Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bitkiwsosie

Co mówi Katarzyna Herman?

Polecane posty

Gość bitkiwsosie

Kojarzycie reklamę Knorra - bitki w sosie z czerwonego wina? Na samym końcu K.H. mówi: "Mój sposób na...". No właśnie, na co? Czy ktoś był w stanie to rozszyfrować? Wsłuchuję się za każdym razem i im bardziej się staram tym mniej rozumiem :D

Gość moj sposob na zgrany duet

ja bym chciala wiedziec co to sa te bitki? z 2 miesiace temu jakas firma (chyba winiary?) wyskoczyla z bitkami i teraz w kazdej reklamie dot. sosu, kostek czy czegos do miesa sa bitki :O

aaa znalazlam na zagranicznej stronie :D bo na polskich sa tylko przepisy :O

Gość katja26
A do tego czasu nie wiedziałaś czym są bitki? :o

Zrazy, koleżanko. Zwykłe zrazy. :) " Odmiany zrazów Potrawa występuje w niezliczonych wariantach i pod różnymi nazwami. Często stosowane zamiennie określenia: "bitki", "rolada", wskazują na najpopularniejszy rodzaj zrazów wykonywane z rozbitych i zawijanych plastrów mięsa (przede wszystkim wołowiny zrazy wołowe) i wypełnionych farszem (zrazy zawijane). Do przygotowania zrazów używa się różnego rodzaju mięsa krojonego, siekanego lub mielonego: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny i in.. Wtórnie zrazami nazywa się także niektóre potrawy z ziemniaków i z ryb. Zrazy podaje się na gorąco z kaszą, ziemniakami, kluskami lub pieczywem."

bitki?? znam od lat , od zawsze, to właśnie schabik zbity tłuczkiem do mięsa bez panierki, ale w sosiku podduszony, coś jak hulasz tylko ze płąskie ejst mięso a tą reklamę jest bardzo łatwo usłyszeć , w ogóle nie mam z tym probmeu

bitki a zrazy to coś innego, cąłkiem inengo, bitki nie mają nic w środku i nie są zawijane, oj widze że mało kucharzycie:P

Gość kiok
kolejny temat o katarzynoe herman i reklamie knorra. Czyzby to byla kryptoreklama? Sposob, aby kafeteriusze obejrzeli nastepnym razem z uwaga te reklame? Jesli tak, to i tak nie zadziala, bo nikt chyba tego syfu nie kupi:D

Gość girl with one eye
ja mało kucharzę a wiem w czym różnica , ale ja wszystko wiem

katja26 A do tego czasu nie wiedziałaś czym są bitki? ==== nie nie wiedzialam i co? potrafie postawic kazdy server, napisac program i wiem jak zmienic opone w samochodzie , wymienic oleje i naprawic przeciekajaca uszczelke w zlewie a bitki zawsze znalam pod nazwa zrazy (dzieks perla 🌻 ) i jakos przezylam z ta wiedza sporo lat w szczesciu i zadowoleniu :P

Gość katja26
Hehe, mi to akurat lotto czy wiesz czym są bitki... Zdziwiło mnie natężenie twojego zdziwienia bitkami, jakby to byl neologizm.