Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LA BAMBA

Odchudzanie po ciąży, ktoś gotowy?

Polecane posty

Gość ninka 81
czesc dziewczyny:) Widze ze jestem w podobnej sytuacji....:( Tylko że mój synek ma już 20 miesiecy a ja waże 81kg....:( przy 176cm... schudłam już raz do 73kg wygladałam juz super ale niestety wrociło bo zaczełam znowu wpieprzać. Ja poprostu kocham jesc i nie umiem sobie z tym poradzic....:( Może pomorzecie i dacie kopa w tyłek bo już sobie nie radze z tym:( chciałabym byc piekniejsza dla siebie i dla kochanego meżulka który wiem że chciałby żebym troszke o siebie zadbała...:( zaczełam dziś dietke do godz 15 było idealnie a poźniej sie nawpieprzałam słodkosci...:( strasznie mi wstyd:(

Ja po prostu nie chodze do kuchni jak kto cos je :) najbardzej brakuje mi chlebka:( do slodyczy jakos mnie bardzo nie ciagnie, moze dlatego, ze nie mam nic slodkiego w domu, wiec sie nie zlamalam jak narazie:) cwicze codzienne, dzis dzien zaczelam od kawy, potem planuje pol kefiru,widze,ze powoli zoladek mi sie zaciska,wiec jest dobrze:) kiedys tez mi sie ladnie schudlo, jak mala byla chora i bylysmy w szpitalu,wtedy pamietam miescilam sie w spodnie sprzed ciazy... :) ale po powrocie do domu konsumpcja z nawiazka:)

Gość schudłam po ciąży
dziewczyny nie popełniajcie błędów i nie stosujcie diety cud, diety proteinowej, cytrynowej i innych badziewi. Dlatego póxiej spotkamy się znowu na tym forum i będziecie płakać że niedosyć że mało jecie to tyjecie. Mam koleżankę, która tak się przejęła dietą że jadła jabłko + serek wiejscki odtłuszczony później kawę z mlekiem i tyła. Już nie wspomne o jej wynikach badań. Jest naprawdę łatwiejszy sposób na zgubienie kilogramów po ciąży i nie tak drastyczny. Zobaczie Panią Kalatę ona zmieniła swoje nawyki a nie stosowała tylko dietę. Popatrzcie na znanych dziennikarzy, którzy pieknie jeszcze parę miesięcy temu prezetnowali się szczupli, a teraz wróciła waga ze zdwojoną siłą. Prześlijcie swoje jadlospisy a poweim wam jakie błędy popełniacie, dlaczego nie chudniecie. I wyrzucenie z diety piewczywa też nie jest dobrym rozwiązaniem. Zainteresowane zapraszam.

hej dziewczeta jak minoł wczorajszy dzien??? ja miałam troche zajecia z malutka hehe kupiłam sobie wczoraj chleb razowy i nawet jest smaczny :) a zamiast kartofek do obiadu zrobiłam sobie sałatke do mięska:):) damy rade Mili:):)

cześć ja dzsiaj zjadłam śniadanko 3łyżki musli wielozbożowego i mleko 2 żniadanko 1 kromka pumpernikiela z szynka i ogżrkiem ziełonym filet z kurczaka pieczony we folii pyszności podwieczorek - jabłko... kolacja szklanka wody mineralnej ... bo nie jestem głodna ... ale za to nie ćwiczyłam ...;( ale jutro marsz... i to szybki marsz

wow! a mj dzionek byl taki: kawka, pol kefiru kisiel - kubek dwa plasterki wedliny i 3 pomidorki male i oczywiscie brzuszki - 50 i zaraz ze 150 i pojde spac a i sorry kubeczek zupki zjadlam:) ale bez ziemniakow i bez miesa moj dzieciaczek konczy jesc kolacje i zaraz ja uloze do spania, a ja sie zajme cwiczeniami:)

przecież zupke mozna jesc:):) wazne by nie było w niej zbyt duzo smietany::) ja zjadłam sniadanko lekkie a na kolacje makrele małą:):):) zobaczymy kiedy beda efekty:):) pozdrawiam do rana teraz troszke sobie po cwicze

