Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nellii

Kruk Noego !

Polecane posty

Gość Nellii

Czy nie wie ktoś może co stało się z krukiem Noego?

Gość pasekpomarańczowy
A co? Nie ocalał?

Gość Nellii
No właśnie nie wiem.. i to mnie trapi !

Kruk powrócił. To gołębica zaginęła. "Po 150 dniach arka osiadła na górach Ararat. Poziom wody obniżał się dalej i po około 70 dniach ukazały się szczyty gór. Noe wypuścił kruka, który "wylatywał i zaraz wracał, dopóki nie wyschła woda na ziemi" (Rdz 8,7). Potem Noe wypuścił gołębicę, która jednak wróciła, gdyż nie znalazła suchego lądu. Po siedmiu dniach Noe znowu wypuścił gołębicę, a ona wróciła niosąc w dziobie świeży listek oliwny; był to znak, że wody opadły. Noe poczekał następne siedem dni i wypuścił gołębicę raz jeszcze, a ona już nie wróciła. Wtedy Noe "zdjąwszy dach arki, zobaczył, że powierzchnia ziemi jest już prawie sucha" (Rdz 8,13) i po około sześćdziesięciu dniach opuścił arkę wraz z rodziną i zwierzętami, po czym złożył ofiarę Bogu "ze wszystkich zwierząt czystych i z ptaków czystych (Rdz 8,20)"

Gość Nellii
A więc edit...co stało się z gołębicą?!

Gość Nellii
Hmm.. możliwe..

Gość Nellii
Ee. Tam :D Jakoś ostatnio wzięło mnie na 'poważne' przemyślenia :P

Witaj Nelii! Myślę, że gołębica na ląd poleciała. Dołączył do niej (w Arce były pary zwierząt) gołąb. Uwili gniazdko. Doczekali się dzieci, wnuków, prawnuków... aż do dzisiejszych gołębi.

Gość doktor nauk religijnych ks H.
nie wiesz co się stało, Noe na rożnie upiekł i nachlał sie do nieprzytomności, gołębia, zeżarł na surowo, bo juz miał w ryju i ogień zgasł.

Ja to się nad czymś innym zaczęłam zastanawiać. No bo tak. Po parze zwierząt Noe miał. Zwierzętom narodziły się dzieci. A skąd następne pokolenia?? Rodzeństwa miały je ze sobą? Ani to nie jest etyczne, ani zdrowe. Tak zwany chów wsobny. Prowadzi do degeneracji i ciężkich chorób. Ciekawe jak to wszystko było?

Gość Nellii
No więc właśmnie..a kościół niby nie popiera kazirodzwa..więc to jest dziwne. Dobry temat.

Jedyne co wiemy na pewno to to, że dinozaury nie załapały się na Arkę Noego bo były za duże ;)

Gość ks. Roman
Uważam iż powinnaś przeczytać ten fragment Biblii, w którym jest POTOP Pozdrawiam ks. Roman

Gość Nellii
A czy ''Potop" był w dziejeach dinozaurów?