Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia1551

Trądzik i blizny potrądzikowe - leczenie.

Polecane posty

Cześć, jestem tu nowa, dużo czytałam o waszych problemach z trądzikiem na forum i chciałam się podzielić z wami moim problemem. Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo już mam dość... czasami aż wstydzę się wychodzić z przyjaciółmi gdziekolwiek przez ten trądzik:(( Mam 17 lat, trądzik na plecach, dekolcie i twarzy... nie jest on bardzo mocny, ale codziennie musza wyskoczyć mi jakieś nowe pryszcze, a czasami nawet zdarzają się takie guzowate:/ Blizn też się trochę nazbierało, nie są one głębokie ale widoczne:/ oczywiście na nosie mam też pełno wągrów:/ Skórę na twarzy mam bardzo suchą. PORADŹCIE mi co mam z tym zrobić.... od kilku lat się z tym męczę i nic!:( Czytałam tutaj o jakiejś maści z mocznikiem, że jest dobra, to prawda? pytam, bo raczej na urynoterapię się nie przełamię:/ Był też taki wątek, że warto kupić sobie KOLAGEN NATURALNY? Warto go kupić? Pomoże na trądzik i blizny? Iii jeszcze na jakie zbaiegi kosmetyczne albo coś w tym stylu najlepiej się wybrać, żeby to dziadostwo z pleców i z dekoltu też zlikwidować:/ bo chcę iść w wakacje na basen, ale jak tutaj się pokazać z takimi syfami:((( Proszę was pomóżcie mi!

Gość mrowa 09435
Koniecznie poczytaj tu: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik,t616.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-leki-recepturowe-i-inne,t11378.html ( w tej kolejności) http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 (konieczna rejestracja, ale szybko idzie) To co opisujesz to zapewne skumolowane problemy hormonalne, dietetyczne (niedostatek kwasu linolowego) i pielęgnacyjne (wysuszające niepotrzebnie kosmetyki, szumnie zwane "do cery trądzikowej" a nadające się głównie na śmietnik). Poczytaj i postaraj się zdiagnozować co tworzy u Ciebie główne problemy to będzie można pomyśleć szczegółowiej o zaradzeniu im :)

Mrowa 09435 Dziękuję za odpowiedź, ale czy mogłabyś mi jeszcze raz te linki przesłać, bo nie wczytują się przez jakiś błąd:( W mazidla.com jest też artykuł o suchej skórze? bo to co wyszukałam pisało tylko o skórze tłustej. Jeszcze mam takie pytanie czy jakbym kupiła w aptece ten cały kolagen naturalny za ponad 100zł to pomógłby mi zwalczyć trądzik czy tylko blizny?

Gość trgtbhtrhnty
to sciema ta laska reklamuje kolagen Niech kazdy kto tu wejdzie wie ze KOLAGEN nie dziala na skore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

trgtbhtrhnty co Ty pleciesz??? Wczoraj się dopiero ze starszego forum dowiedziałam, że taki kolagen w ogóle istnieje! i pytam się o działanie, bo mam nadzieje, że ktoś mądry mi tutaj pomoże! :/

Gość asia basia
kup olej z wiesiołka i smaruj wieczorem. Torebkę skrzypu zalać gorącą wodą i myć buzię( ma dużo krzemu). Maseczka z zielonej glinki a potem z alg (sproszkowane mieszamy z jogurtem) i niczym więcej nie maziać.

Gość katrinnn26
jesli juz wybierzesz sie do dermatologa to dowiedz sie o nim wszystkiego!! czy jest konkretny, czy jest dobry - ja poszlam do pseudodermatolog i ...bylo gorzej niz wczesniej a efektem sa blizny do dzisiaj :/ Zaczelam brac tabletki anty i minelo, ale wydaje mi sie ze to bylo bardziej na zasadzie efekt placebo - czyli uwierzylam ze maja pomoc i "pomogly" ;) Teraz mam inny problem,,jak przestac je brac hah to chyba gorsze ;P

asia basia dziękuję za odpowiedź! Tą maseczkę z zielonej glinki i z alg idzie kupić w obojętnie jakim sklepie kosmetycznym ?? kartinnn26 oj to współczuję Ci;( ja właśnie nie chcę iść do dermatologa z tego względu, że u mnie w mieście nie ma porządnego, a nie mam tyle kasy, żeby dojeżdzać do innego miasta:/ boje się też tego, że mnie jeszcze bardziej wysypie, a cudowna pani dermatolog nic na to nie będzie umiała zaradzić:/ Może warto jechać na jakiś zabieg kosmetyczny albo coś? Znalazłam też coś takiego jak Pomada Ojca Grzegorza - mydło lecznicze (boniderm) ? Używałyście takiego mydła? Pomaga na trądzik?