Gość schudłam po ciąży
afrodita 23- wybierasz zdrowe pordukty, a to bardzo dobrze. Nie znam dokładnie twoich wymiarów, dlatego ciężko mi pisać, ale tak na moje oko uważam że jesz za mało. Śniadanie powinno byc najbardziej obfitym posiłkiem w ciągu dnia. Nie obawiaj sie że tego nei spalisz. Ja do szklanki melka i musli jeszcze radziłabym dodać owoce itp. a nawet myślę że kanapka by nie zaszkodziła Na obiad nie powinno być samo mięso. Powinno byc np odrobinę kaszy kuskus trochę tego mięska i dużo dużo warzyw. (tylko wybieraj surowe tu fajnie sprawdziłaby się sałatka. Podwieczorek samo jabłko to tez mało. tym bardziej że zrezygnowałaś wogóle z kolacji. Moim zdaniem nie powinnaś az tak bardzo ciąć posiłków tym bardziej że ćwiczysz. Bo to pierwsza droga do efektu jojo bo z takimi racjami żywieniowymi nie da się długo funkcjonować. Proponuje nauczyć się układać pełnowartościowe jadlospisy, a zobaczysz że bedziesz chudła. Kluczem jest także częstotliwość posiłków, sposób przyrzadzania itp) Milagros :) 20 niestety bardzo źle wygląda Twój jadłospis. Nie dosyć że narażasz się na duże braki, to człowiek nie jest w pełni sprawnie funkcjonować na takich racjach żywieniowych. Ograniczając tak posiłki robisz sobie krzywdę, bo oragnizm przystosowauje się do tego i zbiera zapasy, także to co teraz zrzucić wróci ze zdwojoną czy nawet większą siłą. Sniadanie musi zawierać poczytaj sobie tutaj.http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/5896fe61-5d54-4f04-81b7-06cddaa2f2ab, obiad : http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/5dbcb56a-5bbb-4022-a4d2-2b70d5e28c80, kolacja: http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/d09aae82-64a5-45de-a7bc-29fa3716aa07, Masz opisane dokładnie jak powinno wyglądać śniadanie, obiad i kolacja. Zastosuj racjonalne porcje żywieniowe i gwarantuje ci że schdniesz. Jak chcesz i jesteś z Warszawy to zapraszam na darmowe warsztaty ze zdrowego żywienia , które odbędą się 13 października 2010 o godzinie 17.30 w My Baby cafe na ursynowei,http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Home/Workshops dowiesz się tam dużo o zdrowym zywieniu, które naprawdę mozna wykorzystać do chudnięcia, daje trawłe efekty zapraszam.

schudłam po ciąży "dziewczyny nie popełniajcie błędów i nie stosujcie diety cud, diety proteinowej, cytrynowej i innych badziewi" wiedzilam,ze to chwyt marketingowy i dlatego nikt nie odpowiada na Twoje posty takze daj sobie spoko bo nie zainteresowalas nikogo:) zegnam

Gość a mnie interesuje
schudłam po ciąży a mnie interesuje, znowu przytyłam 5 kg. A co sądzisz o moim jadłospise bo niestety same linki i te opisy do mnie nie przemawiają nie umiem ich wproadzic w zycie, a nie jestem z warszawy. Na śniadanie serek wiejski łyżka błonnika, rzodkiewka na 2 śnidanie jabłko i jogurt obiad zupa jrzynowa podwieczorek banan kolacja jogurt naturalny z łyżką płatków owsianych. czy taki jadłospis ma sens??

Gość schudłam po ciąży
Milagros 20. Rzeczywiści e zbyt dużo użyłam linków mojej koleżanki strony. Pomogła mi i chciałam rozreklamowac jej portal. Ale moje chęci byłytakże inne. chciałam pomóc wam, tak jak ona pomogła mi schudnąć. Linkujesz do sprawdź ile co ma kalorii. Proponuje przeczytać ci ten artykuł. http://www.biomedical.pl/dieta/dieta-1000-kalorii-386.html. Masz tam przykładowy jadlospis, zmodyfikuj go pod siebie i schudniesz i nie będziesz czuła glodu. Choć jak masz wzrost 160 i rozmiar wyższy niż 40 to dieta 1000 kcal myslę że jest za mała. A mnie interesuje. Myślę że śniadanie masz za bardzo ubogie. Ja proponowałabym ci jeszcze zjeść kropkę ciemnego pieczywa, z chudą wędliną i np sałatą, kielkami itp. Obiad sama zupa też malo poza tym Trudno mi powiedzieć czy ma sens jadlospis bo nie wiem nic o twojej wadze, nadwadze, wieku aktywności, jak długo zamierzasz tak jeść itp. czy zjadłaś talerz zupy czy mniej, Ogólnie myślę że są to małe porcje. Poszukaj w necie przykładowych zdrowych jadłospisów, czy np w shape często podawane są przykładowe jadlospisy, czy przykłady posiłków dietetycznych itp. i operaj się na takiej wiedzy..

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!