Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babielatoooo

w co ubiera sie niemowlaka

Polecane posty

Gość babielatoooo

w co i kiedy ubiera się niemowlę? Zastanawiam sie kiedy spiochy, czy spiochy razem z kaftanikiem? czy kaftanik na czy pod spod spiochów? Kiedy pajacyk?

Gość matką polką nie jestem
mnie było najwygodniej ubierać dzieciaczka "po domu" w body z długim rękawem i śpiochy (rodziłam w zimę) jak juz było ciepło to body z krótkim rękawem i śpiochy ogólnie u mnie body+śpiochy to zestaw nr 1 :) żadne tam kaftaniki, duperele. na noc pajacyk :)

Gość Yaniqa
jakie duże masz dziecko?:) to zależy wszystko od tego ile masz stopni w domu i jak jest na zewnątrz:) a ubierasz jak chcesz, jak Ci wygodnie to pajacyk, jak wygodnie to kaftanik plus śpiochy:) jak masz zimno to pod spód body, jak idziesz na dwór to dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej niż ty:)

Gość babielatoooo
mieszkam w bloku , dzidzius rodzi sie w grudniu:) jestem więc zielona jeśli chodzi o ubieranie dziecka

u nas najlepiej sprawdzały się pajace (tych miałam najmniej). Jako noworodkowi zakładałam małemu śpiochy i kaftaniki, dopiero jak podrósł przekonałam się do body.

dziecko ubierasz wygodnie i stosownie do temperatury (ani za ciepło ani za zimno) u mnie królowały 2 zestawy jak mała była noworodkiem i niemowlakiem albo kaftanik i śpiochy albo pajacyk a jak miała tak ze 3 miesiące to głównie ubierałam jej rajtuzki i body

Gość emmaljunga to jest
moj zestaw dla noworodka to body z krotkim rekawem i pajacyk, pozniej pizamki rowniez. Nie mialam ani kaftanikow ani spiochow