Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajajajja.

nie zaplacilam czynszu, cos mi grozi??Pytanie mam, poradzcie.

Polecane posty

No tak, racja, to ten idiotyczny, komunistyczny twór jakim jest "spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu mieszkalnego":-O

Gość hosztes
Prawo dosyć dokładnie opisuje wszystkie sytuacje. Jeśli mieszkanie własne to trzeba się postarać, żeby zostać eksmitowanym. Natomiast jeśli najem, to obowiązują tutaj nieco inne zasady, zerknijcie - http://umowanajmu.info/wypowiedzenie-umowy-najmu-uzytkowego-brak-zaplaty-czynszu/ Ale to już wymaga lektury dopasowanej do danego przypadku - poszukaj takiego opisu.

Gość MatisYolo
Zawsze możesz dogadać się ze spółdzielnią. Spróbuj mediacji i dsaj sprawę specjalistom w tej dziedzinie na pewno coś wykombinują za ciebie. Są firmy i kancelarie które biorą takie sprawy.

Gość gocha08
Ja też mialam problemy z zaległym czynszem i nie umiałam sobie poradzić z tym, bo w sumie też nie wiedzialam jak a na dodatek nie moglam odzyskac alimentów od ex meza. Zadzwoniłam do emediator. Oferuja porady. mi pomogli.

Gość natalia

Jak macie komornika na mieszkaniu komunalnym za niepłacenie czynszu to do prawnika trzeba iść. Koleżance przyszło pismo do spłacania za 3 lata, ale sprzed 5 lat i kancelaria Klisz jej pomogła ogarnąć temat. Nie wzięli dużo kasy a sporo zaoszczędziła. Też tam komornikiem ją straszyli i w ogóle, ale udało się.