Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeewelciaaa

PYTANIE DO KOBIET

Polecane posty

Gość eeewelciaaa

Wiem, że może to głupie, ale prosiłabym was, żebyście mi napisały jak się robi makijaż. Proszę nie śmiejcie się ze mnie. Nigdy się nie malowałam. Moja mama się nie maluje, więc jej nie chcę pytać. Koleżanek też nie proszę, bo boję się, że mnie wyśmieją. Dlatego piszę tutaj. Proszę powiedzcie mi jak zrobić zwykły, delikatny makijaż, bo nie mówię o nakładaniu tonowej tapety, jak to co poniektóre kobiety robią.

Gość vvvvvvvvvvv
moze lekko podklersl tylko oczy jakis delikatny cien do poweik-jasny blady roz badz bez czy kremowy i do tego tusz do rzes to jzu duzo da mozesz delikatnie musnąć kosci policzkowe rózem-ale tak delikatnie

Gość KAJANKA
jesteś galerianka?

Gość kafeterianka123456
to tak.. malujesz rzęsy :) jak tuszu jes za duzo na szczoteczce to wycieraj ją o tubke tuszu , bo ci się rzęsy skleja ;) kilka razy pociagnji jedno oko, kilka razy drugie, potem wroc do pierwszego zeby je pogrubic i do drugiego, tusz na powiece i pod okiem zmyj moksry maptyczkiem do uszu :) jak chcesz kredke do oka to pomaluj, nie boj sie nie wbijesz sobie w oko, moze laskotac na poczatku :) lekkie cienie, moze brazowe :) zalezy od oka, w kąciku powieki, jaśniejsze,a od zewnetrzenjs trony ciemniejszy odnien to wizualnie powieksza oczeta :P jak masz roz to troszku naloz na pedzel i policzki delikatnie pomaluj kolo kosci i koniec :D muisz sama sobie poczwicyc przed lustrem, maluj myj sie i maluj od nowa :D od razu zobaczysz w jakim odcieniu cieni ci najlepiej :D nie zapomnij o blyszczyku do ust :D

Gość Espresso25
Wejdz sobie na youtube, dobre filmiki o makijazu maja na przyklad: maaaaadzia Izabellex25 Nieesia25 nissiax83 i wiele, wiele innych Ja ci moge opisac ale chyba niewiele by bylo z tego pozytku, lepiej to obejrzec. Wszystko wyjasnione krok po kroku na filmikach. I pamietaj: nie taki diabel straszny, metoda prob i bledow na pewno w koncu odnajdziesz makijaz dla siebie i podkreslisz atuty swojej urody. Nie wiem z jakiego jestes miasta ale w wiekszosci drogerii typu Sephora czy Douglas mozesz zapisac sie na pokazy makijazu. Wykona ci go profesjonalistka, potem powie jak to robic, jakich uzywac kolorow do Twojego tupu urody itp. Ja bylam juz 2 razy i za kazdym razem bylam bardzo zadowolona. Powodzenia!

Gość eeewelciaaa
Bardzo wam dziękuję za pomoc :) KAJANKA nie jestem galerianką. Gdybym była, nie zadawałabym tu takiego pytania, bo przupuszczam, że nie miałabym takiego problemu.