Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdghsjakl

WSPÓŁLOKATORKAaa

Polecane posty

Gość fdghsjakl

Witam, otoz mieszkamy w 5 na stancji.Przed wyprowadzka 2 z dziewczyn dały mi kase, ktora mialam zaplacic wlascicielom za wakacje, co tez zrobilam.Bylo to 50 zł.Teraz jedna z nich twierdzi ze ona za wakacje placila 100 zł wiec wychodzi na to ze te drugie 50 ja zayebalam:/ co nie jest prawda. Wlascicielka wszystko zapisuje i tez ma wpisana kwote 50 zł od tej dziewczyny. Boje sie ze ona chce mnie w cos wrobic.

Gość nie masz się czego bać jeśli
jesteś w porządku. Poza tym, to czy ta kwota nie była z góry ustalona przez właścicielkę, ile kto ma zapłacić?

Gość fdghsjakl
no wlasnie byla ustalona ale ona i tak twierdzi ze placila 100 zł a nie 50

To po co niby dawała 100 jeśli było trzeba dać 50? Na zapas? Charytatywnie? Za kogoś drugiego jeszcze?

Gość fdghsjakl
no wlasnie nie mam pojecia co jej odbilo.

Gość molze jej sie pomylilo i nie
pamieta

Gość fdghsjakl
watpie czy to byla pomylka skoro powiedziala cos takiego"ja za wakacje placilam 100 zł, pamietasz?" z naciskiem na "pamietasz" chyba chce sobie znalezc kozla ofiarnego a wiadomo ze studentowi 50 zl po drodze nie chodzi

Nie wiem, jak to jest u Was na stancji, ale rozumiem, że to było tak: pani właścicielka mówi: każda płaci za wakacje 50 zł. Jak wspomniałaś - studentowi 50 zł piechotą nie chodzi, więc raczej malo kto sprawiłby właścicielce dodatkowy prezent bez powodu. Słowem: gdyby to była prawda, co mówi ta Twoja współlokatorka, to co ona by na tym zyskała? Chyba to, że właścicielka stancji zarobiłaby dodatkowe 50 zł, tak?

Gość mozesz sobie odpuscic
pewnie chodzi jej o to ze dala ci do reki 100,a ty jej reszty nie zwrocilas..skoro jestes w porzadku to chce cie zwyczajnie na 50 zl w bambuko zrobic🖐️

Gość fdghsjakl
u nas to polega na tym ze placimy 50 zł za wakacje a w pazdzierniku tylko doplacamy do tej kwoty ktora placimy za miesiac.wiec za wakacje wlascicielka wychodzi na zero a my w pazdzierniku mamy mniej do zaplacenia o te 50 zł. ale i ja i moja siostra (mieszkam z nia miedzy innymi) pamietamy ze ona dawala 50 zł bo i tak zwykle brakowalo jej przed wyjazdem do domu.wiec sie z deczka zdziwilam jak powiedziala ze ona za wakacje dawala 100

Gość sorry stara ale wydaje mi
no to zwyczajnie jak ktos napisal wyzej chce cie"wyruchac na 50 zl":)

Gość fdghsjakl
pewnie tak.szkoda bo wydawala sie fajna ehh