Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbalistka20

Mam 20 i więcej lub mniej lat, Chciałabym mieć dziecko . Zapraszam

Polecane posty

" Paradoksalnie-może to dobrze, że teraz nie możesz zajść w ciąże,bo spójrz ile nerwów kosztują Cię te koła. ...rozwaliło mnie to na łopatki dosłownie." -nie no wcale nie "opisujesz mnie", ani trochę:\ Co do "poziomu wartości"(cokolwiek to znaczy???) to akurat do moich wartości niepotrzebnie pijesz, bo doskonale wiesz, ze dla mnie miłość, rodzina, zdrowie, potem macierzyństwo są na 1 miejscu. Żegnam

a więc niech i ja się wypowiem na ten temat. Czasami jest tak , że młoda kobietka chce dzidziusia iii ma do tego prawo ! Ja mam 20 lat i bedę na dniach rodzić . Byłam z mężczyzną zaręczona . Staraliśmy się o dzidzię ale niestety gdy byłam w 6 msc uciekł do mamy ;/ Matka jego mnie nienawidzi wręcz. Mówi, że to niejego. Więc będzie mnie czekac sprawa o alimenty i test DNA z czego wiem, że to na bank jego . Nie zdradziłam go choc w łózku było cienko ;/ Chcę jedynie dodać na zakończenie że czasami naprawde niewiadomo, jaki jest facet. Mój był kochany chodził na każde badanie USG aż pewnego dnia uciekł i wykrzekł się córki. dlatego kochane młode przyszłe mamy i nie tylko młode uważajcie. Mam jednak nadzieję,że wam się ułoży i doczekacie szczęśliwie maleństwa. Mnie niestety nie udało się założyć rodziny ale będę mieć dziecko i zastąpię jej ojca.

na pewno będziesz dobrą mamą i może lepiej jak poszedł sobie teraz niż jak dziecko miałoby być większe. U mnie to jest tak że mój chłopak marzy o dziecku już parę lat ale czeka bo wie że to nie tak hop siup. Sam ma dużo rodzeństwa i myślę że może dlatego tak lubi dzieci. Zdaję sobie sprawę że w życiu nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli ale czy przez to mamy siedzieć bezczynnie bo przecież może wydarzyć się coś zaskakującego? Trzeba żyć swoim życiem we dwoje i nie patrzeć na innych. Najlepiej zdala od babć, mam, ciotek, wujków itp. ;) już nie mogę doczekać się świąt ! ! !

lewa1922- przykro mi. Poradzisz sobie bez ojca dziecka, będziesz musiała. Szkoda tylko, że okazał się tchórzem w takim momencie i zostawił Cię będącą w ciąży. Dupek i tyle. Jesteś młoda, poznasz jeszcze kogoś kochanego:) Co do stwierdzenia, że najlepiej być we dwoje (troje - z dzieckiem) , z dala od babć, cioć- nie zgodzę się w ogóle. Dziecko powinno od maleńkości mieć jak najwięcej więzi z członkami rodziny -nie tylko mama, tata. Dziecko powinno czuć przynależność do jak największej ilości bliskich- ciocie, babcie etc. Wg psychologów takie dziecko rozwija się lepiej. Z resztą strasznie egoistycznym było by świadomie odbierać dziecku dziadków,którzy rozpieszczają, cioć, które kochają nad życie (wiem po sobie, kocham mojego siostrzeńca TAK, że nie sądziłam, że można kochać TAK małą istotkę, co innego obce dzieci, ale siostry/brata -uuu, takie szczęście:) ). Także jeśli relacje w rodzinie są OK, nie warto zachowywać się jak samoluby i oddalać od wszystkich bliskich, chociażby z uwagi na dziecko. Pozdrawiam. Będzie ok. Łatwego porodu i zdrowego maluszka życzę:)

Niektore opinie mnie wrecz denerwuja... "tonac w pieluchach" niektore z was to ujmuja jeszcze "do konca zycia"... Przeciez dziecko nie nosi pieluch do konca zycia! A skoro ktoras z obecnych kobiet czuje instynkt maciezynski to watpie aby pieluchu zajmowaly prioretytowy problem po urodzeniu malenstwa. Wyrazac opinie a i owszem... ale zbeda jest startowa krytyka.

widzę że znalazłaś sobie super zajęcie. teraz bedziesz czekać tylko na moje wpisy żeby je komentować. tak się zachowują dzieci. czekam tylko jak zaczniesz obrażać i tym podobne. określ sie dziewczyno bo jesteś dwulicowa z tego co widać. Nie mam zamiaru poświęcać swojego czasu na tego typu sprawy. Masz drogę wolną i pisz ile chcesz. Dla przeciwniczek tłumacz się ze co złego to nie ty bo przecież nie chcesz mieć dzieci teraz itp. a dla tych co tego pragną mów dalej że to jest dla ciebie najważniejsze :/ Robisz wszystko żeby tylko nie być krytykowana. Zapewne do tego postu też się odniesiesz więc życzę Ci przy tym miłej zabawy.

szkoda ze tu taka nie miła atmosfera sie zrobiłą:( pozdrawiam dziewczyny:* zycze udanych staran i szybkich porodów:)

migotka no niestety nigdy nie mogłam zrozumieć takiego sposobu myślenia. nie martw sie jak ktos bedzie ci docinał albo obrażał dlatego że jesteś w ciąży. zawsze znajdą się tacy ludzie nie ważne ile masz lat jakie wykształcenie... pomysl na to z innej strony jak skonczysz szkole bedziesz juz miała odchowane dziecko i pójdziesz normalnie do pracy. A tak z innej beczki to wczoraj pokazywałam mojemu ukochanemu pierścionek zaręczynowy jaki mi się marzy bo to w sumie już niedługo... chyba zaczynam co raz mocniej czuć że ja też panna długo nie będę. :D Ja już się nie odzywam i nie daje satysfakcji moim przeciwnikom

Karola- zastanów się nad sobą, źle oceniasz moje wpisy. Z racji kierunku,jaki studiuję wiem co nie co o tych psychologicznych aspektach, stąd moje wtrącenie do tematu -babć i cioć w wychowaniu dziecka. Nie obrażam Cię, nie krytykuję. Nie czekam na Twoje wpisy, by się do nich odnosić, ale jeśli widzę, że piszesz coś ,co nie jest prawdą to komentuję to. Chyba po to jest to forum? Nie bierz wszystkiego do siebie-jak już pisałam. Nie spinaj się tak na wszystko,co piszę. I nie mam zamiaru tutaj krytykować młodych mam-nie sugeruj więc innym,by na to "czekały". Sama bardzo pragnę dziecka. Czy teraz, czy za kilka lat- to chyba nie zmienia mojego spojrzenia na te kwestie? Miłego popołudnia.

Najlepiej nie zwracac uwagi na glupie kometarze i wigile szkoda gaddac pisac itd tacy ludzie juz niestety istnieja na swiecie

Karola ogarnij się. Teraz doczytałam, że ktoś tu jest Twoim przeciwnikiem. No proszę Cię. Jakim przeciwnikiem?? NIKT CI tu nie dokucza, nie krytykuje, daj już spokój.

Gość bez rad klementynki
po prostu byśmy nie zaszły w ciążę. Ona wszystko wie z autopsji, więc pewnie dlatego radzi.

Gość taka jednaaaa 22.
kobietka, dzidzia, staranie się o dzidziusia/dzidzię..... O mój Boże. WY chyba już macie macicę w głowie zamiast mózgu ;/ Pozornie dorosłe kobiety, a takich infantylnych słów uzywają.... :o