Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dala jej szeherezada

najwymyslniejsze imiona dla dzieci.....

Polecane posty

Gość nininka
Jak tu mówić do dziecka? Bubek? :)

Gość luska.s
Kosma rzeczywiście okropne, nie lubie etż niestety coraz bardziej popularnegoo Ignaca..

Gość skaarpecia
Super :) Belzebub wymiata, Lucyfer moze tez jest ?:) Ale te imiona, ktore podajecie, są jak dla mnie całkiem fajne. i Szeherezada, i Szakira, i Biser, tak jako słowa mi sie podobają.

Gość o kurka wodna
Chyba nie można dać dziecku na imię Belzebub ... Czytałam o tym kiedyś ...

Gość joanna1983.
dobra, nieważne jak tego Belzebuba zdrobnić, ale co to imię oznacza i kto je nosił. masakra! może zaraz będą dawać Lucyfer,Szatan, Hitler, Stallin, a co:p w ogóle skąd Wy bierzecie takich szurniętych znajomych, że takie imiona dzieciom nadają:) u mnie są normalne, te starsze Jasie i Antosie, te nowsze szały jak Nicole czy Alany, ale żeby aż takie dziwactwa?:)

mam kolezanke Eunice (dziewczyna twierdzi, ze jej matka puscila sie z grekiem na wakacjach)

Gość blę27
Belzebub chyba nie mozna dac....imię nie może być ośmieszające... mi się strasznie nie podobają modne teraz Stasie,Antosie,Zosie,Franki itp..

Gość mama121212
ośmieszające to ono właściwie nie jest:) ja bym się bała je nosić:p. no może rodzice są jakimiś sekciarzami i czczą demony:)

Gość skaarpecia
to ale tak swoja drogą to BYŁ święty Lucyfer była też święta Doda

Gość o kurka wodna
joanna . Hitler i Stalin to nazwiska a nie imiona :O

Gość blę27
no czysto ośmieszające nie jest ale coś oznacza...a podobno takich imion nie mozna nadawac....

Gość luska.s
dla mnie już sam Adolf jest krzywdzący

Gość joanna1983.
ja wiem, że to nazwiska:) nie musisz mi mówić, jest teraz wiele dzieci (szczególnie za granicą), które noszą imiona będące tak na prawdę nazwiskami albo na odwrót. u nas z resztą już to weszło dawno jeśli chodzi o nazwiska (np. znany Marek Jurek), niebawem dzieci będą nosiły imiona brzmiące jak nazwiska.

Gość takie imiona ....
nadia , nicola ,sara/ dawid-żydki, i inne tego typu piedoły , zaścianek tak daje dzieocm na imie

Gość idalina
chodzialam z taka do klasy

Gość aleee
Noemi jest to ładne imie dla dziewcznki,ale to raczej takie zwyczajne w porownaniu jakie wy podalyscie hahahaha np Belzebub

mojego meza znajomi tak dali swoim synom na imie: Bazyli, Anatol, Hipolit, Izydor... tragedia...

Gość Salina, Antea, Dejzii, Atessa

Gość mam pytanie fffff
a co jest złego w imionach sara i dawid?????? Bardzo dużo imion w pOlsce jest pochodzenia żydowskiego - np. Szymon, Maria, Jan, Józef, Ewa, itd... Głupi rasistowski naród:-(

Gość no to nieźle
Do mnie do pracy czasem przychodzi facet ok 50 i ma na imię Zorro, jak pierwszy raz to usłyszałam to robiłam oczy jak 5 zł i poprosiłam o powtórkę:)

Gość kannapeczka
O święty Kwadrat zdaje sie tez był.

Gość proponuję też oczywiście
Tak naprawdę bardzo niewiele imion spośród wymienionych jest dziwne... Piękne stare imiona widzę są równie wyśmiewane, co zagraniczne... Chociażby Ałła - naprawdę nikt z was nie słyszał o Ałłie Pugaczowej? Porażające za to są Kwadraty i Szakiry... Z drugiej strony nie nam to sądzić. To, że imię nie jest popularne, nie oznacza, że jest gorsze. I pamiętajcie, że imię to klucz do człowieka. Każde imię ma znaczenie i pochodzenie. A dorzucając się do wątku, jest taka powieść, w której jedna z bohaterek ma na imię Pannonique.

Gość to ja juz nie czaje..
piszecie, ze nie mozna dawac imienia, ktore osmiesza, a przepraszam kto to ocenia i stwierdza?.. jak to sie odbywa.. skoro mozna 'wymyslac' imiona - bo mozna, kiedys w tv byl m.in. koles - Solidar, to ktos sobie wymysli imie Krzeslo albo Tapczan albo Safarotagonicamelofiles i co? co za roznica czy Solidar czy Tapczanislaw.. wymyslone tak samo, a czy poniza to tez nie jest obiektywne.. ciekawa jestem.

Sądzę, że jeśli rodzice udowodnili, że imię Belzebub ma wielkie znaczenie w ich wierze, to mogli przekonać urzędników. Ostatecznie żyjemy w państwie, w którym od wieków wolność osobista obywateli była "chroniona" w jak najbardziej absurdalny sposób. Z tego co wiem, imię nie może się kojarzyć nienawistnie lub ze słowem powszechnie uznanym za obraźliwe (łatwo to sprawdzić, wpisując imię na kafeterii - jeśli wykropkuje - imię jest obraźliwe). Jednocześnie imię może składać się jedynie z liter istniejących w alfabecie j. polskiego, oraz w zapisie oddawać brzmienie imienia zgodnie z zasadami pisowni polskiej (stąd Szakira, a nie Shakira).

Gość liczbapi
ja znam Nikolette i Nataniela z baardzo polskim nazwiskiem. Dla mnie porażka, ale co kto woli.

Niestety statystyki mówią, że Imiona "na cześć" muzyków, postaci serialowych lub mitycznych, nie związanych z własną kulturą wybierają osoby wstydzące się tego, jakimi są same. Sądzą bowiem, że z bardziej wykwintnym imieniem dziecko będzie miało lepszy start w życiu, że osiągnie tyle, co "patron". Piękne w swej ludowej prostocie. Ważne, aby imię ładnie brzmiało w połączeniu z nazwiskiem i miało jakieś znaczenie (choć niekoniecznie) dla bliskich dziecka. Dlatego osoby o imionach Anafraniella Wrzód, albo Chlamydia Jones wydają się zabawne - stają się zabawne poprzez kontekst.