Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odechciało mi się zyc bo i po

Nie bede miała zębów :(

Polecane posty

Choroba przyzebia nawet nie wiem co dokładnie, w ciągu roku zniszczyło mi całkowicie zeby, nie ma sensu ratowac trzeba wyrwac i co proteza. Mam 24 lata jak ja bede wygladac, napewno kazdy zobaczy ze mam sztuczne zeby, nie wyjde nigdy juz z domu, spale sie ze wstydu. Cholernie sie boje :(

tak ale to tak jak nowy etap zycia, nie wyobrazam sobie tego, znajomi najblizsi juz wiedza, nie smieja sie, ale nie wiem jak reszta zareaguje, a zreszta, obawiam sie zycia z tym czyms, ze moze wypasc ze sie zlamie no nie wiem :(

Gość kobieto a nie możesz mieć
implantów?

ni stac mnie na inplanty i podejrzewam ze nigdy nie bedzie mnie na nie stac, a pozatym implaty nie daja gwarancji ze u mnie by sie przyjeły.

Gość svdvsvs
dokładnie!! a mplanty ?? wiem ze sa drogie ale mysle ze warto nawet sie zapożyczyc w banku aby miec piekne zeby i nie chodzić z babciną protezą

z tego co wiem mozna zrobic implant calkowity...czyli te zeby beda caloscia,ale umocowane tylko w paru miejscach do kosci...jedyny minus takiego rozwiazania-zanik kosci...ale wyg;ladac bedzie ok

I za jeden implant zapłaci 1000 zł :) Nie przejmuj się? niech wiedzą najbliżsi, po co informować zaraz cały świat?

Gość lkjhgfds
nie martw sie jestem w Twoim wieku i nie mam juz 6 zebow niestety mam tak to jest na podlozu genetycznym trzymaj sie;)

kredyt odpada juz jeden mam i jeszcze nie splacony zarobki mojej rodziny tez nie sa wystarczajace by dostac odpowiednia kwote. Wiec inplanty odpadaja, na poczatku bede miala tymczasowa z tego co wiem, do czasu zagojnenia ran, i znikniecia opuchlizny.

Gość ioooooooppoole
nie leczyłaś? bez urazy ,tak pytam z ciekawości

Gość eee przesadzasz i to ostro
kolezanka moja miala tez jakas chorobe i powypadaly jej zeby .. nosi proteze - nikt nie zauwazyl i nie zauwaza , sama jakbym nie wiedziala ze to sztuczna-> to bym w zyciu nie pomyslala . Teraz sa tak robione ze kompletnie nic nie widac. Nie te czasy , a protetyka tez poszla mocnoo do przodu. Tylko poszukaj sobie dobrego dentyste - ktory nie spieprzy ci szczeki .

trudno mi sie z tym pogodzic, ale lepsze chyba sztuczne niz to co w tej chwili mam, licze na kleje slyszalam ze sa do protez na dzien chyba wystarczy...

Problemy z zebami zaczely sie juz w wieku dzieciecym, plomby bardziej niszczyly niz pomagały, w czasie ciazy zaczelo mi sie z nimi cos dziac powaznego, a wtedy zadnych zabiegow miec nie moglam, nastepnie, zaczely sie wyzłabiac przy dziasłach nie wiem co to, leczenie bezpłatne miało byc do 4 reszta płatnie koszty przerosły mnie nie bylo mnie stac na leczenie.

Gość hdfgjdf
mój maż stracił zęby, ma tylko 3 górne i na tych trzech ma protezę całkowitą. Wygląda bardzo naturalnie i trzyma się świetnie. Nie łam się, są gorsze rzeczy.

Gość eee przesadzasz i to ostro
moja kolezanka rozwiazala to w ten sposob ( znaczy sie zeby nie miec takiej wyciaganej ) nie wstawiala implantow wszedzie - tylko chyba po 3 na jednej szczece i ma mocowana ktora utrzymuje na miejscu wszystko :] wiec odkladaj kase i jak nie stac cie na implanty na cala szczene to chociaz takie rozwiazanie .

dziekuje :) W tej chwili tylko ta proteza w miare mozliwosci finansowych bede odkaladala pieniadz na cos lepszego moze to potrwac ale chyba bedzie warto. Pozdrawiam

Gość ponegocjujmy
trzeba wyleczyć kanałowo i najlepiej koronki założyć, jest to duży koszt ale rozwiązanie najlepsze. Ja tez tak mam :( tylko starsza jestem od Ciebie Może zanim zdecydujesz się na wyrwanie to idz na konsultacje do innego stomatologa :)

Gość ciekawskaciekawska
Nie łam sie ! Pomyśl że inni ludzi mają gorzej , protezy nóg i rak i żyja. Zapewniam że dobrze zrobiona proteza zarówno porcelanowa jak i ta z tworzywa sztucznego jest trudna do odróznienia.A kleje ? Jeste ich cały wybór włacznie juz z tymi bez smaku. Praktycznie trzymają na tyle dobrze że mozesz nawet zuc gumę. Ja mam taka półprotezke i wtej chwili praktycznie jej nie czuje. Oczywiscie nalezy dbac o jej higienię i to wszystko. Głowa do góry i powodzenia !

