Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi podpowie jaki puder

puder w kamieniu - jasny - jak najmniej chemii - dobry(długotrwały)

Polecane posty

Kto mi doradzi?? Szukam pudru w kamieniu jakiegoś jasnego, ale nie transparentnego, bo te zazwyczaj są tak delikatne, że zaraz "znikają". Cerę zawsze miałam suchą ze skłonnością do podrażnień/zaczerwień różnych. Teraz od roku nie mam pojęcia dlaczego zaczęły mi wyskakiwać syfy(mam 25 lat czyli nie okres dojrzewania:P) raz jest ich mniej raz więcej. Pomimo tych syfków skóra dalej jest raczej sucha. Chodzi mi o puder, który będzie w miarę trwały i będzie przykrywał te niedoskonałości oraz żeby był jak najbardziej naturalny, jeśli chodzi o skład. Mam teraz puder jadwiga, ale szczerze mówiąc to nie jestem z niego zbyt zadowolona, bo zaraz go nie ma i wyglądam tak, jakbym w ogóle tego pudru nie nakładała:/. Może ktoś mi coś doradzi? Cenowo - chciałabym się zmieścić do 50 zł, ale jak jest jakiś na prawdę dobry to może być i droższy.

słyszałam że mineralne są super - bez chemii naturalne lekkie (głównie w postaci sypkiej ale w kamieniu chyba tez sa)

mineralne? a konkretnie jakieś nazwy firmy itp?

aha no i chciałam dodać, najlepiej firmę, która nie testuje na zwierzętach. Bo tak wprowadziłam w gogle puder minearlny, wyskoczyło mi maybeline, i to z pędzlem z naturalnego włosia:/ a taki pędzel mi do szcęścia nie jest potrzebny ze względów wiadomo jakich + jeszcze fakt, że naturalne włosie może podrażniać.

firmy jakiej hmmm ponoć z L'Oreala są super ale swoje kosztują, zajrzyj na damska torebka -> pudry sypki tam są różne recenzje :)

właśnie już coś poczytałam, i dowiedziałam się że właśnie Loreal jest "pseudo mineralny" bo zawiera na poczatku talk, który zapycha pory, no ale może teraz już coś zmienili :) dzięki w każdym razie za pomoc, może coś znajdę

Gość dccddccdcd
dobrą opinię mają mineralne z EDM, mozna kupic na allegro, ja używam clinique almost powder, ktory jest nazwany mineralny i jestem nim zachwycona już od roku. Więcej na temat minerałów znajdziesz na forum wizażu.

właśnie przez przypadek trafiłam na stronę everyday minerals, to chyba to o czym mówisz-EDM? kilka opinii przeczytałam i sie zastanawiam:) przekonuje mnie fakt taki, że są podobno dobre, dużo odcieni i w dodatku wegańskie. tylko kurcze przeraża mnie zamawianie z USA ( bo ponoć się bardziej opłaca, bo jest tam kilka próbek gratis) bo nigdy nie korzystałam z pośrednictwa paypala, jak pzrelewy to tylko w pl robiłam:P a mój ang taki średni, w miarę rozumiem to co czytam, ale wiadomo - po polsku czasem się coś ominie, co dopiero in english:)

Gość gnsxb gaz
na wizazu jest dokladnie opisane krok po kroku jak sie zamawia, nie musisz z ta instrukcja nawet angielkiego znac. hm, ja i tak radze zamowic na allegro male probki (fiolki) bo za pierwszym raz ciezko trafic w kolor.

Gość dccddccdcd
nie musisz zamiawiac z usa, ja zamowilam z allegro 2 probki po 2,50 jedna, mozna kupic tez pelnowymiarowe opakowanie, ale przyznam, ze wole moj clinique. EDM uwidacznial suche skorki na twarzy i szybko sie po nim swiecilam, inni go zachwalaja, wiec nie zazkodzi sprobowac.

Gość gnsxb gaz
a u mnie jedynie EDM nie podkresla suchych skorek...

Gość kto mi doradziii
chyba się skusze na te EDM:) tylko może ktos mi podpowie, bo widzę , że na wizażu 3 część wątku 'zdechła" ok rok temu, więc pewnie jakieś zmiany na str gł. EDM nastąpiły....bo widziałam, że dziewczyny wcześniej pisały, że w zestawie darmowych próbek sa 3 podkłady, jeden korektor i róż/puder. a teraz wygląda na to, jakby to same podkłady były....więc nie wiem, wydaje mi się, że wszystko już tam przeszukałam i dupa:/ a powiedzcie mi jeszcze, czy konieczny jest puder do tego podkładu?