Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirosławLbnxX

pytanie o pieska.

Polecane posty

Gość MirosławLbnxX

chciałbym kupic pieska (szczeniaka) na targu zwierząt ...chodziloby mi o yorka albo innego pieska malej rasy..czy ktos z Państwa moze orientuje się w jakiej cenie sprzedawane sa yorki ?lub inne pieski...

Gość unc unc unc bejbe
nie kupuj, jest mnostwo psow do adopcji w schroniskach!

Gość vuvuzelllllllllik
idź lepiej do schroniska

Gość MirosławLbnxX
ale muszę ..tojest odgorne to piesek nie dal mnie..sam wziałbym ze schroniska jezeli mialbym brac

ja za swojego białego westa (nie wiem czy orientujesz się jak wyglądają pieski tej rasy) zapłaciłam 600 zł, bez rodowodu. Kupiłam go od kobiety, która miała prywatną hodowlę piesków. Z tego co wiem, to za Yorki trzeba zapłacić ciutkę więcej, napewno 800 zł. Ale oczywiście możesz zawsze możesz poszukać taniej

Gość MirosławLbnxX
a byl ktos z panstwa na takim targu zwierząt ?Jest mozliwosc kupienia jakiegos szczeniaczka za ok300 zl?

Gość MirosławLbnxX
wiem,ale powtarzam ze to piesek nie dla mnie..ta osoba koniecznie chce takiego...

Gość MirosławLbnxX
podnosze

Gość tak poza tematem
Dzieki dziewczyny, ze troche temu dowiedzialem sie od was o darmowych ze schroniska. Wzialem dwa i teraz lodowa pelna miecha.

Gość MirosławLbnxX
nikt nie wie?

Gość MirosławLbnxX
up

Gość MirosławLbnxX
up

Gość MirosławLbnxX
heh

Gość fgnfgxnx
biorac takie kundelka (bo yorkiem czy innym nazwac tego nei mozna) przyczyniasz sie do nielegalnego i niezdrrowego rozmnazania takich zwierzat, kotre potem sa sprzedawane na targach, czesto sa chore, bez szczepien, wyglodzone, niezsocjalizowane. i za takiego kundelka placic 300zl..

Gość MirosławLbnxX
dyby tak bylo podejrzewam ze bylo by to nielegalne

Gość Sabrinkowaaaa
yorki sa drogie ceny do 800 zl

Gość fgnfgxnx
ale tak jest. jak sobie poczytasz forum o psach i o takich pseudohodowlach... po przeczytaniu jak to wyglada itd nigdy nie zdecyduje sie na psa/kota bez rodowodu (wyrobienie rodowodu psa/kota kosztuje kilkadziesiat zlotych, wiec osoba ktora mowi ze za rodowod wezmie np 2x wiecej jest oszustem)

Gość fgnfgxnx
nie ma yorkow za 800zl to jest tylko pies w typie yorka a nie york.

Gość MirosławLbnxX
moj znajomy kupil pieska za 250 piesek jesty juz dorosly i ma sie swietnie,wyląda jak york

Gość MirosławLbnxX
szok

Gość fgnfgxnx
autorka chce szczeniaka, nie ma szczeniakow yorka (z rodowodem) za 800zl- chyba, ze sa wykastrowane (zeby na nim nie zarabiac) albo jesli ma jakas wade ktora nie pozwala mu brac udzialu w wystawach (ale nadal ejst pelnowartosciowym pasowcem) druga sprawa z psa w typie x to taka ze taki pies najprawdopododbniej nie bedzi emial cech (fizycznych czy psychicznych) jak typowy pies x (z rodowodem)

Gość wiewióraaaaa
nie wiem, czy w sejmie nie ma już projektu ustawy, któy zakazuje m.in. handlowania zwierzętami na targach i innych ryneczkach, więc jeśli dobrze pójdzie, taki proceder będzie wkróce nielegalny znałam kiedyś kobietę, która dorabiała sobie pośrednicząc w sprzedaży psów i za yorki brała po 1 tys.-1,200 a klientów nie brakowało :o

rasowych piesków tych które są na różnych giełdach i targach nie radzę kupować, rasowe pieski powinno się kupować od osób zaufanych, sprawdzonych którzy mają hodowle zwierząt, nie powinno się kupować od ludzi przypadkowych tych którzy stoją na targach czy giełdach ponieważ takie zwierzęta często są z chorobami genetycznymi które odziedziczyły po matce lub ojcu np:"rak jelit" sama tak kupiłam pieska który był chory, nie rósł. Weterynarz powiedział dlaczego i piesek zdechł, a miałam śliczną spanielke, a jeśli już kupujecie takiego pieska na giełdzie lub targu to nie kupujcie psa który ma smutne oczka, bo taki piesek jest chory