Hej,wiem,jakie to trudne "przed",ponieważ sama byłam w takiej sytuacji...Mogę Cie pocieszyć,że to jest do przezycia i wiele więcej satysfakcji później sprawia niż popsute,obolałe zęby i wieczne zamykanie buzi ze wstydu:)...Poważnie da się przyzwyczaić a kleju wystarcza na tydzień.

Gość bjutiful łomen
implant nie kosztuje 1000 zł

Gość malinowe sny
autorko mam wielka prośbę odezwij się do mnie 22135638 mój mąż będzie miał usuwane zęby, ma 22lata, musi mieć usunięte wszystkie z góry bo jest tragicznie, nie byliśmy jeszcze u żadnego stomatologa, na implanty nas nie stać, masz taki sam problem jak mój mąż, szukam takich osób żeby się dowiedzieć jak najwięcej proszę napisz do mnie

Gość jhajgjv
w mojej miejscowości jest stomatolog który bierze za jeden implant 4tys zł i gdzie tu mądrość???a ludzi ma masę

Gość intel6
pociesze cie moja babka miała co drugi ząb bo nie chciała zrobic protezy i juz jak to osoba starsza, ale w końcu jak zaczeły sie ruszac i jesc nie mogła musiała iść zrobic zrobili jej od razu góre i dół wybrała sobie kształt zabków i kolor wybrała jak z reklamy piekne bielusieńkie w zyciu nie do odróznienia ze to proteza , wyglądają jak implanty gdy ja to zobaczyłam stwierdziłam ze nie bede latała co chwile zeby leczyc i wydawac kupe kasy na leczenie kanałowe na plomby ,koronki i inne gówna tylko czekam az doprowadzą sie do takiego stanu ze mi je wyrwą pod narkozą oczywiscie i zrobią taką sliczną proteze jaką ma babka ,mówie ci cudnie wygladają , ma klej tygodniowy ale są tez inne kleje myje normalnie jak swoje szczoteczką w paszczy bez wyjmowania na noc do szklanki [kiedys tak było] jak jak bym chciała zamienic sie z tobą i miec te protezy zobaczysz będziesz zadowolona tylko nie daj sie zrobic w chooja i sama wybierz kolor oraz kształt zebów rozumiem ze na kase chorych to bedziesz robiła?

Gość kuropatwa,
ok 3 ,4 tys. to jest normalna cena w naszym kraju za implant

Gość intel6
chyba jedyny bład jaki popełniłas to to ze rozpowiedziałas wszystkim dookoła ze będziesz miała protezy po co? nie znasz ludzi trzeba było nic nie mówic tylko zrobić

Gość bjutiful łomen
u mnie kosztuje 6 tys implant

Ludzie jeśli korzeń jest zdrowy to NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM PO CO USUWAĆ ZĘBY !!!!!!!! Odradzam usuwanie wystarczy poddać się leczeniu kanałowemu jeśli ząb nie ma ani jednej ścianki wszystko próchno i zostaje sam korzeń to trzeba odbudować zęba na włóknie szklanym jeśli nie da się w całości tego zrobić to wtedy odbudowuje się go jako kikuta pobiera wycisk i technik przygotowuje koronkę. Jeśli nie stać Was na koronę na cyrkonie to możesz mieć porcelanę na metalu . Ci co nie mają protez to mówią- super proteza fajna jest kleikiem przykleisz i jest cool, tak nie jest !! zanim dziąsła przystosują Ci się do tej protezy do BOLI i masz rany, chodzisz dzień w dzień do stomatologa żeby ci coś przypiłowywał.A kolejna rzecz to notoryczny odruch wymiotny bo w końcu masz sztuczne podniebienie które drażni Proteza to ostateczność. Super rozwiązanie jest z implantami dwie sztuki po jednej stronie dwie po drugiej a na to most wkręcić no ale w praktyce nie jest pięknie. Niby tytan niby ma zgodność tkankową ale odrzucenie tego się zdarza. A wtedy tych 10 - 20 tysięcy,które włożyłaś w ząbki Ci nikt nie zwróci