Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaa666

Cytologia!

Polecane posty

Bylam dzis na badaniu cytologicznym. Bylam pierwszy raz. Nie wiem czy jest to normalne ,bo slyszalam ze badanie to nie wogole nie boli ale niestety ja odczulam bol i lekko krwawilam po badaniu. I co najgorsze lekarka mi powiedziala ze napewno mam stan zapalny bo wymazie rozpoznala więc to chyba powazna sprawa. JEstem zalamana .Musze teraz czekac 3 tygodnie w niepewnosci boje sie ze to cos bardzo powaznego..co o tym myslicie ? napiszcie o swojej cytologi Boje sie!

Gość badanie cytologiczne
wogole nie boli chyba ze bylas spieta bo to pierwsza wizyta, zaciskalas mocno miesnie itp to wtedy moglo bolec. Ale dziwne ze krwawilas, wydaje mi sie, ze ginekolog byla wyjatkowo niedelikatna. A stan zapalny to nic takiego, wiec nie masz sie czym martwic. Zapisala Ci jakies tabletki, globulki czy cos? Bo jak nie to zmien ginekologa.

Kazala mi czekac na wyniki badan a pozniej zglosic sie do ginekologa..wiec musze czekac ok 3 tygodni

Gość też miałam stan zapalny
i nadżerkę... Cytologia raczej nie bolała. Wyszła grupa 2

Gość hjsdvhv
Do baby sie nie chodzi...

U mnie sAme baby robią wiec nie mam wyboru.. Mam nadzieje ze bedzie ok chociaz jestem troche zaniepokojona

mnie też nic nie bolało i nie krwawiłam wyniki również za 3 tyg nadżerkę też mam ale powiedział że małą

Gość pzduryyyyyyyyyyyy
nie pirdolcie glupot BADANIE CYTOLOGICZNE- polega na wyrwaniu kawalka tkanki z macicy!!!!!!!!! NORMALNYM WYCZUCIEM JEST LEKKIE SZCZYPNIECIE !!!!!!!!!!!!

Gość piparapa
Ja nie dawno również byłam na pierwszym badaniu ginekologicznym, również miałam robioną cytologie, nie bolało mnie to ale krwawiłam dosyć mocno.. U nas na wynik czeka się kilka dni u mnie pod tym względem było ok, ale za to lekarz wykrył mi cystę w pochwie i musiałam przejść zabieg, na szczęście już jestem po, ale za niedługo na badanie kontrolne i już się boje...

jesli badanie jest robione nowym sposobem - czyli wymaz jest robiony szczoteczka, to moze bolec. ja tez krwawilam troche:(

Gość bądzcie poważne !!
Badanie cytologiczne czy szczoteczką czy "wymazówką" NIE MA PRAWA BOLEĆ !! jeśli jest nadżerka MA PRAWO KRWAWIĆ bo na ogół wymaz cytologiczny pobierają wtedy z nadżerki. Ewentualnie jakiekolwiek odczucia to tylko jakby Cię ktoś delikatnie w środku dotykał i odczuwasz to w podbżuszu ale nie BÓL chyba, że Twoja psychika wywołała Ci ból- jeśli to pierwsza wizyta to pewnie się bałaś co znaczy ze jesteś przewrażliwiona. Ja mam robioną cytologie co 3 m-ce od 4 lat i jeszcze nigdy mnie nic nie zabolało więc nie przesadzajcie

moze i nie ma prawa bolec ale bolalo (nie mowie przeciez ze posralam sie z bolu ale odczuwalam lekki bol) wiec mi nie pisz zebym byla powazna bo niemialo prawa mnie bolec. nie mam nadzerki

moze i to krwawienie to wina nadzerki jak ginekolog jakis czas temu robil mi badanie to stwierdzil ze mam mala nadzerke .slyszalam ze nadzerki powoduja stany zapalne.. ale wszystko wyjdzie na wynikach cytologi obawiam sie ze nie beda dobre przez ta nadzerke i stan zapalny oby to nire bylo cos gorszego. Czas pokaze

zależy od osoby pobierającej. mojej znajomej robiły 2 różne. ta co do niej chodzę ja - nic nie bolało, bez krwawienia do tej drugiej - bolało ją i krwawiła lekko