Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IsaDoraa

czerwiec 2011

Polecane posty

Gość IsaDoraa

Hurra!!!! Wczoraj powinnam dostać @, ale nie dostałam, za to test wyszedł zdecydowanie na TAK ciąży :D Pojawiły się dwie kreseczki i niesamowicie się cieszę!!! Jest ktoś z terminem na czerwiec albo podejrzeniami o ciąży? :)

Gość IsaDoraa
Dziękuje bardzo :) Właściwie długo się nie staraliśmy, dlatego moje szczęście jest tym bardziej podwójne, że tak szybko się udało.

no ja sie staram juz z mezem 2 lata i przestalm juz miec nadzieje tkaze jak przychodzi @ juz mnie o nie rusza bo juz jakos stracilam wiare ale fajnie ze bedziesz mamusia powodzenie

Gość IsaDoraa
fioletowy lakier ale dlaczego tyle pesymizmu w Tobie? Uda się, ja w to wierzę. A zaczęliście się gdzieś leczyć?

Gość goomiss
Hej, ja dziś zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki!!! Okres spóznial mi się ponad 5 dni :-) Jutro dzwonię i umawiam się do lekarza, muszę potwierdzić :D wychodzi na to, że to mój 5 tydzien (3 tydzien od zaplodnienia) cieszę się niesamowicie ale jeszcze tak do konca nie dowierzam.... pozdrawiam :P

Gość IsaDoraa
goomiss super!!!! Ja zamierzam zadzwonić i umówić się na wizytę jutro, ale i tak poczekam sobie jakieś 3 tygodnie niestety na wizytę :(

Gość goomiss
fioletowy lakier, ja z mężem staraliśmy się 3 lata prawie i nic... juz nawet mielismy propozycje in-vitro lub inseminacji, bo nie znalezli zadnej przyczyny nieplodnosci (mieszkam w anglii) ale my postanowilismy jeszcze troche poprobowac sami... no i chyba sie udalo!!! chyba, bo jak mowie, jeszcze tak do konca nie dowierzam

Gość ocet
ja czekam do 10 pazdziernika i testuje. w pierwsza ciaze zaszlam w 1 cyklu,ciekawe czy teraz tez tak latwo poszlo.gratuluje dziewczyny :)

Gość IsaDoraa
fioletowy lakier może właśnie o to chodzi, żebyście odpuścili obliczanie, a poszli na żywioł. Uda się wam, nie teraz to za miesiąc, ja trzymam mocno kciuki.

Gość goomiss
isadoora gratulacje!! wygląda na to ze nasze dzieciatka urodza sie w czerwcu jak wszystko bedzie dobrze :) ja tez urodzilam sie w czerwcu... wspanialy miesiac !!

Gość IsaDoraa
goomiss ahhah, ja też jestem z czerwca :D:D Oczywiście te pierwsze tygodnie będą dla mnie stresujące, bo są najbardziej zagrożone, ale jestem dobrej myśli :)

Gość IsaDoraa
fioletowy lakier dokładnie! będzie, co am być, ale nie wolno się poddawać. W końcu wasze starania zaowocują maluszkiem :)

Gość goomiss
fioletowy lakier, niedawno sobie trochę odpuściliśmy starania, bo postanowilam isc na studia. mam 25 lat, mieszkam za granica i pracowalam przez cale 5 lat odkad tutaj jestem, w koncu zaaplikowalam na studia i sie dostalam! W piatek mialam rozpoczecie na uniwerku... i jak ja to teraz polacze to ja nie wiem.... zycie potrafi byc przewrotne. Jak chcialam to nie, a jak pomyslalam sobie 'Moze nie teraz, najpierw studia' to od razu zaszlam w ciążę!!!

Gość IsaDoraa
goomis dasz radę! W tym wypadku liczy się dobro dziecka, więc jak już będzie ciężko, to trzeba pomyśleć o zrezygnowaniu z czegoś, pracujesz?

Gość goomiss
isadoora dokladnie te same obawy mnie męczą, że na początku ciąża jest najbardziej zagrożona... ale z drugiej strony sobie mysle, ze co bedzie to bedzie i nic nie zmienie swoim strachem. Wiec staram sie myslec pozytywnie :)

Gość goomiss
tak, jeszcze na dodatek pracuję na pol etatu - jakby tego bylo malo hehe :) masz rację isadoora - dobro dziecka najważniejsze!!

Gość IsaDoraa
Ja zawsze byłam optymistką, to może naiwne, ale lepiej się wtedy żyje. Dlatego też jestem zdania, że co ma być to będzie i będę starała się przeżyć ten okres jak najbardziej naturalnie bez zbędnego stresu - przynajmniej ciągłego stresu ;)

Gość IsaDoraa
goomiss póki dasz radę to pracuj i kształć się, ale jak tylko pojawią się wątpliwości i stres to ewentualnie zrezygnuj z pracy, bo przemęczenie nie jest zalecane w ciąży. Ja też pracuje i zamierzam to robić do samego końca o ile będę czuła się na siłach.

Gość IsaDoraa
fioletowy lakier dziękuję i również życzę powodzenia. Gdyby Ci się udało zajść w ciążę, to daj znać :)

Gość goomiss
fioletowy lakier serdeczne dzięki!! i życzę Tobie również tego samego w najbliższej przyszlosci :) isadoora, a u Was jak to było? Długo się staraliście?

Gość IsaDoraa
goomiss właśnie nie. Dlatego jestem podwójnie szczęśliwa, że ominął mnie ten stres i porażki po kolejnym nieudanym razie, jakie spotykają dużą część kobiet. Zaszłam w ciążę - o ile zostanie potwierdzona - za 3 podejściem.

Gość IsaDoraa
A Ty z tego, co wyżej wyczytałam starałaś się aż 3 lata?

Gość goomiss
isadoora, w takim razie podwójne gratulacje ;) rzeczywiście, stres jest duży jak się długo starasz... u nas na początku bardziej się stresowaliśmy tym, czy jesteśmy zdrowi niż tym, że już koniecznie teraz chcielibyśmy dzidziusia... A potem jak się okazało, że jesteśmy zdrowi, frustrowało nas że coś nie wychodzi i zastanawiałam się ciągle dlaczego i dlaczego.

Gość goomiss
tak, 3 lata bez zabezpieczenia, ale dopiero w tym roku zaczęłam się interesować dniami płodnymi, owulacją itd. :)

Gość IsaDoraa
goomiss i rozumiem, że lekarz napomknął wam o in vitro? Zawsze się zastanawiałam o czym w takiej sytuacji myśli kobieta. ocet do 10 października nie zostało dużo, ale mnie kusiło by strasznie aby sprawdzić już teraz czy pojawią się dwie kreseczki.