Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coraz mniej czasu

Czy byście szukając fotografa skorzystały z polecenia salonu sukien ślubnych

Polecane posty

Gość Coraz mniej czasu
Alę się w tym temacie porobiło. Chyba jakiś robak lub robaczyca drąży branżę fotografów ślubnych. Powodem tego jest zazdrość, zawiść i chyba zbyt duża ilość fotografów na rynku. Do tego jest spore internetowe lobby kreujące fotografię i ceny pod tą grupę. Spotkałam się z fotografem, o którego tutaj pytałam. Podpisaliśmy umowę nie tak jak chciałam na plener, ale na kompleksową obsługę. Przepraszam, ale nie napiszę, jaki jest zakres zlecenia ani jakie są jego koszty. Nasz fotograf to nie tylko piękne zdjęcia, ale i skarbnica pomocnej dla młodej pary wiedzy. Zawistnym fotografom polecam zająć się swoją pracą, bo jeszcze trochę i zostaniecie bez zleceń. Zapominacie, że zdjęcia mają podobać się nowożeńcom a nie fotografom.

Gość bardzodobrzepowiedziane
bardzo dobrze powiedziane

Gość szok'n'roll
Piszesz że cena jest podejrzanie niska - ale tylko do momentu kiedy pokazałaś zdjęcia. Za taką pracę cena jest mocno zawyżona ! Czy tylko ja widzę że zdjęcia są na poziomie co najwyżej średnim amatorskim ? Za bezmyślne pstryknięcie kilkuset zdjęć sprzętem za 3 tysiące i oddanie ich bez obróbki to 800zł jest ceną wygórowaną !!!

Gość Grafik i foto
Gość szok'n'roll to chyba bardzo mocno sfrustrowany fotograf który biedak sam nie umie się odnaleźć a krytykuje innych. Zdjęcia mają się podobać narzeczonym a nie frustratom i ktoś mądry już to napisał. Kolego sfrustrowany fotografie wystarczy skopiować zdjęcie i podpatrzeć, czym było robione i się nie ośmieszać. Podejrzewam, że przy takiej puszce i robieniu w RAW cena podstawowego obiektywu zaczyna się od 5 tysiaków. Wadą takich portali jak fotoalbum.eu jest to, że bardzo spada, jakość zamieszczonych na nich zdjęć. Nie rozumiem, co masz na myśli, że zdjęcia są bez obróbki. Same pliki RAW wymuszają od fotografa czy grafika, aby je obrobić. Czy brakuje ci w tych zdjęciach dodanych ramek, zdjęć czarno białych z kolorowymi postaciami młodych, czy wszystko rozmyte tak, że nie można rozpoznać, kto jest na zdjęciach? A może zamiast naturalnych kolorów chcesz zdjęcia w tak modnym trupim kolorze? szok'n'roll dałeś tą swoją wypowiedzią nieźle ciała. Zdjęcia są dobre i przyjemnie się je ogląda. Cena bardzo atrakcyjna i aby większość fotografów potrafiła takie fotki robić zamiast wciskać kit przyszłym młodym parom.

Gość bardzo dobra odpowiedż
Bardzo dobra odpowiedź. Zdjęcia bardzo sympatyczne i śliczna scenografia.

Gość Nie jestem fotografem
Miejsce zdjęć to park w Arkadii koło Łowicza. Widziałam wiele zdjęć z tego parku, ale tu fotograf najładniej wykorzystał to miejsce. Widziałam zdjęcia robione w Arkadii a wyglądały jak na łące przy lesie. Nie rozumiem też tej nagonki na te zdjęcia i fotografa. Czemu nikt z konkurencji obrażając fotografów nie pokarze swoich zdjęć.

