Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka..

Drugie dziecko.

Polecane posty

Jeszcze niedawno zarzekałam się że nie chce drugiego dziecka i Oliwia będzie jedynaczką, szkoda było mi figury i mojego zmęczenia przez pierwsze tygodnie, teraz od jakiegoś czasu zaczęłam myśleć na drugim dzieckiem, będzie mała różnica wiekowa, wychowam dwójkę z małą różnicą wiekową, potem przedszkole a ja wrócę do pracy, są tutaj mamy w podobnej sytuacji?

Gość Mhmm..
ja od zawsze chcialam miec dzieci w podobnym wieku (do 2 lat roznicy). najlepiej po roku :) wiem, to nie lada wyzwanie.. ale takie male marzenie.. gdyz jak bylam mala nie mialam sie z kim bawic :( bo brat byl starszy o 5 lat.

Gość ja mam miedzy swoimi
1,5 roku różnicy i mogę tylko napisać, że to była bardzo dobra decyzja.

Ja ma synka z grudnia 2009 i wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z drugą dzidzia i termin na czerwiec 2011. Zawsze chcialam miec 2 lub 3 dzieci z mala roznica wieku i na szczescie nam sie udalo. Tak jest lepiej dla dzieci. A juz nie wyobrazam sobie miec 1 dziecko.... zdecydowanie za malo i dzidzia nie ma sie z kim bawic

ja od razu mówiłam że chce mieć conajmniej dwoje, z małą różnicą wiekową, między moimi będzie 2 lata i 2 miesiące różnicy (chyba że urodze wcześniaka, ale lepiej żeby nie), uważam że to już był ostatni dzwonek, bo potem już 3-4-5 lat różnicy to dużo.

Helunia to gratuluje :) u nas pierwsze było wpadką więc teraz nad drugim się zastanawiamy :D mamy warunki materiale, jest duży dom i od tej strony nie widzę problemu gorzej z organizacją.

Gość oliwka2000
oliwia-ładne imię:].2 lata różnicy-wspaniała różnica

no u nas będzie 4 lata różnicy ale nie z naszej winy :( przez pierwsze 2,5 miałam zakaz od lekarzy (moja mała jest wcześniakiem i mam niewydolną szyjkę macicy) a potem tak jakoś się nie udawało zaskoczyć tak więc różnica będzie 4 lata i troszeczkę (jakiś miesiąc) i uważam że dużo

mamo razy dwa:):) na poczatklu jest cięzko ale jak przetrwasz pierwsze 2 miesiace to już będzie super :) ja jestem bardzo zadowolona z takiej różnicy wieku, to już rok a teraz dzieciaczki razem się bawia i nie potrzebują mojej uwagi jak by były jedynakami:)

Gość mama z irlandii
ja myślę że za rok może będzie wtedy różnica 3 lat mój synek jest z czerwca 2009 wcześniej raczej nie wchodziło w grę siedzę sama w domu mąż pracuje od rana do wieczora i w soboty czasem w niedzielę za dużo pracy przy dwójce nie mam możliwości pomocy rodziców czy kogoś innego z rodziny bo jestem za granicą więc myślę że może za rok albo za 2 zajść w ciążę, moje małe jeszcze nie je o około 5 rano więc jeszcze muszę przespać noc.Ale nie chcę żeby moje dziecko było samo chcę żeby miało rodzeństwo.

Stelka27***- mam nadzieję,że będzie lepiej . A jeszcze starszej córci ta okropna zazdrość,także nie jest łatwo . Co nie znaczy,ze żałuję !!

mamo razy dwa minie jej tzn nie całkiem ale bedzie akcetpowac pod pewnymi warunkami z czasem.......nasza przez pierwsze 2 miesiace była okropna z ta swoja zazdrościa teraz tez jest ale w granicach rozsądku :)

Stelka27***- kurcze ma nadzieję,bo póki co jest strasznie ciężko . Maż pracuje,jestem z nimi sama . A jak np. karmię młodszą to starsza akurat w tej chwili chce do mnie a jak mówie,ze jak skończę karmić to zaczyna się histeria i to ostra .. :(