Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czle-ek

Gdy szef ma pretensje....

Polecane posty

Gość czle-ek

Witam, pracuje w niedużej firmie finansowej, mój dzienny czas pracy wynosi 12 h wiec pracuje zazwyczaj w systemie 2 dni pracy/ 2 dni wolnego. Wiadomo,że jeżeli człowiek ma dzien wolny to niekoniecznie chce siedzieć przy telefonie komórkowym a odpocząć i zrelaksować się albo pozałatwiać swoje sprawy czyli kazdy ma prawo do prywatności w taki dzień i tym samym może sobie swój telefon rozebrać na części i wrzucić do stawu a nikogo to nie powinno interesować....co jak zadzwoni szef w jakiejś sprawie a tego telefonu sie nie odbierze ? odpowiedz jest prosta często dostajemy nagane za takie zachowanie, bo przecież nie ważne ,że ktoś ma swoje życie, najwazniejsze jest że szef dzwoni i nawet w swój wolny dzień masz być do jego dyspozycji...napiszcie co na ten temat sądzicie i czy uważacie,że pracodawca ma prawo zakłocać nasz spokój w dzień wolny a my nie mamy prawa się temu przeciwstawić...? z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość Tiger i jaszczurka
Też mam problem z szefem. Ale inny. Twój problem : oczywiście, że szef nie ma takiego prawa. Jednak warto, w przypadku telefonu w dzień wolny zapytać, czy sprawa nie moze poczekac do jutra, kiedy bedziesz w pracy.

Gość tez mam ten problem
no i chyba juz przywyklam. W dzien wolny nie taszcze sie z telefonem i jak akurat mam pod reka to odbiore, jak nie to nie. Uprzedzilam i niech spada na bambus prostowac banany ;)

Gość Tiger i jaszczurka
Jeśli Ty nie wyznaczysz granic -inni zrobia to za Ciebie. Tyle teoria