Gość do fotografa szok8......
szok'n'roll chyba powaliło ciebie jeśli piszesz że zdjęcia na http://pl.fotoalbum.eu/Mazowszanin są bez obróbki. Życzę wszystkim i w zasadzie sobie, aby zdjęcia miały tak naturalne kolory, Kolor skóry na tych zdjęciach jest oryginalny a nie w kolorze świńskiego ryja jak u większości fotografów. Trochę fotograf na kilku zdjęciach przesadził z doświetleniem blendą, ale niezbyt to razi oglądających zdjęcia. Zdjęcia są ładne i widać, że nie trzeba wyjeżdżać do Tunezji, Włoch i innych krajów, aby zrobić sesje plenerową. Że zdjęcia są mało ostre to już jest wina portalu gdzie zostały umieszczone. Myślę, że czasy udziwnionych z wodotryskami zdjęć się kończą i nadchodzi nowa epoka gdzie młoda para jest ważniejsza od tramwaju, mostu, peronu, placu budowy i rozwalającej się hali fabrycznej. Szacunek dla fotografa.

Gość Młody fotograf
Zdjęcia spoko jedne z lepszych. Mam pytanie do szok'n'roll c o co chodzi z tą obróbką zdjęć bo nie bardzo kumam o co w tej wypowiedzi chodzi.

Gość szok'n'roll
najlepsze w tym wątku jest to że autor/fotograf wychwala się pod 20 nickami ;) tymczasem zdjęcia wyglądają jak klepnięte kompaktem kupionym na allegro i są oddane bez żadnej obróbki klientom a co oznacza że bez obróbki: robisz zdjęcia i oddajesz takie jakie wymyślił sobie aparat - czyli 2/3 pracy z głowy dlaczego więc aż 800zł za taki amatorski shit ?

Gość Młody fotograf
Tak pewnie to napisałeś że pewnie widziałeś te zdjęcia oddane klientom? A może pochwalisz się swoimi zdjęciami i profesjonalną obróbką. Ciekawy jestem twoich super naturalnych kolorów i nie kopiowanych ze stron internetowych ujęć. Ja jako młody fotograf podpatrzę mistrza. Ja naliczyłem 25 takich samych nicków czyli jestem od ciebie lepszy. Liczę na link do twojej strony i z góry za podanie go dziękuje.

Gość UBAWILAM SIE DO ŁEZ
nO CHŁOPAKI ZAGRYŻCIE SIĘ CZYJA PIASKOWNICA JEST LEPSIEJSZA? :D

Gość Młody fotograf
Ale piaskownicy już nie ma bo zdjęcia znikneły co obala wiele spiskowych teorii. Chyba wiele osób poczuło się bardzo zagrożonych tymi zdjęciami. Jednak liczę że super fotografowie pochwala się tutaj swoimi pracami profesjonalnie obrobionymi. Krytykuje się najłatwiej trudniej tchórzom pokazać swoje umiejętności. Głupio muszą się czuć osoby wciskające piękną gadką kiczowate zdjęcia za 3000 zł kiedy ktoś inny pokazuje ciekawsze naturalne zdjęcia za 800 zł.

Gość szok'n'roll
młody fotografie jeżeli uważasz że te zdjęcia są dobre to daleko nie zajedziesz mając takie inspiracje ;), w zasadzie ze świeczką szukać gorszych zdjęć ślubnych chcesz zobaczyć lepsze: wpisz fotografia ślubna w google i wejdź gdziekolwiek ;)

Gość Młody fotograf
Kończę właśnie wołanie zdjęć bo czas na sen tym bardziej ze o 14 mam ślub. No cóż szok'n'roll jest mocny w obrażaniu innych i poza pisaniem blebleble nic więcej nie potrafi napisać. Pewnie identycznie jest i z jego zdjęciami. Szkoda mi tych młodych par które trafią na szok 'n'roll który umie tylko ujadać i obawia się pokazać swoje zdjęcia. A może to nie jest obawa tylko wstyd przed pokazaniem swoich zdjęć. Ja swoich prac nie pokaże bo się jeszcze uczę i wiem że robię sporo błędów.