Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudoooo

MACIE KREDYT ?

Polecane posty

Gość pseudoooo

J.w Stoje przed decyzja zaciagniecia pozyczki w banku, a jako ze to moj pierwszy raz - boje sie i stresuje. W czerwcu zaczelam wlasna dzialalnosc, co prawda zostala mi przyznana dotacja, ale jak sie w praktyce okazuje, to jednak za malo, postawilam wszystko na jedna karte, nie mialam wlasciwie zadnych wlasnych srodkow, a pieniadze sa mi potrzebne. Jedyne wyjscie to wlasnie kredyt, bo aktualnie nie mam co liczyc na pomoc rodziny... Czy kredyt to rzeczywiscie cos strasznego ? Nie mam na mysli duzej sumy poki co urzadziloby mnie hmm 5-6tys zl... Jako sobie radzicie majac kredyt ?

Gość oczywiscie ze takk
w tych czasach wszyscy na kredycie

Gość DebetowaWizjaSpołeczeństwa
macie :O

Gość pseudoooo
No i jak sie zyje z wizja posiadania dlugu ? Wiem, ze moze troche dramatyzuje , ludzie biorac po 300tys na mieszkanie, dom itd, ale ja nigdy nie mialam zadnego dlugu, nigdy nie pozyczalam od nikogo kasy... i jakos cholernie mnie to stresuje. :o

Gość hahahahahihihihih
minimalny okres prowadzenia dzialalnosci do kredytu to 12 mies i jako ze nie mialas nigdy kredytu daje ci 10% szans na otrzymanie go

poszukaj w google kalkulatora rat przelicz sobie i sama sobie odpowiesz na swoje pytanie czy dasz rade przy 6 tys. rata w zależności od banku około 600 (przy okresie kredytowania rok i rzeczywistej stopie % 28 - bo tyle mniej więcej wynosi przy kredycie konsumpcyjnym)

Gość humorek na dziś...
Lotnisko Okęcie. 10 kwietnia 2010 roku. Godzina 7:27. Kontroler daje zgodę na start rządowego Tu-154. Tymczasem nieopodal pasa startowego dziadek dorabia, kosząc trawę tradycyjną, konwencjonalną kosą. Deszczyk lekko mży, więc zarzucił na głowę kaptur od płaszcza. Widząc zbliżający się samolot, odchodzi w bok, staje, przewiesza kosę przez ramię. Za chwilę mija go przyspieszający tupolew. Dziadek macha wolną ręką... Samolot wystartował. Pilot zgłasza wieży: - Wieża, każcie dziadkowi następnym razem chociaż kosę w trawie położyć, bo nam mało pasażerowie nie powyskakiwali!

Gość pseudoooo
Bank w ktorym mam konto sam mi proponuje kredyt juz od dlugiego czasu, mam stale wplywy na konto od 5 lat ( mniej wiecej tyle mam konto w banku ) , nie chce brac kredytu typowo pod dzialalnosc. Mam zamiar wziac kredyt odnawialny, a nie gotowkowy...

odnawialny jest zwykłym kredytem konsumpcyjnym z tą różnicą że jest to "taka kredytowa bez karty" :)

Gość pseudoooo
Zeby dostac kredyt odnawialny trzeba spelnic jeszcze jakies warunki oprocz regularnych wplywow na konto ?

Gość pseudoooo
DebetowaWizjaSpołeczeństwa - no wlasnie, ale mysle ze taka forma pozyczki by mi na ten moment wystarczyla, tylko czy regularne wplywy na konto od dobrych kilku lat wystarcza , zeby mi taki kredyt przyznali ? Podobno zasada jest taka ze przyznaja max. 8 razy tyle ile wplywa co miesiac na konto...

w pkobp - same wpływy potem co miesiąc wpłacasz ustaloną ratę kredytu cześć na odsetki część na spłatę - i możesz wybierać zasad taka sama jak karty kredytowej różnica że zamiast kwoty minimalnej masz stałą ustalona ratę

Gość pseudoooo
Tak jak pisalam regularne wplywy na konto mam od kilku lat, dzialalnosc prowadze od czerwca i jest to moje jedyne zrodlo utrzymania i co w sytuacji gdy zloze wniosek o kredyt, a oni beda chcieli jakies zaswiadczenie o zarobkach ?