Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejujejuejeueje

Piasek wnerkach,bol pecherze;/

Polecane posty

Gość jejujejuejeueje

Porsze o pomoc... Od okolo 3 lat mam piasek w nerkach, i od roku cierpie na maskarycznie bole pecherza;/ i przy ujsciu cewki;/ to mi rujnuje zycie. powiedzcie czy ten piasek to cos powaznego? czy da sie ten pecherz jakos wyleczyc? moj doktor nawet zadnego leczenia nie stosuje, a reepty na furaginum nie chce dac;/ prosze o pomoc

Gość amingora
na piasek to nie furagin!!!!!!! weź się za leczenie nerek. nie masz napewno żadnego kamienia?????

Gość jejujejuejeueje
mam 14 lat, wiec kamien chyba w tym wieku to jeszcze nie? to co ja mam zrobic jak mnie tak strasznie boli? jutro do szkoly musze isc a nie wysiedze na lekcjach z takim bolem ;/

Pewnie mnie wyśmiejesz. Też miałam piasek w nerkach i częste zapalenia pęcherza. Znajoma zielarka podpowiedziała mi taki ludowy sposób. Szczoteczką dokładnie szorujesz kilka ziemniaków. Obierasz je, a łupinki gotujesz 20 minut na wolnym ogniu. Odcedzasz. Gdy płyn lekko przestygnie pijesz małymi łyczkami. Kuracja trwa dwa tygodnie. Po krótkiej przerwie możesz ją powtórzyć. Wierz mi, od lat problemów z piaskiem w nerkach nie mam.

Gość jejujejuejeueje
co robic? oddaje krople tylko i czuje taki bol od pecherze w dol ze mi dreszcze przechodza az ;/

Gość jejujejuejeueje
i jak czesto to pic? powiem rano mamie o tym sposobie, ale jak sie pomoc teraz?;/

Gość jejujejuejeueje
Nie, mam Pyralginę ;/ bo No-spa na mnie nie działa

Gość amingora
to sobie kup http://www.vena-vita.pl/produkt,id,66127,fitolizyna+pasta+doustna+100+g.+(herbapol) a na zapalenie pęcherza to u mnie tylko antybiotyk a swoja drogą współczuje. ja z nerkami tez mam problem. najczęściej konczę wtedy w szpitalu pod kroplówką

Co dziennie, przez 2 tygodnie. Jeśli tak Cię bardzo boli, to na okolice pęcherza zrób sobie teraz ciepły okład, np termofor albo poduszkę elektryczną.

Pyralginy nie brałam, bo jestem na nią uczulona, więc nie wiem czy Ci pomoże. No-Spa działa rozkurczowo.

Gość jejujejuejeueje
tylko ze moj lekarz nic z tego nie robi sobie;/ moze jeszcze mam furagin,to poszukam i wezme 2 tabletki. pomoze?

Gość jejujejuejeueje
kurde nie mam;/ teraz jak jestem w domu,to przeboleje. ale jutro w szkole nie wytrzymam ;/

Gość jejujejuejeueje
nie chce mi sie zyc normalnie;/ to mi tak dokucza;/ a musze isc do szkoly;/ na sama mysl o tym bolu mi sie plakac chce:(

Gość amingora
nie idz do szkoły tylko do lekarza,a jak z niego taki mądrala to jedz na pogotowie

Na mnie Fitolizyna nie działała. Dostawałam takie żółte kapsułki, Nitrofurantoin chyba się nazywały.

Gość jejujejuejeueje
nei moge, moja mama kaze mi isc do szkoly;/ ona mysli ze ja udaje;/ a ja po prostu jak mnie zlapie to wytrzymac nie moge:( ale po np 2 dniach przechodzi, i wtedy juz nie ide do lekarza bo pomysli tez ze sciemniam i jakas niezrownowazona jestem;/

Amingora ma rację. Poproś mamę i jedźcie na pogotowie, czy na Izbę Przyjęć do szpitala. Tam otrzymasz pomoc, recepty i kartę informacyjną, którą pokażesz temu swojemu niezbyt... lekarzowi.

Gość jejujejuejeueje
ALe w tym szpitalu wykonaja mi jakies badania czy cos?

I to teraz jedźcie. Szkoda się męczyć. A po porządnym przeleczeniu możesz ten mój sposób z obierzynkami zastosować - wypłukuje zalegający piasek.

Gość jejujejuejeueje
lecze hemoroidy i przez to zaniedbalam nerki;/

Gość jejujejuejeueje
Dziekuje za rady,ale nie chce mamy budzic. Przemecze sie;/ wybiore sie na jutro popoludniu do lekarza rodzinnego, powiem wprost co jest grane, niech mi cos przepisze, kaze zastosowac jakas kuracje, a nie;/

Gość jejujejuejeueje
Ale bardzo dziekuje za rady...

Gość jejujejuejeueje
Poza tym jak oni by mi mocz pobrali jak ja tylko krople co pare minutr oddaje;/

No to trzymaj się ciepło! Dosłownie - zrób sobie ciepły okład. A jutro odezwij się, co u Ciebie. Pozdrawiam! 🖐️

Gość jejujejuejeueje
OK, napisze tu jutro:) Dziękuję :) Dobranoc

Gość jejujejuejeueje
Witam, ból minął.:) Jest ok póki co, ale i tak w poniedziałek wybiorę się do lekarza, bo dłużej tak być nie może...