Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gula......

mama 35 lat

Polecane posty

Gula witam, też jestem mamą trójeczki,z naszą najmłodszą też zaliczyliśmy wpadkę (najsłodszą pod słońcem), dzisiaj nie wyobrażamy sobie że mogłoby jej nie być. Ja będąc w trzeciej ciąży miałam córkę i syna więc tak naprawdę płeć była mi zupełnie obojętna, widzę też że starsze dzieci mamy w podobnym wieku :p. Na kiedy masz termin?

Moja mama urodziła brata jak miała 37 lat- wpadka, a po trzech córkach do końca nie wierzyla, ze w końcu będzie syn :P Nasza reakcja też nie była zbyt miła- płacz, jęk i zgrzytanie zębów, ale z mojej strony to głównie dlatego, że mama miała 3 cc i bałam sie o jej zdrowie, no i o zdrowie maluszka... Trzymam za Was kciuki, pozdrawiam :)

Ja się dowiedziałam o płci w 21 tygodniu. Na poczatku 16-go lekarz widział coś, ale nie był pewien, powiedział, że być może sziewczynka, ale z drugiej strony cos tam mu migało. No i wymigało, bo chłopak jak ta lala. Zgodnie zreszta z moim życzeniem, więc się bardzo cieszę. A mamy znajomych, którzy mają 3 córki i zaliczyli wpadkę - też maja termin na styczeń i okazało się, że będzie chłopczyk. To dopiero radocha. Dumny tata to już drugi tydzień lekko oszołomiony chodzi. Pierwsze słyszę, żeby praca przy komputerze była szkodliwa. Owszem jest taki zapis w KP, że tylko 4 godziny, ale pytałam lekarza, powiedział, że teraz przy tych mało promieniujących monitorach, to nie ma żadnego ryzyka i mogę pracować, byle robić przerwy co półtorej godziny, pospacerować o takie tam. Wszystkie moje koleżanki pracowały do co najmniej 7-go miesiąca, a praca jest wyłacznie przed komputerem, bo to księgowość. Coś przesadził ten Twój lekarz. Ja nawet wszystkie te nudności przesiedziałam w pracy, choć parę razy wymiotowałam w "służbowej" toalecie. Szybciej czas leciał, to sie nie rozczulałam nad sobą, że mi źle.

Gość gula......
Witam asieńka 35:) Masz racje dzieci mamy w podobnym wieku.. oczywiście te starsze :) Tylko z tą różnicą że ja mam 2 córki ale są kochane czasami jak diabły ale my też nie byłyśmy aniołkami ha ha.Termin porodu mam na 14 marzec 2011 i może będzie mój synulek???:):)

Gość gula......
Odnośnie pracy to prawda pracuje w księgowości i czasem zdarzało się że po 12 godzin przy komputerze i rzadko można było zrobić sobie przerwę bo tyle było zajęć no chyba ze było mi ........no wiesz :)poza tym w tym m-cu miałam badania i to w porannych godzinach więc musiałabym brać urlop więc lekarz stwierdził że lepiej jak odpocznę.I ciśnienie miałam wysokie.Ale myślę o powrocie do pracy za m-c :)

Gość do asienka 35
Ty masz 3 dzieci, 35 lat i 4. w drodze??? Pytam, bo ja mam tez 3 i 33 lata i marze, by za jakies 2 urodzic jeszcze jedna dzidzie i tak sie bujam, czy nie za pozno... :-O

Ja odkąd jestem w ciąży nikt mnie nie zmusza do siedzenia po godzinach, zresztą powiedziałam, że nie ma takiej obcji. Nawet pomimo sytuacji, że druga koleżanka jest tez w ciąży i miała na początku zagrożenie poronieniem i musiałam przez jakiś czas ogarniac jej działkę. Powiedziałam, że zrobię ile dam radę i musieli kogoś zatrudnic do pomocy/ Na badania wychodzę z pracy i wracam, w końcu gwarantuje mi to kodeks pracy, że pracodawca MUSI mnie zwolnić na takie badania - polecam do przeczytania cały dział osmy KP. Oczywiście to kwestia układów z szefostwem, jak masz wrednego szefa to możesz mieć problem.

