Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłop w potrzebie

No i jak mam go ubrać?

Polecane posty

a mnie też rozwala i zadziwia takie gratulowanie i gloryfikowanie ojca za to, że z dzieckiem łaskawie na spacer idzie i że nie ubrał mu garnka na głowę, tylko czapkę;) bez przesady, baby - cóż to za wyczyn? wręcz smutne jest to, że żonie głowę zawraca w sprawie takich drobiazgów, jak ubranie dziecka... ktore ma pod swoim dachem juz 9 miesięcy:o mężczyzna taki sam rodzic jak matka, i tak samo powinien, w równym stopniu, zajmować się dzieckiem i interesować jego potrzebami itd. więc tutaj oranges mają rację no ale znów - taka mentalność i kultura, kult mężczyzny niestety...i to nawet u młodych matek:o Norwegowie, Szwedzi więcej się dziećmi zajmują na co dzień niż ich kobiety:)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
WOW... NO TATA JESTEM W SZOKU. A UBRAŁEŚ MAŁEGO OK.I NA PEWNO NIE ZA CIEPŁO

Gość a czy mama
Hmmm, to ja nie wiedzialam, ze powinnam meza chwalic i moze po nogach calowac. Jak syn byl maly raz ja wstawalam do dziecka, raz on. Na spacery chodzil, dupy pytaniami jak malego ubrac nie zawracal - cholera dorosly byl jak mu sie syn urodzil, rozum jakis posiada w glowie to i wiedzial jak dziecko ubrac. Kapal, przewijal i zajmowal sie nim tak samo jak ja. Gdzies po jakas nagrode sie moze ten moj chlop zglosic? :D Opanujcie sie kobiety. Ojciec ma zasmarkany oboiazek zajmowac sie dzieckiem i zadne oklaski nie sa potrzebne. Czy wy na codzien tez oczekujecie oklaskow i pochwal za spelnianie wlasnych obowiazkow? :O

Kurcze, ale tu chyba nie chodzi o glorifikacje z powodu spaceru i ubrania. a co w tym złego że się kogos pochwali ? mój chłop za każdym razem słyszy że wykonał dobra robote jak posprzata chociaz wie ze to jego obowiazek, on mnie też pochwali, każdemu jest milej nie ? a tutaj chodzi raczej o forme zachowania, każdy młody rodzić może mieć watpliwości czy dobrze to lub tamto. Chlop nie spanikował co niestety często leży w ich naturze tylko przyszedł po porade. Dlaczego nie powiedzieć fajnie, dobrze zrobiłeś, masz dobry pomysł ? a to że młodzi rodzice nie mają doświadczenia i chca się poradzić to źle ? nie rozumiem dlaczego w waszym mniemaniu pochwała i wyrażenie aprobaty to coś złego.

ja do tego Pana nic nie mam i fajnie że idzie na ten spacer, ale jedna panna przesadziła z textem: "wspaniały z ciebie ojciec" - nie uważacie? Normalny ojciec, a nie wspaniały. To jego dziecko, zadna łaska że idzie z nim. Matkę też nazwiecie "wspaniałą" bo na spacer idzie??? Czemu facetów traktujecie zawsze ulgowo, jakby łaskawie mogli a nie musieli?