Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boooole

4 dni po stosunku brazowe plamienie i bol brzucha.

Polecane posty

Gość boooole

czy to jakies bakterie czy co dlaczego plamienie?

Gość wrednamałpaaa25
a niby skąd my mamy wiedzieć, do lekarza śmigaj

Gość boooole
dostc dlugo nie kochalam sie wcale moze to dlatego?

Gość ja miałam podobnie, winne
były hormony, więc wybierz sie do lekarza i zrób badania na prolaktynę, progesteron

Gość raczej po prostu
zagnieżdżenie - gratulacje:)

Gość boooole
ale zagniezdzenie to byloby czerwone plamienie i chyba bezbolesne. raz troche za pozno wylal. ale ja mialam nieplodne dni

Gość boooole
a jezeli to wina hormonow to jak dlugo trwa takie plamienie?? trzeba brac leki?

Gość boooole
mialo byc ze wyjal za pozno ale ja mialam dni nieplodne. chociaz na drugi dzien polecial cos jakby plodny sluz

Gość boooole
troche mnie to matwi moze mi cos uszkodzil w srodku?

Gość boooole
nie pojde do gina bo sie boje i nienawidze ginekologow. mam uraz

"a jezeli to wina hormonow to jak dlugo trwa takie plamienie?? trzeba brac leki?" Ja doprowadziłam sie do tego stopnia, też lekceważąc, że plamiłam nawet dwa tygodnie w ciągu cyklu, plus miesiączka 8 dni- całe 6 dni wiec miałam spokoju :o Upławy były czasem czerwone, czasem brązowe, czasem czarne- coś okropnego. Po luteinie i bromergonie przeszło. Jak nie pójdziesz do gina to sie mecz- przecież kiedyś będziesz musiała iść???

jeśli nie dojrzałaś do chodzenia do ginekologa, nie dojrzałaś do tego aby uprawiać sex takie moje skromne zdanie...

Gość boooole
nie no takie plamienie?? cos strasznego:( ja mam nadzieje ze organizm sam sie z tym upora i ze przejdzie

Gość boooole
ale do gina i tak nie pojde. a bolal ciebie brzuch przy tym plamieniu? bo mnie troche boli mam skurcze jak przy miesiaczce

Czekaj, czekaj, samo z siebie nie przejdzie- będzie tylko gorzej, ale nie mwrtw się, jak już bedziesz miała tak jak ja to w podskokach pójdziesz do ginka i jeszcze sie w kolejkę wepchasz :o

bolał

Gość boooole
oj nie strasz:( ale ja serio mam fobie na ginow. jak widze ten usmiech i jak zaklada ekawiczki i przybiea pozycie zeby tam lape wsadzic to mi sie zbiera na wymioty. nie cierpie ginow

A kto to lubi? ale 5 minut i po sprawie, wypisze skierowanie na badania i nastepnym razem może nie będziesz musiała mieć nawet badania, tylko coś przepisze albo idź do kobiety- może stres będzie mniejszy naprawde nie ma żartow, może też masz nadżerkę i stąd plamienia? a nie obserwowana to wiesz czym grozi

Gość boooole
nie nie wiem i szczerze w ogole nie czytam na temat chorob.

rakiem szyjki macicy grozi :o Ile masz lat? cytologie robiłaś kiedykolwiek?

Gość boooole
co ty zapomnij mam 18

Gość boooole
poza tym plamienie mam od wczoraj. wczesniej nie mialam takich rzeczy. i na 100 jest zwiazane ze stosunkiem. tylko nie wiem czy mi tam cos uszkodzil czy co. czy moze to bakterie

Ale współżycie rozpoczęłaś, wiec powinnaś iść - to nie boli, jak długo masz zamiar zwlekać?

Gość boooole
w ogole mam zamiar nie chodzic moze dopiero przed porodem bo trzeba zby dostac becikowe. to wszystko. a rodzic tez bym chciala w domu

To może być wina nadżerki- moja znajoma często krwawiła od razu albo jden, dwa dni po stosunku- naprawde nie ma co tego lekceważyć

dobra, kończę, prowo albo mi sie to w głowie nie mieści

Gość boooole
a ja jednak mam nadzieje ze to plamienie implantacyjne:D 4 dni po to troche za wczesnie kolor brazowy tez nie bardzo pasuje.. ale moza sobie pomarzyc przez pare dni:D. ale by bylo jaky za pierwszym razem sie wstrzelil:)

Gość boooole
Jesteś parę dni przed terminem miesiączki a już dobre kilka dni minęło od owulacji ? Na bieliźnie lub wkładce spostrzegłaś niewielkie plamienie i zastanawiasz się co ono może oznaczać Istnieje wiele przyczyn plamień . Jedną z nich może być efekt zjawiska jakim jest implantacja zarodka . Czym jest implantacja ? Ten niezwykle trudny proces to etap kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy , mający czas średnio tydzień po zapłodnieniu . Jajo , które zostało zapłodnione wędruje do jamy macicy , gdzie właśnie ulega temu procesowi . Następuje jego implantacja , umiejscowienie w błonie śluzowej macicy, która to pod wpływem progesteronu jest do tego odpowiednio przygotowana . Etap trudny ponieważ udaje się to jedynie w kilkudziesięciu procent przypadków (ok. 40 % ). Implantacja to jedno z najważniejszych wydarzeń samego początku ciąży i rozstrzyga o jej dalszym powodzeniu . Jeśli mamy zatem do czynienia z implantacją zarodka może pojawić się właśnie to nierzadkie zjawisko jakim jest plamienie implantacyjne . Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu . Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle . Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki tu zapewne mamy już z nią do czynienia . Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu. Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test ciążowy zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik. 2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym test ciążowy powinien być już jednak dodatni.