Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agfvh

Ile teraz kosztuje papryka ?

Polecane posty

Gość agfvh

Nie w supermarkecie tylko w warzywniakach ? Jest jeszcze tania czy już idzie w górę ? Planuje zrobić faszerowaną paprykę,ale dla mojej rodzinki minimum 12 sztuk. Staram się to gotować jak papryka jest jeszcze dosyć tania ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie na targu po 4,50 czerwona ,zielona i pomarańczowa a stożek żółty po 3 zł/kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agfvh
Ryjek dziękuję 😘 W takim razie można jeszcze zrobić ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie na targu po 4,50 czerwona ,zielona i pomarańczowa a stożek żółty po 3 zł/kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
się rozmnożyłam :D można ,można ,ja leczo w sobotę robię na zimę :) a jutro zgapię od ciebie i zrobię paprykę faszerowaną :D akurat dzisiaj kupiłam mielone :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaa u mnie
po 4 99 a byla tansza to przegapilam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zbyt droga,a tańsza nie będzie :( A miałam zrobić i ajvar i adżikę i z miodem :( Niedobry to rok na przetwory :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W słoiki robię ,ale bez kiełbasy .Kiełbaskę przypiekam zimą i na nią wlewam leczo ze słoika ,potem doprawiam do smaku i gotowe . czasem biorę to leczo do spagetti w zimie tylko je przecieram prze sito i dokładam pieczarki przysmażone ,bo moje pociechy lubią z pieczarkami :) U mnie papryka jeszcze postoi w tej cenie dobry tydzień ,wiem bo moja szwagierka pracuje na targu z warzywami ;) Aha jeszcze mi się przypomniało ,moja siostra znów mrozi leczo w pojemnikach po lodach litrowych ,jeszcze nie robiłam tak ,ale podobno dobre jest . Dodajecie cukinię do lecza ,bo ja zawsze dodaję ,ale bez pestek a słyszałam ,że nie wszyscy tak robią .Ja lubię bo sos się ładnie zagęszcza od cukinii .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzięki właśnie mi chodziło o to czy się pasteryzuje czy mrozi, ale jak widać i to i to:) Ja też daję cukinię...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się robi adżikę
proszę o przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2,5 kg pomidorów 0,5 kg papryki czerwonej 0,5 kg kwaśnych jabłek 0,5 kg marchwi To wszystko zmielić i gotować ze 2 godziny. 250 g oleju 250 g cukru 250 g octu po 2 godzinach dodać do masy warzywnej i gotować jeszcze z 40 minut. 3-4 szt papryki ostrej z ziarnkami 150 g czosnku 3 łyżki stołowe soli Dowalić do masy i gotować jeszcze z 20m. Wlewać do gorących słoiczków gorącą masę.Podobno nie pasteryzować i w to wierzę bo mi się np ajvar nie zepsuł:) Osobiście nie robiłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak w sumie to nie wiem czemu się na paprykę uparłam,tu jest pół kilo.Ale pomidorasy mnie skubną :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ryjku,z miodem jest marynowana.Czyli w zalewie,ocet,,cukier.Miód powoduje,że papryka jest "naturalnie" słodka.Do leczo to po prostu mrożę. Papryka z miodem: zalewa: 5 szkl wody 1 szkl cukru 2 lyżki soli 1 łyżka miodu Do słoika:listek,ząbek czosnku,pieprz ziarnisty,ziele,gorczyca,plaster cebuli,plaster marchewki.Papryki ze 3 kilo.Po upchaniu pasteryzować litrowe słoiki ok 15 minut.Niebo w gębie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agfvh
Dziewczyny u mnie papryka po 5 zł. Właśnie robię nadzienie do faszerowanej ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Betty_brzydulka
a czym faszerujecie?? I wyjadacie tylko nadzienie papryki czy cało papryke jecie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agfvh
Już gotowe za 10 minut wyjmuję z piekarnika. Je się normalnie krojąc paprykę z farszem tak jak gołąbki :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agfvh
Ja faszeruję mięsem mielonym z ryżem (jak na gołąbki, mąż lubi więcej mięsa więc ja daję mało ryżu) farszem nadziewasz papryki, ustawiasz w naczyniu żaroodpornym i zapiekasz. Dzisiaj urozmaiciłam przepis dodając pieczarki jak w tym przepisie : http://www.wielkiezarcie.com/recipe261.html Mój mąż uwielbia paprykę faszerowaną i błaga żebym często robiła :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adi_P
papryka czerwona rynku byla dzis po 4.8 zeta kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na zieleniaku po 4,50 w markecie 5,49. Właśnie robię adżikę.Ciekawe jak wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×