Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadłam to napiszę

Historie prawdziwej miłości

Polecane posty

Gość wpadłam to napiszę

Przykłady prawdziwej miłości, takiej której nic nie zniszczy. Przykłady: 1) Poznali się w podstawówce, byli ze sobą kilka lat, rozstali się, po czasie zeszli, ktoś zdradził, rozeszli, znowu wrócili i są razem, długo i w przyszłość patrzą przez różowe okularki. 2) poznali się za młodu, kupę lat ze sobą, ślub, dzieci, itp. Przykłady miłości której nie zniszczy zdrada, rodzina, złe słowo, miłości która się schowa, nie da się pokonać i w odpowiednim czasie wyjdzie i da znów popalić. każdy przykład, czy to swojej osoby, czy ze strony rodziny, znajomych, czy też zasłyszanej historii jakiegoś nieznajomego :)

Gość wpadłam to napiszę
Looooser, a jednak jesteś osobą co potrafi palnąć od rzeczy :), masz racje, to jest właśnie miłość, ale chciałabym przykłady z życia i to takiej miłości wystawionej na próbę, a wg. mnie miłość można wystawić na wiele prób i taka miłość co to przezwycięży jest silniejsza niż taka bez prób :) Jak np. miłość po zdradzie czy też niechęci ze strony rodziny.

Gość wpadłam to napiszę
Mam na względzie, że pojawią się wpisy degrengolady forumowej, ale sądzę, że w tym szambie wyłapie porządne i treściwe posty na temat. Trzymam kciuki :)

No to mało wiesz o życiu, zdrada pojawia się nawet w największych przejawach miłości, sama byłam/jestem świadkiem takiej miłości. Zauważ, że niektórzy ludzie są ślepi na pewne sprawy i dopiero kopniak od życia ich nastawia na prawidłowe tory. Miłość to nie definicja z bajek, filmów, miłość to bardziej telenowele brazylijskie, zagmatwane a i tak na końcu happy end. Życie nie jest prost :)

Ogólnie pojęte jest, że zdrada jest tym najgorszym, ale błędem jest skreślanie wszystkiego przez takie coś, człowiek jest rozumna istotą, co za tym idzie, popełnia błędy. Czy chcesz być tym prostakiem, co za jeden błąd przekreśla wszytko ???

ja sie nie zgodze,ze taka milosc jak ta z twoich historii,to ta prawdziwa.dla mnie jakies zabawy jak male dzieci-rozstanie,zdrada,powrot,rozstanie,to nie milosc.ale skoro chcesz takiego przykladu,to prosze bardzo-moja znajoma: poznali sie,po 2 miesieacach ja kopnal w dupe,bo go ograniczala,potem uznal,ze poplenil blad,wrocili do siebie,potem ona miala dosc jego wypadow,rozstali,potem zas zeszli,zaczeli cos o zareczynach,potem ja nagle rzucil,zdradzil,potem stwierdzil,ze zrozumial,ze popelnil blad,ze musial zobaczyc jak jest z tamta,zeby wiedziec,ze kocha tylka ja,zeszli sie i juz sa malzenstwem.ja bym go kopla w dupe po pierwszej takiej akcji.dla mnie to wynik naiwniactwa tej dziewczyny,a nie prawdziwa milosc. ja za to poznalam mojego i od poczatku powzny,zrownowazony zwiazek.liczymy na siebie,ufamy,pomagamy sobie.zero zgrzytow,rozstan,sielanka i ogromne uczucie. sama wybierz co to prawdziwa milosc

w milosci chodzi tez o szacunek-ja wiem ile jest wart moj partner i nie musze sie rozstawac i zdradzac,zeby to sobie potwierdzic...

Gość właściwie..
"co za tym idzie, popełnia błędy. Czy chcesz być tym prostakiem, co za jeden błąd przekreśla wszytko ???" .. to lepiej być prostakiem niż zostać kurwą.

Gość o, tak szczerze
Jak tam osiołek i kaczki? A tulipany już posadzone?

Ludzie ale wy jesteście ograniczeni, życie nigdy nie było proste, nigdy nie jest tak, że coś jest czarne, albo białe, a wasze posty tylko mówią o tym, jak jesteście ograniczeni, bo dla was błąd człowieka jest równoznaczny ze skreśleniem tego człowieka. "Popełniać błędy rzecz ludzka, wybaczać - Boska"

Gość Minia55
Nieskazitelna miłośc istnieje tylko w książkach i jest pewnego rodzaju wyjątkiem. Życie jest przewrote, za dużo czynników ma wpływ na miłośc, na związek, na ludzi...

Gość Zimny jak głaz
ktoś już to napisał, ale od siebie dodam że miłośc to tak "rzadki przypadek" celowo pisze- przypadek, że właściwie ja też w to nie wierzę.