu nie za ciepło a co dopiero taki maluch jak siedzi i się nie rusza.... Tatku - idź już na spacer - ubierz dziecko jak mówiłeś i nie czytaj wypowiedzi małolat, które chyba tylko chcą wywołać dym na tym topiku

Gość chłop w potrzebie
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Gość chłop w potrzebie
Sam się piprznij w ten pusty łeb, bo widać, że zamiast mózgu masz styropian.

Gość dobra spacerówka
bardzo dobrze go ubierzesz w saam raz! też bym tak dziecko ubrała!

Gość nie wiem czy 9
u mnie drugie tyle czyli 18 stopni

Gość mnie w ogóle rozwala
ale mi wyczyn - dorosły facet idzie ze swoim dzieckiem na spacer i pochwały, kuźwa, jakby nie wiadomo co zrobił. To tylko dowodzi tego jak mało sie wymaga od facetów :O A ten też niby taki wspaniały, a jak żona nie odbiera telefonu, to panika, bo on nie wie jak dzicko ubrać. Żal :O

Gość ty rozwalona
... jak masz takiego idealnego męża to pogratulować... nie wszyscy mężczyźni/ojcowie mają tyle szczęścia, żeby na co dzień uczestniczyć w wychowywaniu dziecka... to chyba lepiej że się pyta, niż miałby zrobić coś źle... idź cieszyć się swoim doskonałym mężem

Gość mnie w ogóle rozwala
a co ma do tego to czy mam męża czy nie ? Ten facet po prostu zachowuje się NORMALNIE, nie wiem skąd to pianie i zachwyt jakim to on jest wspaniałym ojcem. Przestańcie traktować dorosłych facetów jak dzieci, więcej od nich wymagajcie, to też będziecie miały w domu partnerów za mężów. A ten tutaj też nie powala. Żeby nie wiedzieć jak ubrać własne dziecko ? Które na dodatek nie urodziło sie wczoraj, a 9 miesięcy temu ? No faktycznie - przewspaniały ojciec.

Gość hehe no faktycznie
medal mu dać, bo z własnym dzieckiem na spacer chodzi :D Też jestem rozwalona :D

Gość a idź....
kobieto - nie każdy facet ma "smykałkę" do dzieci ... niektórzy może nadają się na kury domowe i gosposie, ale są też tacy którzy za cholerę nie wiedzą co to body i pajacyk i nie da się ich tego nauczyć - ale za to są łebscy w innych sprawach i przynoszą do domu dużo kasy zapewniając wszystkim dach nad głową... na zdrowy chłopski rozum każdy mniej więcej wie jak się ubrać, czy ubrać dziecko i nie jest zbrodnią jeśli młody tatuś chce się upewnić...

Ja dzis bylam z synem na spacerze (11st i bardzo silny wiatr) ubralam syna tak: body kr rekaw, body dl rekaw, rajstopki, spodnie,cienka czapka, polar i jeszcze na to bezrekawnik. Byl naprawde straszny ziab :P a spacerowalismy oolo godziny. Syn byl w spacerowce , wiec nie ruszal sie i dlatego tyle warstw odziezy. A poza tym jak mu sprawdzilam raczki to mial zimne jak lod. Wiec na stepnym razem zaloze mu rekawiczki. Sparwdzalm na karczku i nie byl sppocony wiec chyba go dobrze ubralam. :) Autorze , bardzo dbrze ubrales dziecko. Taki facet jak Ty to skarb ;)

Gość hehe no faktycznie
spoko, zastanawia się jak ubrać - może jest jakiś malo rozgarnięty, zdarza się. Ale żeby tak wychwalać DOROSŁEGO faceta, ojca dziecku, że idzie z nim na spacer ???! No sory. A durna to jesteś ty tam wyżej :P

Gość do mnie w ogóle rozwala
masz rację ale z takim myśleniem się tu nie przebijesz, bo na tym forum jakieś 99% procent bab ma tak zredukowane oczekiwania co do swojego faceta, że gotowe są mu klaskać i gratulować, że w ogóle do domu był łaskaw wrócić po robocie albo że był tak miły i je zapłodnił :D To wszystko czego oczekują. Typowa mentalnść polek.

Gość a czy mama
tez zasluguje na takie brawa bo idzie z dzieckiem na spacer? Czy jakas inna taryfa dla tatusia. A jezeli inna to dlaczego? Tatus niby uposledzony czy co? ;-)

Gość chłop w potrzebie
Upośledzony...nie wydaję mi się. Zapytałem grzecznie i otrzymałem odpowiedź, więc czego się czepiacie? Nie oczekiwałem oklasków. Dlaczego, jak ktoś jest miły dla innych, to zaraz musi być ,,objechany''? Co za dziwne czasy i jeszcze dziwniejsi ludzie?

nie martw się te co się czepiają zwykle dzieci nie mają, poza nieumiejętnością czytania:). Zostałeś głównie pochwalony za prawidłowe ubranie a nie spacer, ale niech się plują dalej:)

Gość to swiadczy
o tym ze jest troskliwy fajny tata oby takich wiecej a te co pisza glupoty to poprostu zazdroszcza