Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowe brzoskwinie

Jaki dobrać samemu odpowiedni rozmiar buta rocznemu maluchowi???

Polecane posty

moje roczne dziecko ma stope o długości 13cm.zatem jaki numer buta wybrac ?? kupilam okazyjnie kozaczki rozm22 ale wydają sie byc za duze. jednak w pewnej tabeli wyczytalam ze taki rozm powinien byc odpowiedni biorąc pod uwage luz który trzeba zachowac. prosze pomóżcie mi. zwracam uwage na to ze w zimowych bucikach trudno jest ocenic czy dziecko ma jeszcze miejsce w buciku czy tez nie.mała jest ruchliwa i ciezko mi cokolwiek zmierzyc. dziękuje

Gość ja mam sposob mojej mamy
mierze stope, odmierzam na patyczku dlugosc, obcinam, i z tym sprzetem do sklepu, wkladam patyk do buta, jak jest luz to ok. i po sprawie.:)

a czy 2 cm luzu w buciku to za duzo???

Gość ja mam sposob mojej mamy
mysle ze 1 cm wystarczy. skarpetki czy rajstopki nie sa przeciez takie grube.

ja najpierw kupiłam sandały "na oko" rozm. 18 i były dobre. syn miał wtedy 11 mies. później kupiłam półbuty rozm. 19. a teraz zimówki kupiłam rozm. 20. większy problem miałam z wybraniem odpowiedniego obuwia bo mój syn jeszcze nie chodzi i większość modeli ciężko mi było mu założyć. były zbyt wąskie w palcach mimo dobrego rozmiaru. dlatego najlepiej weź dziecko ze sobą do sklepu i przymierzaj mu :)

Gość mamamyszki
a to w sklepach nie mierza stop??dziwne . prawidlowa odleglosc to 1.5 cm.

Tylko rozmiar rozmiarowi nie jest równy, Kupilam synkowi buciki rozmiar 18 a sandałki innej firmy o rozmiarze 20 były mu za małe. Mam też inne buty w domu i jedne o rozmiarze 20 są mu dobre a inna dwudziestka za duża...

Rozmiar rozmiarowi nierowny i najlepiej zabrac dziecko ze soba ja zawsze synka biore ze soba na zakupy. Ale zazwyczaj ma 20-21 i na zime kupilam mu 21 buty bo 22 to bylo za duzo luzu..musisz synka zabrac na zakupy.... w ogole jak dla mnie buty zimowe koszmarnie dziecku sie kupuje jakos adidasy czy sandaly czy nawet kapcie tak lekko sie zakladalo jak sie mierzylo a te zimowki brrrrrrr ja chce juz lato zowu

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość gość
i po co ta deebilna reklamowa wyliczanka w każdym możliwym temacie, żałosny tr000lu??? :o :o :o