Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka23321

ślub po strażacku

Polecane posty

Hey! Mój narzeczony jest zapalonym strażakiem i otrzymał już sporo nagród i odznaczeń dlatego pragnie aby nasz ślub był typowo strażacki. Ten pomysł nawet mi się spodbał, mamy już parę propozycji aby motywem przewodnim naszego ślubu była właśnie straż. Napisz teraz parę propozycji i proszę powiedzcie czy nie przesadziłam i czy mogę to zastosować na naszym ślubie: - pojazd oczywiście wóz strażacki - szpaler, który zrobią jego druhowie po wyjściu z kościoła - on oczywiście w mundurze - samochód strażacki na zaproszeniu - zawieszki na alkohol w kształcie samochodu strażackiego - opakowanie na ciasto w kształcie wozu strażackiego Proszę o podpowiedź

Gość Lady Marmolada :)
dodatki do sukni strażacie kwiaty z dodatkami strażackimi remiza strażacka pierwszy taniec - po strażacku :) Szczerze - pomysł bardzo ciekawy, inny, naprawdę. Ale zrobieie wszystkiego "na jedno kopyto" (że tak powiem) to chyba przesada... To jest jednak ślub.... Ciekawy pomysł z tym strojem strażackim, ewentualnie pojazd też.... ale wszystko to już będzie chyba przesyt, zrobi się ze ślubu zabawa strażacka ;/ Ale to jest moje zdanie, mogę się mysli.

Gość masiaaaaaaaa
mi sie nasunelo jedno pytanie: A GDZIE TY I TWOJE UPODOBANIA I PASJE W TYM WSZYSTKIM? bo to jakos mi umknelo... wracajac do tematu: szpaler, mundur, zawieszki na alkohol - ok. cala reszta - moim zdaniem przesyt

Gość Dziewczyna ze strazy
Co za duzo to nie zdrowo...

Gość OazaSpokoju00
Witaj! Trzy pierwsze pomysły super: podjazd wozem strażackim, on w mundurze... To jest naprawdę fajne. Ale straż na zaproszeniu (!!!), zawieszki na alkohol w kształcie straży -to już mocne przegięcie. Zwłaszcza ta straż na zaproszeniu. Nie zapominaj, że to jest WASZ Ślub, a nie święto straży. To straż jest dodatkiem do tego dnia, a nie Wy dodatkiem do straży. To straż składa Wam hołd, a nie Wy składacie hołd straży. Liczycie się Wy, Wasza przysięga przed Bogiem i sobie... a straż powinna być w tle, bo nie o straż tutaj chodzi. Jako dodatek może być to super, ale jak przasadzicie, to będzie niesmaczne i nieco żałosne. Potrzebny jest umiar :-)

Gość super pomysł
Fajny bo inny niż wszystkie. Nie przesadź z tą strażą. Przejazd wozem strażackim - rewelacja, jeszcze jakby można było na sygnale to już wogóle. I remiza jako miejsce wesela też mogłaby być fajna, ale z tego co mi się kojarzy to na jako taki standard chyba nie za bardzo można by liczyć

Gość i nie zapomnij jeszcze
rozpalić mega ognisko i będzie widowisko strażackie

Gość alejaja)))))
A na otrzepiny proponuje: wspinanaczke po drabinie, pożarniczy tor przeszkód, sztafete a na koniec oblanie gosci woda ze strazackich sikawek :D:D:D

Gość ciekawi mnie
Kto pokryje koszty benzyny i eksploatacji w wozie strazackim, czyzby gmina i podatnicy? :-O Jak w tym kraju ma byc kiedykolwiek lepiej? :-O

Gość co to sa otrzepiny?
czy to trzepanie konia przez pana młodego w obecności gości? ludzie, może mowa jest o OCZEPINACH? polecam przygodę ze słownikiem języka polskiego - pasjonująca lektura!

Gość do tej powyzej
co to sa otrzepiny? Tak, dokladnie - trzepanie konia przez pana młodego w obecności gości....

Gość fajna prowokacja :)
taka sympatyczna :)

Spotkałam coś takiego...Gdy pan mlody jechał do pani mlodej to koledzy /strażacy/wzniecili na drodze pożar,palilo się kilka kostek zbalowanej slomy.Ten pożar ugaszono w iście strażackim stylu i przystą piono do mlodego,by coś zrobil z tym incydentem.Wszystko gladko poszlo,co zostalo uwiecznione na...:)

Jeśli chodzi o tą benzyne co tak cie to ciekawi to musze ci powiedzieć, że chętnie sami za nią zapłacimy lecz straż chce to nam zafundować między innymi dlatego, że dzięki mojemu narzeczonemu, który całymi dniami brał udział w akcji powódz straż otrzymała pochwały od Donalda Tuska i pieniądze na nowy sprzęt. Jeżeli chodzi o pieniądze jakie dostaje straż to tak nasz racje z płacy podatników. Ale to nie jest tak, że dostają ją zawsze. Oni ją dostają jeżeli jeżdżą na akcje, pomagają ludziom. Ciekawa czy gdyby tobie palil się dom myślałabyś za czyje pieniądze oni jadą ratować twój dobytek. Dużą rolę w szybkim reagowaniu odgrywa sprzęt strażacki, który niestety do tanich nie należy.

A planujecie zdjęcia? Bo moglibyście wynająć fotografa i zamiast zdjęć w plenerze, zrobić zdjęcia w remizie i ogólnie związane ze strażą ;)