Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika anna maria

Dziwna blokada wobec mężczyzn-co robic?

Polecane posty

Gość monika anna maria

Mam problem:w oczach facetów jestem atrakcyjną kobietą.W towarzystwie tych których znam,którzy są mili,uprzejmi,pomocni,którzy czasem powiedzą mi komplement tzn.po prostu wśród takich co wiem,że mnie akceptują i im sie podobam czuje sie dobrze.Mogę z nimi rozmawiać,żartować,czuje sie akceptowana jest oki,ale jak poznaje nowego faceta to mam jakąś blokade:-o i to trwa do czasu kiedy nie wyczuje,że ten koleś mnie akceptuje...wtedy ta dziwna blokada znika i znowu jest luzik...nie wiem czemu tak mam.....moze dlatego ze mam o sobie niskie poczucie własnej wartości?Że nie akcpetuje siebie?Ze pomimo iż widzę,że podobam sie facetom,ja w to nie wierze?:( Co moge zrobic aby nie miec tej blokady?Dodam,że jestem sama,bez faceta....bo nawet jak widze na ulicy czy tramwaju,że jakis fajny się na mnie patrzy to zamiast sie usmiechnąć itp.ja udaje ,że nie widze:( W ten sposób będę sama...a mam tego dosyc....chciałabym się zakochac....ale widzę,że nie jestem otwarta na nowych mężczyzn:( Ktos mi moze pomóc?:(

Gość monika anna maria
wiem,że to troche zaplątane ale nie wiem jak moge inaczej opisac moj problem?:) :-o może znajdzie sie ktos kto zrozumie o co mi chodzi?:(

ja mam u ciebie dług wdzięczności tłumaczę: bla bla bla bla bla

Gość gyhnklm,l;
moze ktos to przetlumaczy? taki montry a taki niekumaty i gupi

może znajdzie sie ktos kto zrozumie o co mi chodzi?" a masz 5 zeta ? tutaj gdzies krąży wróżka Aniela :) Ona cie zrozumie

w takim razie autorko kup olej slonecznikowy" albo gumkę w pasmanterii :D

Gość monika anna maria
:(

streszczenie kobieta jest piekielnie wstydliwa i zakompleksiona a chciałaby mieć faceta

Jezu wy serio nie rozumiecie o co chodzi? :o Laska pisze ze jak kogos zna dluzej to czuje sie swobodnie ale jak poznaje nowego faceta to ma blokade,udaje obojetna i przez to zniecheca do siebie potencjalnych kandydatow na cos wiecej niz tylko kumpel. Hmm ale dlaczego konkretnie tak sie zachowujesz? Chcesz zeby wszyscy Cie lubili i przez to sie tak spinasz? I czemu masz poczucie niskiej wartosci,to sie nie bierze z powietrza zazwyczaj. Nie da sie w zyciu tak zeby kazdy nas lubil i nigdy nie poczuc smaku odrzucenia czy porazki. Skoro faceci do Ciebie zagaduja i probuja sie zblizyc to znaczy ze nie jestes tak beznadziejna jak sama siebie widzisz.

Gość monika anna maria
chodzi o to,że w towarzystwie facetów których dobrze znam,którym wiem,że sie podobam czuje sie dobrze....moge zartowac,rozmawiac,droczyc sie itp.a jak poznaje obcego faceta bo mam blokade,strach,lęk,że rozmowa sie nie kleji:( a jak widze gdzies na mieście ze facet sie na mnie gapi to zamiast sie usmiechnac itp.bo moze anóż zagada i kogos poznam itp.to ja glowa w dół:( i przez to jestem sama....bo nie moge się otworzyc od razu przed nowym facetem ktorego poznaje:( nie chce byc sama;( popadam już w depresję:(

ale widzę,że nie jestem otwarta na nowych mężczyzn Ktos mi moze pomóc? " - szukaj starych mezczyzn...? sorry ale tylko tyle przeczytalam

.bo nie moge się otworzyc od razu przed nowym facetem ktorego poznaje" no to by była wtedy desperacja :D

Gość Balansujacy na krawedzi
A ta Twoja blokada do facetow nie wynika czasem z trudnego dziecinstwa: rodzice Cie zaniedbywali, nie interesowali sie zbytnio Toba, negowali Twoje pragnienia, teksnoty?

Gość monika anna maria
FallenAngel__ dziekuje za zrozumienie:) No wlasnie nie jestem beznadziejna....podobno jestem bardzo ładna itp.i niby tez to widze,ale jednak z drugiej str.mam takie cos jak by to do mnie nie docierało:-o Jak bylam mlodsza zawsze czulam sie gorsza,taka szara myszka itp.pózniej jak troszke zmienilam swoj wygląd,zobaczylam,że faceci sie za mną oglądają itp.to się polepszylo.....ale nadal gdzies we mnie tkwi ta dziewczyna która nie ma pewności siebie,która czuje się małowartościowa.....nie wiem czemu?:( moze juz taki mam charakter?:-o

Gość monika anna maria
zawsze szczery-----tych co znam to głownie z pracy:)wiesz jak sie z kims przebywa codziennie po 8h to sie mozna przekonac i poznac lepiej....zaczełam swoją prace jako sekretarka gdzie pracowałam z 12 facetami!!!!Oczywiscie kazdy mily,pomocny itp.czulam,że mnie lubią,akcpetują....i po pewnym czasie mialam juz w nich kumpli ktorych mam do dzis:)I jest Oki.... Balansujacy na krawedzi-----nie mialam nigdy czegos takiego w dzieciństwie.Mialam zawsze w domu milosc i wsparcie rodzicow.Dlatego tym bardziej nie wiem skad mi sie to wzieło?Pamietam tylko ze jak bylam tak moze w wieku 12-15 lat to zawsze balam sie wracac sama do domu ze szkoly...tzn.balam sie kazdefo faceta na ulicy ktory wyglądal podejrzanie np.byl pijany czy jakis menel:-o balam sie ze bedzie mnie zaczepiał,że za mną pójdzie,że mnie uprowadzi....balam sie wracac do domu w bialy dzien przez miasto!!!!!do dzis nie rozumiem skąd to sie wtedy wzięło?????

Gość monika anna maria
nikt nie pomoze?:(

tych co znam to głownie z pracy wiesz jak sie z kims przebywa codziennie po 8h to sie mozna przekonac i poznac lepiej. i idz tym tropem

Gość monika anna maria
teraz jestem w innym dziale z babami niestety....tamtych kolegow czasem widuje itp.i jest ok ale nowych nie mam gdzie poznac....:(

Gość autorko a czy masz obawę
żeby sią umówić na randkę - tzn. przyjść na już umówioną randkę? Czy odwołujesz wtedy?

Gość monika anna maria
tak mam blokade jesli zupelnie kogos nie znam....chyba ze to juz jest ktoras z kolei to nie mam....poza tym juz dawno nie bylm na randce wiec nawet to ciezko powiedziec:(

Gość autorko a czy jest tak, że
najpierw kimś piszesz i z jednej strony chcesz się spotkać, a z drugiej czegoś się boisz