Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartaL

kiedy zaczac kupowac

Polecane posty

Gość MartaL

ja mam szajbe mam termin na 14 marca i nie moge sie powstrzymac zeby zaczas kupowac rzeczy dla dzidzi. Nawet jeszcze nie znam plci! kiedy wy myslicie, ze jest dobry okres i od czego zaczac? Ja sobie tak mysle ze wszystko jest tak drobie, ze jak bym powoli kupowala, w miesiacu jedna wieksza rzecz np wozek, foteli do auta ipd..

Gość ja mam na 20 i na razie sobie
oglądam, ale nic nie kupuje. Czekam na USG połówkowe, może będzie widać już płeć. Za to co miesiąc sobie odkładam trochę pieniędzy na cel wyprawkowy. Mam już 1000 zł odłożone. Poźniej będę mogła poszaleć.

pewnie ze najlepiej kupowac kazdego msc cos innego i powili kompetowac wtedy wydatki sie rozkladaja i sie nie odczuwa tego

ja czekałam do około 7 miesiąca kiedy jest już w miarę bezpiecznie ale ciąża zagrożona od początku więc na zimne dmuchałam :)

Ja zaczęłam kupować od 4 miesiąca. Nie znałam płci więc kupowałam uniseksy czyli żółte zielone pomarańczowe itp. później troszkę różu bo wiedziałam że córcia. W 8 miesiącu miałam już wszystko poprane i poprasowane i nawet już torbę do szpitala spakowaną. W 8 kupiliśmy wózek i łóżeczko. Rozłożyłam sobie i nie musiałam wydać kupę pieniędzy w 8 i 9 miesiącu tylko rozłożyłam zakupy na 5 miesięcy.

Gość ja kupowalam sukcesywnie
zaczelam jakos w 5 miesiacu, nie znalismy jeszcze plci. Mialam przeczucia, ze dziewczynka bedzie. W kazdym razie pierwsze ciuszki, jakie kupilam, to byly body i spioszki w Smyku. Zółte :-) No i nie wiedzac o tym, wybralam spioszki "Krzys". A takie imie planowalismy ewentualnie dla synka. No i urodzil sie Krzys :-D

Gość ja mam na 20 i na razie sobie
ale na to samo by wyszło jakby odłożyć co miesiąc po te 300 zł. Wtedy masz na raz dużą kasę i można poszaleć :)

Gość MartaL
ja wiem, ze fajnie sobie tak odkladac ale ja juz nie moge sie doczekac! I nieraz naprawde mozena trafic na super promocje i przeceny!

Ja zaczełam odkąd zobaczyłam 2kreski, jakieś spiochy, kafftaniki, przecież nie trzeba znać płci,żeby kupić coś dziecku.

Gość szyszyszynka
ja mam termin na 24 lutego i kupować bede dopiero gdzies tak w siódmym miesiącu. Po co mam sobie wczesniej zagracac chatę tym całym kramem, żeby stał beużytecznie.