Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

posocznica

Jestem studentką

Polecane posty

pierwszego roku dietetyki. Kupiłam sobie jakiś tydzień temu miesięczny bilet ulgowy na październik. Niestety okazało się, że legitymację studencką uprawniającą do korzystania z ulgi dostanę dopiero około 15 października (pomimo opłaty dokonanej odpowiednio wcześnie). :/ Mam co prawda pokwitowanie, potwierdzające dokonanie opłaty za indeks i legitymację, ale podejrzewam, że to nie usatysfakcjonuje panów kanarów. :D Czy naprawdę nie mogę korzystać z ulgowego biletu i muszę kupować normalne, do czasu aż otrzymam legitymację??

Gość i po cholere
Raczej tak. Kanary nie ludzie. Ewentualnie poproś w dziekanacie o zaświadczenie ze studiujesz i masz prawo do ulgi. Ale nie jestem pewna czy to przejdzie.

Warunkiem uprawniającym do korzystania z ulg studenckich jest legitymacja studencka. Logiczne to jest chyba? W jaki sposób udowodnisz kanarowi, iż faktycznie jesteś studentką? Myślenie nie boli, a jego brak dziwi u przyszłej pani "em gie er".

Gość helga33333
Eee masz bilet to jedziesz. Oni bardzo rzadko sprawdzają legitymację... Ja kiedyś nie miałam i mnie puściła bo jej się nie opłacało ganiać mnie za brak legitymacji...

Gość bo jedna rzecz mi się podoba
nie sprawdzają? chyba u ciebie na wsi. ZAWSZE sprawdzają.

Gość jestem zajebysta
jeszcze nie spotkałam się z sytuacją, żeby kanar nie sprawdził legitymacji, przy ulgowych sprawdzają zawsze. a druga sprawa, uprawnienie do ulgi daje właśnie ważna legitymacja, papierki to możesz sobie o kant dupy potłuc, bo to przejdzie jedynie u jakiegoś kanara, który nosi serce na dłoni. takiego jeszcze nigdy nie spotkałam 🖐️

tak, przysłali mi zaświadczenie a na pokwitowaniu jest moje nazwisko i zaraz przy nim został przybity wielki stempel z nazwą uczelni :D (bo opłata była dokonywana właśnie na uczelni)

Gość kranikOdziemniaka
musisz miec wyjątkowego pecha żeby kanar pytał Cię o legitymację jak masz miesięczny. Mnie przez 5 lat studiów nie zapytali nigdy o legitymację

przyszła pani MGR :classic_cool:

Gość ewa przelotem///
nie legitymacja daje uprawnienia a fakt bycia studentem legitymacja to tylko potwierdza a jak kanary podejdą do innych zaświadczeń - nie wiem

Za legitymację zapłaciłam dwa tygodnie przed rozpoczęciem roku akademickiego. Nie miałam prawa oczekiwać, że w październiku będzie czekała na mnie w dziekanacie? a najlepsze jest to, że numer legitymacji otrzymałam (na poczet przyszłych logowań do katalogu biblioteki uniwersyteckiej) tylko samej legitymacji jeszcze na oczy nie widziałam i nie zobaczę jeszcze przez jakieś dwa tygodnie

Gość ale możesz jechać na
bilecie ulgowym jeżeli masz legitymację. jeżeli nie masz i cię skontrolują to i tak dostaniesz mandat i zabulisz kasę w wydziale komunikacji czy gdzie tam się uiszcza opłatę (oczywiście nie pełną za mandat ale chyba ok 20 zł opłaty stałej) :D nikogo nie obchodzi indeks. legitymacja jest potwierdzeniem.

posocznica, na żadnej znanej mi uczelni nie wydają legitek w dniu rozpoczęcia roku akademickiego

w zeszlym roku, gdy zaczynalam studia mialam ten sam problem, niestety numer z zaswiadczeniem nie wypalil...i musialam pol miesiaca jezdzic na normalnym bilecie

Gość ale możesz jechać na
na mojej uczelni wydają na immatrykulacji tym, którzy zapłacili odpowiednio wcześniej :)

na UwB wydają, przynajmniej na wydziale biologiczno-chemicznym moja przyjaciółka odbierała dzisiaj legitymacje w dziekanacie

Gość doktor nauk religijnych ks H.
a ja doktorem księdzem Helmutem Pipke.