Gość gula......
agbr dzięki za podanie art.w KP dużo się dowiedziałam i powiem szczerze że zastanawiam się nad powrotem do pracy. Lubię swoją prace tylko to wstawanie o 5.20 nie , a w domu też jest ok mogę dzieci wyszykować do szkoły ,zakupy rano i można czasem pospać itp. ale czasem mi nudno bo ile można sprzątać a połowę dnia jestem sama za nim wszyscy wrócą do domu:) Chyba należę do tych osób co lubią coś robić niż latać po sklepach.Może są też mamy które borykały się z dylematem czy zostać w domu czy wrócić do pracy i napiszą co postanowiły :)Pozdrawiam

Gość najamka1
oj jak wymioty to może być dziewczynka przynajmniej u mnie tak było i to dwa razy jak był synek to czułam się świetnie ale ok. 5go miesiąca na bank można stwierdzić

Gość gula......
To znów ja:) Mam pytanie czy będąc w ciąży miałyście utratę smaku lub węchu. Bo ja mam i nie wiem co robić.

Gość najamka1
nie raczej wyostrzony węch wrażliwość na zapachy i smrody

Hej gula jedziemy na tym samym wózku. Ja mam 34 lata i 2 córki (12 i 10 lat). Termin ma maja.

Gość gula......
Hej asia 76 faktycznie mamy córki w tym samym wieku :) Ja termin mam na marzec ale jeszcze płeć nie jest mi znana :) Pracujesz ?

Od 2 lat nie pracuję. Tylko 3 razy w tyg prowadzę treningi piłki ręcznej z dzieciakami. Raz po raz jakiś turniej i tak czas leci. Na co dzień jestem kierowcą moich córek bo od kilu lat mieszkamy na wsi.

Od 2 lat nie pracuję. Tylko 3 razy w tyg prowadzę treningi piłki ręcznej z dzieciakami. Raz po raz jakiś turniej i tak czas leci. Na co dzień jestem kierowcą moich córek bo od kilu lat mieszkamy na wsi.

Gość gula......
Tak się pytam bo mam dylemat czy wrócić do pracy czy być w domu, bo w chwili obecnej jestem na zwolnieniu :)

Ja wiele lat pracowałam i teraz nadrabiam zaległości z dziewczynami. One jak słyszą, że chciałam iść do pracy to robiły wojnę w domu i chciały oddawać kieszonkowe, żeby mnie zatrzymać hihi. Lubie spędzać czas w domu mam 2 psy , 2 koty więc jest sporo roboty.

Ha no zmienię front i powiem, że jak bym musiała wstawac o 5:20 i miała już dwoje dzieci, to jednak chyba bym się zastanowiła nad tym zwolnieniem. W końcu to niepowtarzalna okazja, żeby się pobyczyć. Ale z drugiej strony no właśnie ile można sprzątać. A latac po sklepach też nienawidzę. No cóż, może wrócisz na trochę, a może pozwolą Ci później przyjeżdżać.

Gość najamka1
jeżeli nie musisz od razu wracać do pracy to nie wracaj poza tym masz jeszcze jakby nie było trochę czasu na zastanowienie się

Moja mama tez urodziła mnie stosunkowo późno, bo w wieku 38 lat. Jestem zdrowa i wszystko ze mną ok. Jeśli bardzo chcecie mieć dziecko to nie zwracajcie uwagę na wiek, ale bierzcie pod rozmysł to, że zbyt duża różnica wieku między rodzicami a dzieckiem tez nie jest niczym dobrym.

Gratuluję, życzę dużo zdrówka. Poradzisz sobie z pewnością, 35 lat :) to młoda laska :). 🌻❤️

Gość gula......
Witam:) I jak dzisiaj samopoczucie bo moje dobrze tylko trochę się denerwuje bo jeszcze nie czuje ruchów 16tyg. czy też tak macie.Pozdrawiam

Gość ja urodzilam synka
w wieku 32 lat - pierwsze dziecko :) A ruchy to poczulam pozno, moze w 25 tygodniu...

kochana nie denerwuj się, ruchy zaczniesz odczuwać około 18 ,20tygodnia, ja tak miałam, i to wcale nie prawda że wieloródki czują wcześniej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dużo zdrówka życzę:)

Gość gula......
asieńka 35 jak się ciesze że to napisałaś :)

Gość gula......
Słuchajcie czytałam że są takie wróżby co określają płeć dziecka czy któraś z was robiła sobie tą wróżbę np. obrączka na nitce i jak jest ruch kolisty to dziewczynka a jak wahadłowy to chłopiec. Co do smaków że słodkie na dziewczynę a kwaśne chłopak to bzdura bo ja dwie ciąże miałam inne smaki i mam 2 córki. Co macie do powiedzenia na ten temat :)